Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Rebus: Znajdzie się jakiś patyk (a dokładniej wklejka) startujący od 0-0,5g (górna granica nie gra roli), długości 2-2,3m, waga <70g? Najlepiej coś z Japonii. Na razie mam na oku wędki Tict oraz GL finezza nuovo (niestety już nieprodukowana). Czy coś przeoczyłem? O czymś nie wiem? :)

Szukanie w fastach czy xfastach takich kijów to, moim zdaniem, nieporozumienie. Tu już kij musi się sam ładować, wolniejszy lepiej rzuca takimi gramaturami.

Sam jestem zwolennikiem i praktykiem szybkich kijów a ostatnio kupiłem takiego wolnego i jego optimum to 2g. Takie łowienie wymusza kompromis w stosunku do oczekiwań i preferencji.

Nie miałem tych kijów, które wymieniłeś i nie odnoszę się konkretnie do nich lecz do zasady.

Edytowane przez strary
  • Like 2

Panowie jakieś propozycje kijka długości 2-2.20 m. W 2 kawałkach, obsługujący gumki 2g-6g+2" o akcji najlepiej x-fast i nie będący wklejka ? Budżet powiedzmy 300-600 zł

Może to http://jerkbait.pl/topic/87226-okoni%C3%B3wka/

Cześć. Napisz  jakie kije rozważasz. Połamałem sicario 207 1-7 i szukam następcy ( do sicario nie ma już części zapasowych i pewnie koniec produkcji). Rozważam np konger streeto 2-9 ( miałem wcześniej) i ew pro guide x1-10 ( mam do 18).

Chciałem się podpiąć to tematu i sicario....Ja swoje utopiłem jakoś nieszczęśliwie i szukam następcy: kijka ciętego takiego ok 2m gdzieś do 7/8g takiego kijka jaskółkowego. Może możecie coś polecić niestety sicario już nie produkują...i jak kląłem na pierwsze 3 sztuki które złamałem jak zapałki to 4 kij o poprawionej konstrukcji był kosą nieprzeciętną i takiego samego teraz szukam....może ktoś coś będę wdzięczny za sugestie 

Chciałem się podpiąć to tematu i sicario....Ja swoje utopiłem jakoś nieszczęśliwie i szukam następcy: kijka ciętego takiego ok 2m gdzieś do 7/8g takiego kijka jaskółkowego. Może możecie coś polecić niestety sicario już nie produkują...i jak kląłem na pierwsze 3 sztuki które złamałem jak zapałki to 4 kij o poprawionej konstrukcji był kosą nieprzeciętną i takiego samego teraz szukam....może ktoś coś będę wdzięczny za sugestie

Może Qualia xpsj682l?

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

https://centrumwedkarskie.pl/index.php?route=product/search&search=streeto%20air

• 3 tygodnie później...

Używam od niedawna jaxon altezza supra 2.25 do 12g. Lekki, szybki, mocny, czuły. Używam 5-7g +3-4". Zastąpił sicario do 7g. Jest troche mocniejszy od sicario (które realnie było do podobnej gramatury). Także w sumie polecam. (zapłaciłem ok 230).

Szukam spinningu do główek/czeburaszek 1-3g maksymalnie+ guma 2-3''. Żadnych blaszek, wobków. Tylko gumy prowadzone na różne sposoby. napisałem też w wątku majorcrafta, bo ciekawi mnie ta marka, ale chętnie znajdę jakieś alternatywne rozwiązanie. Mój budżet to 400zł, gydby było coś bardzo atrakcyjnego mogę dołożyć 100-150zł. Zależy mi na jak najlepszym czuciu wszystkiego w dłoni i szybkości :-) Aktualnie mam microflexa 2-10g, ale zbyt mocny na to co potrzebuje, on będzie do wobków, blaszek i na okonia na Wisłe. Wydaje mi się, że z czuciem też tak średnio w nim no i nie jest zbyt szybki chyba. Dla mnie to taka wędka bardziej pod blaszki i wobki, ale może się mylę. Nowy kijek ma być wyłącznie to zabawy w prowadzenie gumek na główkach.

Gdyby dało radę długość minimum 2 metry, a najlepiej 2,20-2,30 :-)

Edytowane przez Squidward

Pytanie do fachowców. Potrzebuję blank na okonie 30+ . Woda to 6-18 metrów a co za tym idzie główki do 20 gram plus westin 7 cm. Mam kraag Elite 12 lb i jest za szybki. Potrzebuję coś podobnego ale z lepszym ugieciem.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

• Like 1

Pytanie do fachowców. Potrzebuję blank na okonie 30+ . Woda to 6-18 metrów a co za tym idzie główki do 20 gram plus westin 7 cm. Mam kraag Elite 12 lb i jest za szybki. Potrzebuję coś podobnego ale z lepszym ugieciem.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Przejdź na żyłkę i problem z głowy :) .