FidoAngel Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Hard solid to wklejka. Krótka ale wklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Ufr bezszwowe laczenie czulszej szczytowki .moj major craft 0.5-5g ogarnie max 5g glowke plus cos smuklego jaskolka 7.5cm keitech 3 cale przy cannibalu 6.8cm tez daje rade ale czuc to przeciazenie .Na delikatnym kiju bedziesz o wiele lepiej widzial opad .pomysl tez o cienkiej pletce .berkley 1lub 2lb lub kamatsu najciensze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Ja ostatmio do reki przykleilem w3 sst 213 2-10 bardzo zaimponowal mi ten blank i to jak szybko gasnie. Juz do mnie jedzie. Zovaczymy nad woda. Do lekkiego lowienia wciaz po przewaleniu z 20stu seryjniakow tanszych i drozzszych zostalem przy symbianie razorze do 10g . Realnie obsluguje mi 3,4g do 14g . Kapitalny kij z bardzo czulym blankiem szybki szczyt piekna progresja przyrastajaca ku dolu. A do mega dlubaniny wdziecznie prezentoje sie nowy lexus na fazlitah . 200zl super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 No a ja jednak kupiłem jaxona 2-12 2.10 i od wtorku będę testował go na jeziorze. Przeczytałem cały wątek (ten i o jaxonach) i stwierdziłem że do okazjonalnego użycia wiosennego powinien mi wystarczyć. Czy się myliłem okaże się w czasie łowienia. Spróbuję zabawy z dropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Mialem ten kijek szybszy od wersji grey stream 1-7 mega czulosci to on nie ma ale ogolnie daje rade . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Obserwuje wątek i nadal nie wiem co wybrać na okonie - drop shot do ciężarków 7-8 max 10g :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Obserwuje wątek i nadal nie wiem co wybrać na okonie - drop shot do ciężarków 7-8 max 10g :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Używam Tetona 2-10g. Jestem zadowolony z tego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 A ja polece kongera ultrisa 2,32 do 6g, tani fajny kijek na okonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Też uważam że teton jest zarąbisty..zakres jego mocy jest zadziwiający... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Jakoś mam obawy zamawiać przez AliExpress takie rzeczy i nie chodzi o wirusa ) coś bym wolał kupić na co nie trzeba czekać ze 2-4 tygodnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) A co myślicie pod drop shot-a Dragon moderate 3-12g 221cm lub 245 i med-fast akcji?? Miałem wcześniej 2-12g tylko akcji medium, ale pod zwykle jiggowanie 5g główkami na okonia był delikatnie za ciężki bardziej taki jaziowo-kleniowo-pstrągowy ale bardzo fajny czuły kijek. Ale mocno się zastanawiam nad tym 3-12 med-fast teraz pod dropa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 13 Marca 2020 przez DzikiBill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Witam,tak jak w temacie chciałbym żebyście ocenili wybrany przeze mnie zestaw na okonia.Będzie to moja pierwsza styczność ze spinningiem, z brzegu, raczej na jeziorach, komercji.Zależy mi żeby to było coś, co wybaczy mi błędy nowicjusza i pozwoli wyczuć brania itd. Wędla:* Jaxon Grey Stream 2.28m 1-7g CW Kołowrotek* Okuma Ceymar XT CXT 30FD - 3000 (hamulec 3kg, masa 232g) - wiem ze 3000 może być trochę za duży, ale chce wziąć wszystko z jednego, lokalnego sklepu a innych rozmiarów obecnie nie ma.Mam też inne do wyboru, ale mimo tego, ze są to 2000, to są cięższe:-RYOBI VIRTUS 2000 (hamulec 2,5kg, masa 260g)-RYOBI ECUSIMA 2000 (hamulec 2,5kg, masa 262g) Plecionka:* SPIDERWIRE STEALTH SMOOTH 8 YELLOW - 0.06mmALBO Dragon Invisible Clear - 0.06mm Przypon:* Dragon Invisible Light Fluorocarbon - 8kg - 25cm Z góry dziękuje za wszelkie rady i opiniePozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Grey stream 228 jest kluchowaty lepiej wez krotszy lub 2-12 jesli chcesz lowic ciezej .Pletka to kijka moim zdaniem bedzie za gruba . Kup techron 0.03 lub berkley 2lb Ewentualnie j braid 0.06 .Przypon fluoro kup na szpulce np 0.18 .Lub jesli jest duzo szczupaka tzn czesto sie trafia a nie jeden wciagu jednego dnia .to kup wolframy 2-3kg .Napisz wiecej jakie przynety itp .Jak paprochy keitechy 2 cale do do 7g bedzie ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 No wlasnie zastanawiam sie nad 2-12 albo jakims kiju 1-10 np Konger Ultris Jig Perch, ale nie wiem czy dolna granica jest dobrze opisana.Wczoraj zrobilem male rozeznanie po okolicznych miejscach i jest tez fajna rzeczka na pstragi niedaleko wiec mysle, ze i te ryby chcialbym ta wedka oblowic.A co do przynet to jestem nastawiony na gumy, od paprochow do 7-8cm + glowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Wedlug mnie Grey Stream 2-12g będzie za mocny, ale nie widzę nic złego w plecionce 0.06.Ale to w sumie także trochę kwestia upodobań. Edytowane 21 Marca 2020 przez mikryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Kup grey strema do 7g ale 2.10 . Kupiłem ostatnio jako kijek przewożony na stałe w bagażniku bo czasem udaje mi się gdzieś na szybko wyskoczyć i jestem mile zaskoczony .Ryobi obydwa są jak najbardziej ok . Ale plecionkę bym zmienił może na egi-metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Ja miałem okazję porzucać wczoraj nowością od Mikado- BIXLITE 198cm 1-7g. Jest to kijek w budżecie grey streama i stylistycznie prawie taki sam. Jest trochę szybszy i wydaje mi się, że czulszy. Jakbym miał kupować bardzo budżetową okoniówke to zdecydowanie kupiłbym BIXLITEa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 No wlasnie juz sam nie wiem, wczorajszy wypad orientacyjny mi troche namacil Ostatecznie pod okonie i pstragi, na gumy poczawszy od paprochow + glowka, biore pod uwage: * Konger Ultris Jig Perch 2,32m 1-10CW* Mikado Lexus Sapphire Spin 2,4m <10CW* Grey Stream 2,5m 2-12CW ewentualnie Microflex 2,3m albo 2,7m 2-10CW, ale troche szkoda mi tylu pitosow Kolejnosc nieprzypadkowa, zastanawiam sie tylko jak te wedki bede wspolpracowaly przy paprochach + glowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 No wlasnie juz sam nie wiem, wczorajszy wypad orientacyjny mi troche namacil Ostatecznie pod okonie i pstragi, na gumy poczawszy od paprochow + glowka, biore pod uwage: * Konger Ultris Jig Perch 2,32m 1-10CW* Mikado Lexus Sapphire Spin 2,4m <10CW* Grey Stream 2,5m 2-12CW ewentualnie Microflex 2,3m albo 2,7m 2-10CW, ale troche szkoda mi tylu pitosow Kolejnosc nieprzypadkowa, zastanawiam sie tylko jak te wedki bede wspolpracowaly przy paprochach + glowkapsycho perch 2-12 okumy .ja lowilem grey stream 210 2-12 od 3g glowk plus keitech ale zwykle lowilem jaskolka 8cm plus 3.5-5 g trojkatna glowka lub keitech 3 cale plus 4-5g nie pogodzisz paprocha i gumy 8cm nawet smuklej 1 kijkiem chyba ze uzbroisz ja 3g glowka i bedzie to jaskolka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Ktoś już łowił nowym MIKADO LX SAPPHIRE FAZLITE SPIN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Ktoś już łowił nowym MIKADO LX SAPPHIRE FAZLITE SPIN?Zajrzyj do wątku Wędki Mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 łowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 łowiłemI jakie wrażenia ?????Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Napisz... Edytowane 22 Marca 2020 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1985 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Zastanawiam się nad wędką Mikado LX Sapphire Fazlite 260cm do 13g do łowienia z brzegu na gumy 5-7cm na główkach 5g. Z racji sytuacji obecnie panującej nie mam możliwości obejrzeć osobiście w sklepie stacjonarnym ale może ktoś doradzi czy to dobry wybór czy ewentualnie szukać czegoś innego? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Marca 2020 przez kris1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi