Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki. A masz jakiś link do innych gramatur z tej serii?

To jest całą seria Azura Sawada:

AZSWD74L AZSWD74M AZSWD77L AZSWD84ML AZSWD79M AZSWD84M

w google pewnie Ukraińskie stronki się pojawią i ogólnie nie wiele informacji :)

Ogólnie Azura to seria ok 30 wędek. Mają też być modele Nano np 

X58XUL

czyli 173cm 0.1-1g :)

Mimo że nie ma ich jeszcze to są klienci co czekają :) 

https://www.flagman.kiev.ua/spnng-azura-x-game-x58xul-x-nano-tz-173m-01-1g/p256014/

mały dylemacik, co wybrać, ma być czuła i szybka, przynęty 2-3 cale na główce 2-6g:

Konger Streeto UL 2202                              220/2-10
Konger Streeto Air XUL 2102                      210/1-7
Dragon ProGuide X                                     213/1-10
DRAGON CXT MicroSpecial MS-X spinn   213/1-10

Mam Flagmana w swojej ofercie (świetny sprzęt feederowy) i idzie to ogarnąć.

Ostatni cennik pokazuje mi jednak braki w tych wędkach, ale dowiem się bo szykuję dostawę :)

Marcyś, czy mógłbyś przy okazji zobaczyć jak cenowo by wyszedł kijek z linku?

Niedawno była promocja lecz niestety akurat nie miałem nikogo zaufanego na Ukrainie.

Ogólnie markę Azura polecam. Epica to moja podstawowa okoniówka.

https://www.flagman.kiev.ua/spnng-azura-x-game-x58xul-x-nano-tz-173m-01-1g/p256014/

• Like 1

Jeżeli ktoś z Was szuka XXXF okonio-sandaczowego to polecam zamówić sobie ten kijek

https://pl.aliexpress.com/item/1005003190328398.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.3ac04246ZWXPb5&algo_pvid=03a90e20-8139-4c72-a6a1-87d3e8d1be41&algo_exp_id=03a90e20-8139-4c72-a6a1-87d3e8d1be41-1&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000029343655611%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21PLN%21814.35%21570.05%21%21%21%21%21%402100b77316730436265851826d0712%2112000029343655611%21sea&curPageLogUid=frMqIVo72HYz

mega szczytowa akcja, bardzo szybka wędka. Czulą szczytówka i duuuuzy zapas w dole.

mam ta wersje C652ML kijek rzeczywiście startuje od tych 3 gram jak jest opisany. 

moglbym porownac ten kij troche do inazumy zander tyle ze ten jest delikatniejszy

Marcyś, czy mógłbyś przy okazji zobaczyć jak cenowo by wyszedł kijek z linku?

Niedawno była promocja lecz niestety akurat nie miałem nikogo zaufanego na Ukrainie.

Ogólnie markę Azura polecam. Epica to moja podstawowa okoniówka.

Czekam aż się pojawią w naszym cenniku. Jak będę coś wiedział dam znać :) 

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie, po poszukiwaniach wędęk pod szczupaki, pomyślałem, że może fajnie by było poszukać czasem okoni ( jako, że u mnie ze szczupakami ciężko, to nawet jakbym ze dwa okonki sobie poholował to by było fajnie xD). 

Pod kajtki 5-7cm na główkach 2-3-4 g, lub podobne gumki. Zastanawiam się nad mikado katsudo slim 1-9 lub diaflexem. Może macie coś do polecenia? Tak, jak napisałem, mój główny cel spinningowy to szczupak, okoń to dodatek, więc fajnie by było, jakby nie było za miliony monet :). Długość w granicach 210-230 cm, głównie ponton. Coś możecie fajnego polecić? 

Edit. 

Promocje znalazłem na katsudo slim 1-9 - udało się wyrwać za 250 zł, spróbuje tym kijkiem sobie pomachać za okonkiem :)

Edytowane przez Kaczuszka

Panowie, po poszukiwaniach wędęk pod szczupaki, pomyślałem, że może fajnie by było poszukać czasem okoni ( jako, że u mnie ze szczupakami ciężko, to nawet jakbym ze dwa okonki sobie poholował to by było fajnie xD).

Pod kajtki 5-7cm na główkach 2-3-4 g, lub podobne gumki. Zastanawiam się nad mikado katsudo slim 1-9 lub diaflexem. Może macie coś do polecenia? Tak, jak napisałem, mój główny cel spinningowy to szczupak, okoń to dodatek, więc fajnie by było, jakby nie było za miliony monet :). Długość w granicach 210-230 cm, głównie ponton. Coś możecie fajnego polecić?

Edit.

Promocje znalazłem na katsudo slim 1-9 - udało się wyrwać za 250 zł, spróbuje tym kijkiem sobie pomachać za okonkiem :)

Jeśli lubisz miękkie kije to Ci się spodoba.
  • Like 1

Edit. 

Na Katsudo na gumy kumpel lowił cały sezon z sukcesami. Parę razy połowilem tym kijem, najniżej 1g + 35mm tanta. Tu juź dystans rzutów był średniawy, ale nadal bez tragedii. To bardzo fajna, uniwersalna wędka na okonia.

• Like 1

Czy jest coś na rynku o mocy około 5lb, po polsku obsługującego przedział 2-7g łącznej masy przynęty szybszego od Suzuki ale podobnie pracującego pod obciążeniem ? Taki Thorus Boron 5lb byłby idealny gdyby była możliwość jego budowy [emoji851]Nie chce japońskich suchych blanków, ma być czuć mięsko. Serdecznie dziękuje za wszelkie propozycje [emoji41]

Edytowane przez scOOtt

Czy jest coś na rynku o mocy około 5lb, po polsku obsługującego przedział 2-7g łącznej masy przynęty szybszego od Suzuki ale podobnie pracującego pod obciążeniem ? Taki Thorus Boron 5lb byłby idealny gdyby była możliwość jego budowy [emoji851]Nie chce japońskich suchych blanków, ma być czuć mięsko. Serdecznie dziękuje za wszelkie propozycje [emoji41]

To zobacz Noctissa. Jest 5 LB w 2 kawałkach i 1 cześciowy. To może być to o co Ci chodzi.

Może któryś z nowych blanków Fishing Art - TA675-2N lub TA687-2N ?

Edytowane przez Krzysiek Rogalski