Pescador_de_caña Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Odległość jest ok. Kijek dobrze ładuje. Chodzi raczej o prowadzenie przynęt 0,5g-1g + gumka 5cm w większym komforcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 W nie których sprawach można dokonać cudów.Ale w niektórych należy udać się lepiej do najbliższej parafii . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 (edytowane) Rebus: Znajdzie się jakiś patyk (a dokładniej wklejka) startujący od 0-0,5g (górna granica nie gra roli), długości 2-2,3m, waga <70g? Najlepiej coś z Japonii. Na razie mam na oku wędki Tict oraz GL finezza nuovo (niestety już nieprodukowana). Czy coś przeoczyłem? O czymś nie wiem? Szukanie w fastach czy xfastach takich kijów to, moim zdaniem, nieporozumienie. Tu już kij musi się sam ładować, wolniejszy lepiej rzuca takimi gramaturami.Sam jestem zwolennikiem i praktykiem szybkich kijów a ostatnio kupiłem takiego wolnego i jego optimum to 2g. Takie łowienie wymusza kompromis w stosunku do oczekiwań i preferencji. Nie miałem tych kijów, które wymieniłeś i nie odnoszę się konkretnie do nich lecz do zasady. Edytowane 21 Września 2020 przez strary 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Wbiłem już sobie do głowy pewne rozwiązania jak zrealizuję to dam znać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Panowie jakieś propozycje kijka długości 2-2.20 m. W 2 kawałkach, obsługujący gumki 2g-6g+2" o akcji najlepiej x-fast i nie będący wklejka ? Budżet powiedzmy 300-600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Panowie jakieś propozycje kijka długości 2-2.20 m. W 2 kawałkach, obsługujący gumki 2g-6g+2" o akcji najlepiej x-fast i nie będący wklejka ? Budżet powiedzmy 300-600 złMoże to http://jerkbait.pl/topic/87226-okoni%C3%B3wka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Cześć. Napisz jakie kije rozważasz. Połamałem sicario 207 1-7 i szukam następcy ( do sicario nie ma już części zapasowych i pewnie koniec produkcji). Rozważam np konger streeto 2-9 ( miałem wcześniej) i ew pro guide x1-10 ( mam do 18). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Chciałem się podpiąć to tematu i sicario....Ja swoje utopiłem jakoś nieszczęśliwie i szukam następcy: kijka ciętego takiego ok 2m gdzieś do 7/8g takiego kijka jaskółkowego. Może możecie coś polecić niestety sicario już nie produkują...i jak kląłem na pierwsze 3 sztuki które złamałem jak zapałki to 4 kij o poprawionej konstrukcji był kosą nieprzeciętną i takiego samego teraz szukam....może ktoś coś będę wdzięczny za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Chciałem się podpiąć to tematu i sicario....Ja swoje utopiłem jakoś nieszczęśliwie i szukam następcy: kijka ciętego takiego ok 2m gdzieś do 7/8g takiego kijka jaskółkowego. Może możecie coś polecić niestety sicario już nie produkują...i jak kląłem na pierwsze 3 sztuki które złamałem jak zapałki to 4 kij o poprawionej konstrukcji był kosą nieprzeciętną i takiego samego teraz szukam....może ktoś coś będę wdzięczny za sugestieMoże Qualia xpsj682l? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Chciałem się podpiąć to tematu i sicario....Ja swoje utopiłem jakoś nieszczęśliwie i szukam następcy: kijka ciętego takiego ok 2m gdzieś do 7/8g takiego kijka jaskółkowego. Może możecie coś polecić niestety sicario już nie produkują...i jak kląłem na pierwsze 3 sztuki które złamałem jak zapałki to 4 kij o poprawionej konstrukcji był kosą nieprzeciętną i takiego samego teraz szukam....może ktoś coś będę wdzięczny za sugestie https://centrumwedkarskie.pl/index.php?route=product/search&search=streeto%20air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 qualia jest bardzo podobna szybka czuly szczyt xpsj682l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) ... Edytowane 1 Października 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkrewUp Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 WitamHarune z Phoenixa 270cm 1-10gCzy ktoś może mi napisać opinie na temat tego kija bo myślę to zakupić czy warto z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Ktoś używa Okuma Psycho Perch 2.30m 2-12g? Czy ta wędka jest szybka i cięta (nie extra hiper szybka)?Podbijanie gum 2-3" na główkach do 6-7g ogarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Panowie miał ktoś styczność z kijem SHIMANO Yasei Finesse Jig & Dropshot 2,05m 3-12g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Używam od niedawna jaxon altezza supra 2.25 do 12g. Lekki, szybki, mocny, czuły. Używam 5-7g +3-4". Zastąpił sicario do 7g. Jest troche mocniejszy od sicario (które realnie było do podobnej gramatury). Także w sumie polecam. (zapłaciłem ok 230). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 A ja ostatnio w związku z awarią jednego droższego kija nabyłem awaryjnie Mikado Bixlite 2.35 211g. Przeuroczy kijek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 2-11g oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Szukam spinningu do główek/czeburaszek 1-3g maksymalnie+ guma 2-3''. Żadnych blaszek, wobków. Tylko gumy prowadzone na różne sposoby. napisałem też w wątku majorcrafta, bo ciekawi mnie ta marka, ale chętnie znajdę jakieś alternatywne rozwiązanie. Mój budżet to 400zł, gydby było coś bardzo atrakcyjnego mogę dołożyć 100-150zł. Zależy mi na jak najlepszym czuciu wszystkiego w dłoni i szybkości :-) Aktualnie mam microflexa 2-10g, ale zbyt mocny na to co potrzebuje, on będzie do wobków, blaszek i na okonia na Wisłe. Wydaje mi się, że z czuciem też tak średnio w nim no i nie jest zbyt szybki chyba. Dla mnie to taka wędka bardziej pod blaszki i wobki, ale może się mylę. Nowy kijek ma być wyłącznie to zabawy w prowadzenie gumek na główkach.Gdyby dało radę długość minimum 2 metry, a najlepiej 2,20-2,30 :-) Edytowane 28 Października 2020 przez Squidward Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Major Craft Firstcast FCS- S732UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 @Squidward napisałem w sąsiednim Wędki Major Craft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Pytanie do fachowców. Potrzebuję blank na okonie 30+ . Woda to 6-18 metrów a co za tym idzie główki do 20 gram plus westin 7 cm. Mam kraag Elite 12 lb i jest za szybki. Potrzebuję coś podobnego ale z lepszym ugieciem. Sent from my SM-G973F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Pytanie do fachowców. Potrzebuję blank na okonie 30+ . Woda to 6-18 metrów a co za tym idzie główki do 20 gram plus westin 7 cm. Mam kraag Elite 12 lb i jest za szybki. Potrzebuję coś podobnego ale z lepszym ugieciem. Sent from my SM-G973F using TapatalkPrzejdź na żyłkę i problem z głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Przejdź na żyłkę i problem z głowy .Bo okonie też... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 i to było bingo..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi