adamek Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Witam. Też szukam kija pod okonie i mam pytanko, w którym stacjonarnym sklepie w Warszawie będę miał największy wybór ? Kupowanie wędki bez dotykania to nie dla mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 W Centrum Wędkarstwa jest spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Już dawno tam nie byłem. Może jeszcze inne sklepy z dużym wyborem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 może iBait? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 W Leclerku przy Alejach Jerozolimskich jest sklep wędkarski gdzie też zawsze stoi sporo wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakrza74 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Raven na Wolskiej 44, mają tam teraz ciekawe promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam!Zastanawiam się nad kraagiem skxf 702-2,czy któryś z kolegów mógłby napisać jaki realnie c.w.i ogoln ie jak się sprawuje.Pozdrawiam Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Też przymierzam się do Kraaga skxf 705-2.Interesuje mnie szczególnie górny zakres do skutecznego podbicia i animacji.Kij ma być używany w 90% z łódki (głebokość 3-7 m) pod gumy. Chyba ,że macie jakąś lepszą alternatywę do takich zastosowań? ULXF 6lb,Suzuki 705-2?- na te patrzyłem też kuszą szczególnie zachwalany ostatnio suzuki, ale czy do moich potrzeb jednak Kraag nie będzie najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Miał ktoś może w rekach taki kijek ? https://allegro.pl/oferta/wedka-spinning-nomura-hiro-camou-fw-2-10m-1-7g-7632757939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Wiesz Adam, nie miałem tego konkretnego, ale miałem ten : https://allegro.pl/oferta/wedka-spinning-jaxon-grey-stream-2-10m-1-7g-7673868198 I powiem tak: jeśli nie przeszkadzają Tobie jakieś nadlewki, czy podobne mankamenty, które oczywiście mają znaczący wpływ na komfort i skuteczność łowienia okoni.....to oglądnij najlepiej obie te wędki. Bo ten kijek z Mojego linku jest OK......No ale wiesz....te mankamenty wizualno-mentalne...... Tak na marginesie . Koszty kołowrotków muchowych, czyli gluta aluminium z max trzema łożyskami wahają się od ok. 150zł do...3000zł. I podobne marketingowo-mentalne cechy są warunkiem skutecznego i KOMFORTOWEGO wędkowania. Sorry, jak kogoś uraziłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Panowie polecicie jakąś okoniówkę z aliexpres( oprócz Tetona) godną uwagi, ważne żeby była szybka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 A co teton nie pasi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meru Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Czesc, zamierzam kupic okoniowke i nie moge sie zdecydowac 1.Streeto XUL 198 cm 0.5-6g2.Gunki Rainbo 210 1,5 - 7gi jeszcze z tylu glowy mam streeto air 210 1-7g ale boje sie ze kijek bedzie zbyt "kruchy".Kijek bedzie na jeziora i starorzecza, przynety 2-3cale + glowka 1-4g, czasem jakas mala obrotowka ewentualnie wirujacy ogonek. Czy moze ktos podpowiedziec ktory kijek najbardziej sprosta moim wymaganiom? A moze ktos poleci cos innego, zalezy mi zeby byl w miare szybki (nie wklejanka), lekki i w przedziale dlugosci 198-210cm no i w miare rozsadnych pieniadzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) @meru, ten temat ma już 45 stron. Czytając na pewno znalazłbyś odpowiedź na swoje pytanie. Dostaniesz kilka odpowiedzi nowych i co z tego, akurat żadna może Ci nie przypasować. Masz swoje typy, idź do sklepu, pomacaj, pomachaj, może będą Ci pasowały, bo nie każdemu każda wędka "leży", choćby była polecana nawet przez kilka osób. Przerzuciłem kilkanaście okoniówek, wreszcie poszedłem do rodbuildera i teraz mam taką wędeczkę jaka mi pasuje i wcale niewiele drożej niż wybuliłem za tamte. Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Alexspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meru Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Dzieki za odpowiedz, na razie odpuszcze sobie wedke z pracowni . Na streeto jest dobra promocja takze prawdopodonie zdecyduje sie na poczatku na ktoras z nich. Trzymalem streeto air, podobal mi sie ale tak jak pisalem obawiam sie, ze moze byc zbyt kruchy. Poszukam jeszcze jakis info na ten temat moze cos znajde. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 A miał ktoś styczność z wędkami mikado i może wyrazić swoją opinie, chodzi mi dokładnie o dwa , w sumie trzy egzemplarze: WĘDKA MIKADO LX SAPPHIRE SPIN 240 C.W. 10GMikado Katsudo Slim 229 i do 9g,Ewentualnie droższa wersja Mikado komisori perch 240 i do 12g. Chodzi mi głownie o łapanie z brzegu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Z tych trzech miałem przez jakiś czas MIKADO LX SAPPHIRE SPIN 240 C.W. 10GSuper wędeczka. Czuła, fajny hol i celne rzuty. Niestety kiedyś położyłem na dachu samochodu i odjechałem. :-( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) A miał ktoś styczność z wędkami mikado i może wyrazić swoją opinie, chodzi mi dokładnie o dwa , w sumie trzy egzemplarze: WĘDKA MIKADO LX SAPPHIRE SPIN 240 C.W. 10GMikado Katsudo Slim 229 i do 9g,Ewentualnie droższa wersjaMikado komisori perch 240 i do 12g.Chodzi mi głownie o łapanie z brzegu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Ja mam prawie rok Katsudo Slim 1-9. Trochę o nim jest na forum. Wrzucałem zdjęcia ugięcia w wątku o wędkach Mikado jakoś w kwietniu. Dla mnie super kijek, akcja med-fast. Taki cięty parabolik. Super trzyma rybę. Najlepiej działa wg mnie w zakresie 3-7g + gumka. Opad czuć niby od 2g ale musi być cienka pletka i niezbyt silny wiatr. Oczywiście woblerki, obrotóweczki i wszelkie inne blaszki i ogonki też ogarnia bez problemu.Wędka mega cienka z krótkim dolnikiem. Ma zapas mocy, w niedziele jako przyłów szczupak 65 cm wyjechał dosłownie w minutę. Złowiłem na nią masę okoni, kilka boleni i trochę jazi. W listopadzie ogarniałem nią pstrągi na komercji i też radziła sobie bez problemu z tęczakami pod 50 cm. Poprawnie wyważa tą wersję kołowrotek 250 gram, ja mam do niej Nasci 2500. Mnie tak zaczarował tej kijek że zamówiłem sobie jeszcze wersje 0,5-5 gram pod białoryb i microjigi. Jak możesz trochę poczekać to MIKADO LX SAPPHIRE SPIN 240 C.W. 10G będzie dostępny pod koniec lutego w odświeżonej wersji, blanki te same co wcześniej ale ubrana w przelotki Fuji Fazlite, ja miałem kiedyś pierwsza wersję tego kija i do dziś żałuje że go sprzedałem. Edytowane 28 Stycznia 2020 przez Ostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Super , dzięki za odpowiedź Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Panowie, rozważam zakup nowej okoniówki...pomóżcie Wymagania :-koniecznie wklejka ex. fast-długość 2.00 - 2.20 max-komfort rzutu min. twister relax 3/4 + główka 1.5g max. guma 5cm + 5g główka (tzn. żeby pod takim zestawem jeszcze nie klękała wklejka)-komponenty Fuji-dobre wyważenie Zakładam budżet do 500 pln. Znajdę coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Kupiłem ostatnio microflex 230cm 2-10g. Będzie to mój kijek na okonie Wiślane, natomiast będąc wczoraj nad jeziorem, stwierdziłem że potrzebuje czegoś delikatniejszego. Coś co realnie, z dobrym czuciem obsłuży 1,5g główke+ keitechy 2''. Długości to mnimum 220cm, a maks 240cm. Zastanawiam się również nad microflexem 230 1-7, ale nie wiem czy podana przeze mnie gramatura będzie dobrze obsługiwana Edytowane 24 Lutego 2020 przez Squidward Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Daiwd, ja obecnie mam Daiwę Trout Area Commander 2.30 / 1-7g i ES'y 2" na główkach 1.5 - 2g posyła daleko i daje komfort łowienia Ale to wklejka...także nie wiem czy Ci pasuje "proteza" Ja zmieniam bo potrzebuję czegoś krótszego i z odrobinę twardszą szczytówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Może głupie pytanie, no ale trudno. Szykuje mi się w marcu wyjazd nad jeziora(Mazury) i chciałem połazić za okoniem. Mam Catanę 270 3-14g. Zastanawiam się czy na szybko kupować jakiegoś typowego "Perch-a" ,czy od biedy ogarnę cataną. Wogóle używa ktoś tego kija na okonie? Shimanka jest miękka i dla tego się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Ja używałem dokładnie tego kija także na okonie ale jednak głównie z obrotówkami i woblerami. "Od biedy ogarniesz" na pewno i gumy bo czasem używałem, ale komfortu nie było.Ten kijek świetnie radzi sobie z większymi przyłowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Chciałem pobawić się trochę w dropshota bo nigdy nie próbowałem a wyjazd długi to szkoda patrzeć na jezioro. Najwyżej kupię na szybko jakiegoś jaxona wklejkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi