Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie poszukuje wędki pod okonie seryjnie produkowanej w jednym kawałku max do cm 200 i cw od 0,5 do 7-9 gr

http://jerkbait.pl/topic/129465-s-jednosk%C5%82ad-z-pe%C5%82nego-w%C4%99gla-od-mekamila-2-10g/#entry2621242

• 4 tygodnie później...

Część . Przed chwilą naszła mnie myśl , że chyba sicario mi się nudzi i bym coś zmienił. Wpadł mi w oko np Robinson diaflex speeder 2-10 ( test jest na YT ) . Łowię w 90% na gumy 2-3" + główki 3-6 ( mam streeto air xul więc te dolne gramatury mam czym ogarnąć ). Wędka raczej w stronę x-fast ( Robinson to fast poodobno ) .

Budzet max pod 500 .jakieś propozycje ?:)

Część . Przed chwilą naszła mnie myśl , że chyba sicario mi się nudzi i bym coś zmienił. Wpadł mi w oko np Robinson diaflex speeder 2-10 ( test jest na YT ) . Łowię w 90% na gumy 2-3" + główki 3-6 ( mam streeto air xul więc te dolne gramatury mam czym ogarnąć ). Wędka raczej w stronę x-fast ( Robinson to fast poodobno ) .

Budzet max pod 500 .jakieś propozycje ? :)

Chyba nie masz na myśli tej wczorajszej reklamy na jutube, która się pojawiła.

Po tej dawce achów i echów i w co drugim słowie niesamowity, zastanawiałem się sam czy nie wywalić moich okoniowych wykałaczek i biec czym prędzej po tego Diaflexa, bo a nuż mi go wykupią.

Poważniej, musiałbyś chyba pooglądać więcej filmów innych ludzi, bo ten to taka reklama, że strach. Najlepiej pomachać oczywiście takowym osobiście.

Ale za te cirka ~450-500 zł to można naprawdę fajne kije poszukać, bo to już nie mało kasy.

Zwłaszcza jak się jest cierpliwym to i na giełdzie pojawiają się całkiem zacne kije.

Edytowane przez nyny

Za 500 zł to już masz używkę mhxs781. Nie zamienię tego kija na inny. Łowię w komforcie od 1.5 gr plus 3 cale po 18 gr !!! wirujące ogonki, kiedy chcę połowić głęboko. Głębokie ugięcie i z fajną plecionką to zabójcza broń.

• Like 1

Wedeczka super ale moim zdaniem troche za mocna chyba ze lowisz okonie 45-50cm

Mam ten kijek ale uzywam go jako uniwersal na polskie wody .

Jesli lowisz delikatnie bierz do 7 g

Jesli troche ciezej 2-10 ogarnie ci keitechy 2,3cale oraz 4 na lzejszych glowkach . Twitche do 7czy 8cm poperki i obrotowki 2i3

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Miałem 190cm 1-7 wkurzal mnie za dlugi dolnik ale gdyby nie to nie sprzedalbym jej. Czula wedeczka bardzo fajnie 'strzela lekkimi wabikami' rzucalem nią delej niz moim phenixem 902. Teraz mam phoenixa white crow i też jest spoko chociaż mniej czuły niż mikroflex. Słabiej czuć puknięcia okoni i opad. Jak bym brał teraz znowu kija to zaryzykował bym i kupił blue birda

Edytowane przez BOT

Panowie jaka wedeczke w takim razów do 10g polecicie bo mam ból głowy :P

Im większy wybór tym większy ból :D Rozważ też MS-Xa 0,5-8g http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117175-spinning-dragon-cxt-ms-x-microspecial-1-98m-0-5-8g-recenzja

Rozumiem, że jeśli łup

Rozumiem, że jeśli łupnie mi okoń do 40 cm to  ta wędka sobie z nim poradzi ?