Kaskader Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 a uzywa ktos westina w3 street stick? interesuje mnie opinia o mofelach 1-5, 2-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 a uzywa ktos westina w3 street stick? interesuje mnie opinia o mofelach 1-5, 2-7 Jest trochę w wątku o wędkach Westina, ja miałem chwilę tego 1-5, sztywny, szybki kijek ale łącznej masy to ogarniał prawie do 10 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Miałem 2-7g. Powiem tak na łódź lub zabawę na stałym zbiorniku - taki dłubanie z pod pomostu będzie ok. Na spacery nad rzekę raczej nie polecam. Nie rzucałem nim ciężej niż 5g ale generalnie idealny kij na ponton. Szybki, czuły, z zapasem mocy. Mi nie leżał więc zmienił właściciela. Wysłane z mojego IN2023 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 miałem tego 1-5, super kijek, u mnie ogarniał 2g + guma do 7g + guma. Trochę przyciężki jak na taka długość i długi dolnik.Najlepiej pomacać u kogoś albo w sklepie bo można sie przejechać, nie jest to klasyczny UL jak wskazuje opis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Ma mi sluzyc do gumek 5-7cm plus 2-3g. Jade ogladac wlasnie 1-5 i 2-7 Edytowane 18 Grudnia 2020 przez BOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Glownie chodzi mi zeby kijek byl elektryczny w miare jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Kolega kiedyś to kupił,ten do 5g .Jak mu dałem polowic starym chińskim Graphiteleadem, też do 5 g,to o mało do wody go nie wrzucił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 No bylem poogladalem, to chyba nie to, szukam dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Kolega kiedyś to kupił,ten do 5g .Jak mu dałem polowic starym chińskim Graphiteleadem, też do 5 g,to o mało do wody go nie wrzucił .Taki elektryczny czy tak mu nie podszedł ????Za dużo kijaszków nie miałem, ale wklejki fajnie przenoszą brania. Ostatnio wklejką łowię na malutkiej rzeczce, którą najczęściej odwiedzam. Może w tym kierunku warto pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 No bylem poogladalem, to chyba nie to, szukam dalej.Kolego pod gumki jak pisałeś to zakładam lekki opad w nurcie rzeki z główkami 2do3g to zobacz sobie favorit blue bird lub white. Nowe serie teraz wyszły i zbierają pochlebne opinie. Wersję do 5g długość ok 2m i to są wklejki ale o specyficznej pracy. Mi na małej rzece pod jig ok 0.8g sprawdza się starszą wersją blue bird bardzo dobrze. Ja używam max 4g. Akurat na tą samą rzeka chodziłem z w3 2-7g i totalna porażka w tych warunkach. Brak celności!! On nie pracuje z 2g!! Miałem mnóstwo strat, zaczepów a próbując się "obłowić" z w3 nie raz wróciłem wk....ny do domu. Jak już pisałam na pontonu spisał się rewelacyjnie. Za cena w3 kupisz kijek na swoje potrzeby i dobrą plecionkę. Zobacz też konger Lewis. Miałem okazję go testować w tych samych warunkach i było miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Halo halo. Temat coś umarł. Napiszcie na co obecnie łowicie.U mnie ciągle główny kij streeto air xul. Szukam czegoś 2giego trochę mocniejszego. Sky dream 2-10 jest zbyt mocny niestety. Black crystal 1-6 trochę za wolny. Zastanawiam się nad budżetowym perch special 1-6 i i streeto air ul 2-10 (jest tylko 4g cięższy ale i 8cm dłuższy więc obstawiam, że wcale nie będzie mocniejszy i szybszy). Ew robinson speeder perch 2-10. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Może major Craft Firscast 0.5 do 7g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 (edytowane) Mam również. Fajny kij ale za wolny i za delikatny. Używam go obecnie zima mała rzekę i ew klenie na smuzaki. I jakiś czas temu na wzdregi na microjigi Edytowane 7 Października 2021 przez intoxication 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Mam również. Fajny kij ale za wolny i za delikatny. Używam go obecnie zima mała rzekę i ew klenie na smuzaki. I jakiś czas temu na wzdregi na microjigiMoim tegorocznym odkryciem jest fishmaker ii do 12g w długości 198cm. Wklejka ale jest niesamowity. Startuje od 2g ale poda też lżejsze przynęty. 2-3g rzuca nawet lepiej niż dłuższe kije opisane do 5g. Mój kij pierwszego wyboru na mazurskie jeziora. Okoń, szczupak a nawet sandacz. Raczej pod gumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Halo halo. Temat coś umarł. Napiszcie na co obecnie łowicie.U mnie ciągle główny kij streeto air xul. Szukam czegoś 2giego trochę mocniejszego. Sky dream 2-10 jest zbyt mocny niestety. Black crystal 1-6 trochę za wolny. Zastanawiam się nad budżetowym perch special 1-6 i i streeto air ul 2-10 (jest tylko 4g cięższy ale i 8cm dłuższy więc obstawiam, że wcale nie będzie mocniejszy i szybszy). Ew robinson speeder perch 2-10. Pomocy!Kurcze przerzucasz tyle sprzętu j tracisz pewnie na to dużo $$$. Może lepiej zapukać do pracowni ? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 (edytowane) Praktycznie wszystkie patyki i mlynki kupuje w promocjach /wyprzedażach lub używki /okazję tutaj . Także nie trace .Na pracownie przyjdzie jeszcze czas. Edytowane 7 Października 2021 przez intoxication Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Ostatnio macalem Diaflexa. Naprawdę super, gdyby tylko jeszcze mogli im normalnie, stylowe dolniki robić,zamiast tych ogryzkow. Ale ogólnie blank super, czuć już wysoka polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) Ostatnio macalem Diaflexa. Naprawdę super, gdyby tylko jeszcze mogli im normalnie, stylowe dolniki robić,zamiast tych ogryzkow. Ale ogólnie blank super, czuć już wysoka polka.Potwierdzam...Bardzo fajne patyki.Młody sobie wybrał 186cm 1-7gr i na razie jest zadowolony, na tyle by nie sięgać często do mojej szafy A ja...Ostatnio mocno moje serce skradł ULXF806-2n od FADo tego Gammarus i TR60 SAS od Matagi i w zasadzie przez ostatni czas podstawowe moje zabawki do UL. Edytowane 8 Października 2021 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Jak z budzetowych to sprawdz Crazy Fish Perfect Jig, bardzo ciekawy kijek. Uzywam najdłuższej wersji pod dropa i bardzo mi się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 A używa ktoś favorite BLUE BIRD, 2,28m / 1 - 7g? Zastanawiam sie nad tym kijkiem właśnie pod okonie, a właściwie ich dłubanie na gumkach 2 cale plus 1-4g główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Cześć. Da radę jak jak najbardziej. Zbyt szybki nie jest. Popatrz ew blue burda, który będzie szybszy i na pewno lepiej uda się animować przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 A ja się powtórzę: dragon fishmaker ii do 7g lub 12g ale wersję poniżej 2m.Są to szybkie wklejki o świetnym czuciu. Aktualnie ich cena spadła i można kupić w okolicach 250 do 320 PLN. Nienawidzę osobiście korka, nie lubię wędek w gramaturze powyżej 10g. Ale odkąd miałem okazję wziąć do ręki fishmaker do 12g odleciałem. Jak dla mnie kij poza estetyka niemalże idealny. Łowię na niego z łodzi jak i z brzegu na mazurach. Okonie i szczupaki. Na lekko nada się też na sandacza. Jest elektryczna. Jako druga kupiłem do 7g i ta już tego czegoś nie ma co ma ta do 12[emoji848] ale może dla tego że ma 213 długości... Jak masz okazję gdzieś pomacac to polecam. Wędka obsłuży przynęty od 1g przy główce 2-3 jest już komfort. Góry nie przekraczałem. Pod obciążeniem ładnie przechodzi w parabole i dobrze trzyma. Ławie na nią na płytkich i głębokich akwenach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leleń Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Cześć Wszystkim!Po pierwsze skromność za tem pozwólcie ze pogratuluje sobie oraz wszystkim wytrwałości i niezłomności charakteru niezbędnego do przedarcia się przez te trzydzieści pare ? Stron tematu. Niestety nie natrafiłem na interesujący mnie temat a mianowicie czy ktoś z kolegów miał może okazje łowić Gunki Stripe Drive ? Najlepiej 1,5 -10g 205cm. Jak wrażenia, czucie? Jak zachowuje się pod rybą bo jednak gięcie na sucho to nie to samo. Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 (...)Po pierwsze skromność za tem pozwólcie ze pogratuluje sobie oraz wszystkim wytrwałości i niezłomności charakteru niezbędnego do przedarcia się przez te trzydzieści pare ? Stron tematu.(...)Uściślając 62 strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milkyomen Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 A ja się powtórzę: dragon fishmaker ii do 7g lub 12g ale wersję poniżej 2m.Są to szybkie wklejki o świetnym czuciu. Aktualnie ich cena spadła i można kupić w okolicach 250 do 320 PLN. Nienawidzę osobiście korka, nie lubię wędek w gramaturze powyżej 10g. Ale odkąd miałem okazję wziąć do ręki fishmaker do 12g odleciałem. Jak dla mnie kij poza estetyka niemalże idealny. Łowię na niego z łodzi jak i z brzegu na mazurach. Okonie i szczupaki. Na lekko nada się też na sandacza. Jest elektryczna. Jako druga kupiłem do 7g i ta już tego czegoś nie ma co ma ta do 12[emoji848] ale może dla tego że ma 213 długości... Jak masz okazję gdzieś pomacac to polecam. Wędka obsłuży przynęty od 1g przy główce 2-3 jest już komfort. Góry nie przekraczałem. Pod obciążeniem ładnie przechodzi w parabole i dobrze trzyma. Ławie na nią na płytkich i głębokich akwenach. Do momentu kupienia tego kija (dragon fishmaker ii 230 2-12gr) przewaliłem z 10 okoniówek z różnych półek cenowych- zawsze było jakieś ale... teraz nawet nie myślę o kupnie nowej/innej bo mam w rękach kij dopasowany do moich potrzeb. Nic z niego nie spada, przemiły korek, niezbyt ciężka - z czystym sumieniem polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi