saitt Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Arsenal konkretny????. Gdybym ja sam posiadał takie grono patyków tylko pod okonie to pewnie bym się ostatecznie z domu nie ruszyl na ryby bo nie mógłbym się zdecydować co ze sobą zabrać ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 też niezły arsenał Godne pozazdroszczenia, a u mnie aby paladyn wizzard do 7 g 225 cm, ale jakos daje rade 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Arsenal konkretny. Gdybym ja sam posiadał takie grono patyków tylko pod okonie to pewnie bym się ostatecznie z domu nie ruszyl na ryby bo nie mógłbym się zdecydować co ze sobą zabraćTyle lat już się łowi, i zna się "swoje" łowiska to jest łatwiej Godne pozazdroszczenia, a u mnie aby paladyn wizzard do 7 g 225 cm, ale jakos daje rade Jak daje radę to najważniejsze, wszak to Tobie ma się spisywać i wygodnie łowić Edytowane 19 Maja 2020 przez nyny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Mi wystarcza 5 pod oxy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 kołowrotków czy wędek? Pochwal się Robercie, nie wszyscy mają takie możliwości finansowe jak Wy ale miło jest poczytać o portfolio kolegów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 kołowrotków czy wędek? Pochwal się Robercie, nie wszyscy mają takie możliwości finansowe jak Wy ale miło jest poczytać o portfolio kolegów. na facebooku wejdź na strefe okoniową bedziesz miał w nadmiarze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 dzięki, nie wiedziałem, że coś takiego istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Mi wystarcza 5 pod oxy Mój cast nie przekracza 4g, ale na drobiazgach jakie udaje mi się złowić, w zupełności zdaje egzamin. Edytowane 20 Maja 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Mój cast nie przekracza 4g, ale na drobiazgach jakie udaje mi się złowić, w zupełności zdaje egzamin.Miałem bardzo dawno temu fascynację UL Castem, łącznie z tjunowanymi młynkami, zbrojeniem spiralnym etc. - jednak stwierdziłem że to nie dla mnie i od tego czasu nie dotykam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (…) od tego czasu nie dotykam … a ja nadal dotykam, mimo wieku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 … a ja nadal dotykam, mimo wieku... Dotykam owszem, ale w meskich rozmiarach, czytaj. jerkówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Wolę dziewczęta. Od dziecka nie lubiłem chłopców. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) mhx s781, stradic ci4 2500 fbphenix 701-1, stradic ci4 2500 fbfenwick hmg do 10gr, ultegra 2500 fbfinezzka SG do 12 gr, ultegra 2500 fbkonger elvis, nasci 2500 fb żadne tam fanaberie oprócz phenixa zrobionego na największym wypasie u Kusego Edytowane 20 Maja 2020 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 ultegra dużo cięższa od stradica, czy różnica przekłada się na moc kołowrotka w tym wypadku czy wybór podyktowany wyważeniem kija, a moc ta sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 podyktowane obiema zmiennymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Pescador de caña, on 19 May 2020 - 09:16, said:No wiadomo że cena nie rośnie wprostproporcjonalnie do walorów użytkowych. Płacimy za detale grube pieniądze, ale płacimy. Inaczej wszyscy byśmy dziś łowili greyami hehe.Gdzie tu złe słowo o Greyu? innymi słowy to dobre kije, a co najmniej wystarczające. Ale żeby mieć ciut lepsze dopłacamy 1000-1500zł bo tak chcemy. Swoją drogą 268gr, żaden wynik - można żonie jeszcze bardziej dogodzić Jak wskoczy na wyższy lvl to będzie lepiej. Wiadomo Potężną kolekcję masz, aż mnie zatkało hehe Edytowane 20 Maja 2020 przez Pescador de caña Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 mhx s781, stradic ci4 2500 fbphenix 701-1, stradic ci4 2500 fbfenwick hmg do 10gr, ultegra 2500 fbfinezzka SG do 12 gr, ultegra 2500 fbkonger elvis, nasci 2500 fb żadne tam fanaberie oprócz phenixa zrobionego na największym wypasie u Kusego Kto to Kusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Kto to Kusy?Pewnie Artur Ark70[emoji3]. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Cześć, szukam jakiejś ciekawej wędki okoniowej do 600 zł. Głównie łowie z brzegu wiec zależy mi na dalekim wyrzucie, stad tez długość min 2.4m.Wędka pod gumy, rzadko do woblerów i wahadłówek. Co do cw to 10g najmniej, fajnie gdyby była do 12 bądź 15, ale z realnym niskim cw, najlepiej koło 2 albo 3, ale żeby faktycznie od tych 3 było czuć prace gumy. Sam się zastanawiałem nad:DRAGON PROGUIDE X-SERIES 1-10 2,75mJAXON ALTEZZA SUPRA 1,5-14 2,55M Może jest coś innego, godnego polecenia ? Z góry dzięki za propozycjePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 używany phenix fx 701 ogarnie i może za 600 uda się tu gdzieś wyrwać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Co do graphiteleaderów to na filmie używam główki 2,5g na głębokości 4,5-6m. Przy takim wietrze i z pływadełka coś tam jeszcze czuć, ciężko byłoby o kija który odda opad tak jak finezka. Branie okonia 30 na krótkim dyszlu. https://youtu.be/pssWTpLhzmM Widziałem że ostatnio pojawiła się znowu w jednym ze sklepów. Gdyby ktoś szukał okoniówki to od siebie powiem że jest warta tej ceny. Edytowane 30 Lipca 2020 przez Pescador de caña 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Pomóżcie proszę, bo im więcej czytam, tym większy mętlik w głowie :-(. Szukam wędki / blanku, pod lekkie łowienie okoni z brzegu, przynętami do max 5g. Zależy mi na tym, żeby kij ogarniał możliwie najszersze spektrum przynęt, od 1g czebuszaszek z 2cm twisterkiem, przez obrotówki 0/ 1/ max 2, małe smukłe woblery 3-5 cm, kończąc na jaskółkach na 4g główce. Łowisko to kanał o szerokości 10-15 m i głębokości 1-5 do 2,5m z lekkim uciągiem. Aktualnie używam dwóch wędek, ale mało to wygodne przy aktywnym łowieniu, więc chciałbym kupić / zamówić jeden kij. Po rozmowie z jednym z rodbuilderów, polecono mi blank Matagi TR74 Super Mebaru M, może ktoś miał okazję nim łowić? Może jakieś inne propozycje przychodzą Wam na myśl? W grę wchodzą również wędki fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Najlepsze co mi przychodzi do głowy to kontakt z http://jerkbait.pl/user/45988-mekamil/. Zrobił dla mojej Pani witkę 1-7g idealną właśnie do takiego wędkowania o jakim piszesz.Z fabrycznych mogę polecić https://allegro.pl/oferta/konger-ultris-jig-micron-210cm-0-5-6g-9177440571 lub https://allegro.pl/oferta/konger-world-champion-elvis-220cm-0-8-4g-101117220-7513231920. Obydwie obsługują przynęty już od 0,7g w pełnym komforcie. Ale to nie to samo co ta "Mekamilówka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof41019977 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 WitajcieChciałbym sobie sprawić a okonia jedną z dwóch wędek.Zastanawiam się nad Daiwa Luvias 2.00 m 3-10 gram lub Shimano Zodias 2.03 m 3-10 g lub 4-12 g.Która z tych wędek będzie lepszym wyborem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi