PiterS Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Rozumiem, że jeśli łup Rozumiem, że jeśli łupnie mi okoń do 40 cm to ta wędka sobie z nim poradzi ?Mi łupały pstrągi do 35cm w mikro siurku i nie było problemu żadnego, ale na stojącej wodzie z łódki kto wię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Mi łupały pstrągi do 35cm w mikro siurku i nie było problemu żadnego, ale na stojącej wodzie z łódki kto wię. Nastawiam się na okonie, na przyłów nie licze Chociaż mój kolega, co weźmie okoniówke to mu szczupak bije, a jak zmienia wędkę to nic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Panowie proszę o pomoc w doborze wedki pod okonia. Obslugiwane przynety to Matusiaki 4 i 7cm na 5g główce, wirujacy ogonek 6g, keitechy, jaskółki i obrotowki max2. Z reguły woda stojaca ale czasem i wypad na Ner sie zdarzy. Szukam kija który fajnie i komfortowo obsłuży takie przynęty. Budżet powiedzmy 600pln. Wstępnie zastanawiałem się nad Westin w3 do 10g oraz Blue Bird do 10g. Co myślicie o tych typach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 pomysl nad jakas qualia to juz Wojtek z Cage tobie podpowie troche wiecej jak 600 wyjdzie ale bedziesz Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 ja na twoim miejscu dołożyłbym te 150/200zł i szukał Graphiteleadera Finezze 15' do 7g z rynku wtórnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 A ja szukam pomysłu na jakiś seryjny kijek pod okonie w budżecie do 400 zł pod cięższe jesienne łowienie czyli guma 3,5 - 4,5 cala + 10 - 12 g obciążenia. Długość do 2 m Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 zdecydowanie savage gear finezze 3-12g 192cm szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 A finezka do 12 g ogarnia te 12 w takim full komforcie ? Mam do lzejszego łowienia microflexa 190 2-10 I te 4 cale na 10 g można podbijać ale to już nie to. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Tak ogarnie, to zupełnie inny kij od microflexa. To szybka szpada, taka powiedzmy bardzo lekka sandaczówka, ale okonie 25+ w ogole z niej nie spadają po górna część dosyć dobrze amortyzuje- w dole moc. Bardzo operatywny kijek a przy tym bardzo czuły. Od biedy nawet 18g+3" założyłem na niego jak nie miałem mocniejszej wędki na łodzi i też dawał rade, oczywiscie nie tak komfortowo, ale dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Przemyśle temacie, zobaczymy może ktoś jeszcze coś zaproponuje. Wpadł mi jeszcze w oko Dragon pro Guide x 198/3-18 g ale też nie miałem co w ręku jak narazie Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 miałem proguida w ręce, co prawda troche dłuższy model. Całkiem fajnie się tym machało, ale zdecydowanie wybrałbym finezze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Dzięki za uwagi Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Bigdy nie robilem kija z pracowni. Ciekawe jaki orientacyjny koszt calkowity wychodzi za kij o dl.ok 2,4m. Z gotowcow cos fajnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzefBTM Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Panowie a kamisori perch 12g ktoś używa? Mam kamisori Zander i to super kij. Zastanawiam się czy perch jest też godny uwagi do cięższego okonia i lżejszego sandacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Bigdy nie robilem kija z pracowni. Ciekawe jaki orientacyjny koszt calkowity wychodzi za kij o dl.ok 2,4m. Z gotowcow cos fajnego?Wszystko zależy od blanku, komponentów, pracowni.Powiem tylko że można się śmiało zmieścić w 800-1000pln jak się fajerwerków i najdroższych blanków nie będzie pragnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 A możecie polecić jakąś sprawdzoną pracownię? Powoli zaczynam zastanawiac się dość poważnie nad takim rozwiazaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Sprawdzona czy tania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Masz jakaś tanią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Pogadajcie z Mekamilem z forum. On ma bardzo dobre ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 No i na giełdzie dwa fajne kijki kuying dziś wylądowały: http://jerkbait.pl/topic/132432-s-wędki-kuying-robinson-diaflex-team-dragon-zemex/?p=2653320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Sprawdzona ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) A ja dlugo nosilem sie z zamiarem kupna kija ze stajni jaxa. W sklepie nacalem tylko symbiana supre 3-15 ktory zrobil mega wrazenie razem z tetra w cascie. A nie mialem nigdy razora ktory pasowal mi z uwagi na uchwyt i w koncu kupilem i nie zaloje po mimo posiadania wielu kiji z zdecydowanie wyzszej polki to jestem bardzo zadowolony . Przelotki rowniutko brak nadlewek. Jest czucie jest moc nic nie trzeszczy przeciazalem mocno. Model 213 2-10 . Szczyt bardzo czuly spolegliwy jak wklejka no moze nie calkiem i plynnie przechodzaca moc ku dolowo. Taki fast ale nie super fast. Max w komforcie gada 15g i kajtek 3'' ogolnie lowie tym okonie w przedziale 5-14g i kajtki 3' . Bardzo pozytywny kij za smieszne pieniazki. Do delikatniejszego dlubania okonkow zde zdowanie supra czy supreme do 9g. Porownujac z greyem do 12g ktorym lowi kolega. Grey to jakis gniot Edytowane 19 Października 2019 przez FRS1985 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Jedyne co Cię usprawiedliwia to sobotni wieczór . - Piłeś?- Nie piłem!- To powiedz Gibraltar!- Piłem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) ... Edytowane 19 Października 2019 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) Nieeeeee!!!z kąd , że znowu kolego. Po prostu mam masywne dłonie i pisanie z tel. jest problemem. Przekaz jakiś jest pomimo tego wszystkiego, Z laptopa wygląda to od razu przyjemniej . Pozdrawiam i przepraszam. Edytowane 19 Października 2019 przez FRS1985 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi