Pescador_de_caña Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Ciekawe czy brania będą wyczuwalne? Raczej z plecionki nie ma co rezygnować, do niej tylko jakiś dobry kij jdm który górą będzie ledwo ledwo ogarniać te 20g + Westin. Pod rybą już powinien ładnie pracować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Okonie 30+ z 18m na 20gramach= Silverado 782m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 jesli to taaaaki elektryczny kij podobno jeden z najlepszych to żyłka powina być ok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 jesli to taaaaki elektryczny kij podobno jeden z najlepszych to żyłka powina być ok....To muszą być bardzo agresywne sztuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Ciekawe czy brania będą wyczuwalne? Raczej z plecionki nie ma co rezygnować, do niej tylko jakiś dobry kij jdm który górą będzie ledwo ledwo ogarniać te 20g + Westin. Pod rybą już powinien ładnie pracowaćJakieś propozycje kija ? Nie znam wedek z rynku japońskiego. Sent from my SM-G973F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Okonie 30+ z 18m na 20gramach= Silverado 782mJest to gdzieś do nabycia? Sent from my SM-G973F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Kolega Ci dobrze radzi z silverado. Ewentualnie Tiro w podobnych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Zapytaj @turik ,powinien pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Koledzy, jaki byście polecieli kijek do okoni 2.30-2.40m cw do 7-8g na okonie? Cenowo 300-400 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Używam Savage Gear XLNT3 2,43m do 25 gram i jestem mega zadowolony .Mają duże spektrum długości i ciężaru wyrzutowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 to jest kij sandaczowy a nie na okonia..m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Moje okonie o tym nie wiedzą .Są lightowe wersje .Łowię głęboko i nie widzę jigowania z kluchowatym kijem na np. 14-tu metrach głębokości . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 o.k można strzelać z armaty do wróbli ale co to za przyjemność...gosciu napisał wyraźnie kijek do 8g więc ultra lajt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Wyraźnie napisałem ,że jest wiele modeli tego kija . Kij do 25 gram i 40-to centymetrowe okonie ,to nie strzelanie z armaty ... Mieszkam w Szwecji i to jest mój ultra Light. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Używam Savage Gear XLNT3 2,43m do 25 gram i jestem mega zadowolony .Mają duże spektrum długości i ciężaru wyrzutowego .Akurat mam dokładnie ten kij i muszę się zgodzić. Używam go między innymi do przynęt na okonie 9-17g i spisuje się bardzo dobrze. Ale teraz szukam czegoś do jigów max 8g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Kolega Ci dobrze radzi z silverado. Ewentualnie Tiro w podobnych parametrach.Według mnie pod takie łowienie Tiro Prototype 4-24g będzie lepszym wyborem niż Silverado. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Też mi się tak wydaje. W razie silverado można by było jeszcze zejść z 20g na 17g i wymienić plecionkę o oczko cieńszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Według mnie pod takie łowienie Tiro Prototype 4-24g będzie lepszym wyborem niż Silverado.Masz ta wędkę Sent from my SM-G973F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Też mi się tak wydaje. W razie silverado można by było jeszcze zejść z 20g na 17g i wymienić plecionkę o oczko cieńszą.0.6 ygk używam . Niżej nie zejdę bo jak trafię mamke ładna to nie wyciągnę a trafiają się ładne z przylowu. Sent from my SM-G973F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Masz ta wędkę Sent from my SM-G973F using TapatalkTak, mam. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Sam myślałem o tym tiro prototype pod sandacze z brzegu .Możesz porównać tiro prototype do silverado,napisz może jakie różnice są miedzy tymi kijami i która z nich predysponuje bardziej tiro do łowienia okoni jakie Kolega opisał. PozdrawiamWedług mnie pod takie łowienie Tiro Prototype 4-24g będzie lepszym wyborem niż Silverado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Miałem w rękach protype do 28g i czuję że też by ogarnął temat. Sam łowię Tiro nuovo do 12g i tego typu akcja to jest coś dla Ciebie. Tzn ładnie obsługuje opisane gramatury a pod rybą kładzie się nie pozwalając jej spaść. Okonie do 15cm łatwiej mi jest nią wyjąć niż sprężystą finezzką do 5g także może rzeczywiście pomyśl o protype do 24g lub 28g. Jak kolega Dante ma to niech się pochwali co może ten patyk Edytowane 31 Października 2020 przez Pescador de caña Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Sam myślałem o tym tiro prototype pod sandacze z brzegu .Możesz porównać tiro prototype do silverado,napisz może jakie różnice są miedzy tymi kijami i która z nich predysponuje bardziej tiro do łowienia okoni jakie Kolega opisał. PozdrawiamMiałem Silverado do 20g. Porównując do Tiro to Silverado mniej pracowało pod mniejszymi rybami. W Tiro pomimo większego cw szczytówka bardziej się poddaje i bardzo dobrze trzyma nawet niewielkie ryby. Chociaż nawet pomimo tego nie przypominam sobie aby Silverado gubiło jakieś niewielkie okonki. Na plus w Tiro trzeba jeszcze dodać system O.S.S. wędka jest dużo bardziej elektryczna od Silverado. Jakoś nie widzę u siebie tego modelu Silverado typowo pod okonia na ciężko. Tiro zdecydowanie bardziej mi do tego pasuje. Na YT jest odcinek z testów tego modelu przy pracy pod różnymi przynętami.https://youtu.be/ZqY3zxfVRO8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Widziałem te filmiki i właśnie ta szczytówka mnie trochę blokuje przed zakupem.Na filmiku nie wiadomo na jakiej głębokości jest łowione, a Kolega pisał o20g na 20m .I czy ta szczytówka poradzi sobie przy tej głębokości z nadaniem pracy przynęcie jaką chcemy jej nadać. A możesz jeszcze mi podpowiedzieć co to jest ten system O.S.S bo nie mam bladego pojęcia,choć przyznam że posiadam wędkę z tym systemem i nie wyczuwam przewagi czułości nad silverado.Ale może to być spowodowane różniącą mocy,oraz charakterystyki blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Widziałem te filmiki i właśnie ta szczytówka mnie trochę blokuje przed zakupem.Na filmiku nie wiadomo na jakiej głębokości jest łowione, a Kolega pisał o20g na 20m .I czy ta szczytówka poradzi sobie przy tej głębokości z nadaniem pracy przynęcie jaką chcemy jej nadać. A możesz jeszcze mi podpowiedzieć co to jest ten system O.S.S bo nie mam bladego pojęcia,choć przyznam że posiadam wędkę z tym systemem i nie wyczuwam przewagi czułości nad silverado.Ale może to być spowodowane różniącą mocy,oraz charakterystyki blanku.Olympic O.S.S. to system wzmacniania i lepszego przekazywania sygnałów poprzez blank. Tutaj opis materiałów i systemów stosowanych w wędkach Graphiteleader. http://www.olympic-co-ltd.jp/fishing/material-technology-en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi