stefan..k Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Właśnie kupiłem z ciekawości przez internet tą ekonomiczną wersję czyli Soare BB 2,29m ze szczytówką solid. Jak dojedzie i będzie wyraźnie gorsza od Soare XR, odsyłam i kupię XR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 (edytowane) Poszukuję wklejkę, z wymagań:- cw musi obsłużyć główki 5-10/12g + przynęty okoniowe 3-3,5"- głębokie ugięcie- czuły blank- długość 2,15-2,240m- budżet 300-400złMiałem podobny problem przez lata...i udało mi się znaleźć Kolegę tu na forum, który zbudował mi kij na bazie starego "chrustu".W prawdzie wyszło to drożej...ale ten kij zostaje ze mną do końca.Małe okonie odbijają się czasami od niego ale średnie i większe nie, duże klenie, bolenie, szczupaki, sumki 60-70+ cm, sandacze - na razie małe bo mam pecha, dużych nie ma, kapituluje bez problemu. Brzanę 70cm też ogarnął bez strachu.Także to mój rzeczny uniwersał...który Twój zakres przynęt obsłuży na pewnoNajciężej co dostał to Ohio 4" ; Kopyto 4L + 18g ołowiu i jeszcze nawet komfort był.Wirujące ogonki 10-18g ; Cykady 5-9g też obsługuje bez problemu. Kij zbudowany na bazie starej Mikado Inazumy Flash Perch 2.60/20g (cork) Może Ty zbuduj na bazie 2.40/18g ? Edytowane 3 Listopada 2024 przez Catrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy88 Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Witam szukam kijka ex.fast bądź fast, tubular- CW 0,5-7g- długość 200-220 cm- cena do 500 zł. Mam Blue Birda wklejke do 5g oraz Westina W3 2-10g - szukam czegoś pomiędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Konger streeto air waga 50 gram:) polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy88 Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Konger streeto air waga 50 gram:) polecam.Bardzo fajna z opisu ale przebija budżet.Miał ktoś styczność z Daiwa Prorex 210 1-7g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Mam Daiwa Prorex X Sensor Spin 2,30m 2-10g - i jest znacznie wolniejsza porównując do ProStaff 2,10 3-10g choć obie w opisie są fastami. W ProStaff czucie przynęty lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Witam szukam kijka ex.fast bądź fast, tubular- CW 0,5-7g- długość 200-220 cm- cena do 500 zł. Mam Blue Birda wklejke do 5g oraz Westina W3 2-10g - szukam czegoś pomiędzy Looknij na ofertę Major Craft - Firstcast FCS-T732L czy oczko wyżej solpara SPX-T732L 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy88 Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 (edytowane) Mhm... no cóż ten Firstcast spoko. Ale znów cena poza budżetem (albo na styk).Trafiłem na coś takiego jeszcze Daiwa Tatula XT SpinPonoć Diaflex Speeder Perch Spin w wersji 1-8g też jest bardzo spoko, ale trochę krótka myślę. Dzięki za pomoc Panowie - coś będę jeszcze kombinował. Edytowane 5 Listopada 2024 przez Kusy88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Tatula też była na mojej liście ale trafiła się ProStaff w bardzo dobrym stanie za śmieszną kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Polecam diaflexa, jest bardzo szybki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Również polecam Diaflexa. Kusy, jeżeli ma to być kijek na łódkę, to ten 1,86m 1-8g będzie odpowiedni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy88 Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Z brzegu na wodę stojącą w 90%.Diaflex super parametrowo, tylko ta długość i cena dyskwalifikują niestety. 2 lata wstecz miałem Mikado Blocks Player 1-9g - to była naprawdę fajna wędka jak dla mnie ale miała jeden poważny minus (no może 2 ). Waga blisko 150g i to że czucie co się dzieje na końcu zaczynało się od główki 3g.Może przesadziłem w pierwszym poście, że chodzi mi o "szpadę". Po prostu szukam szybkiego kijka pod okonie z CW realnym od 1,5-2g główki jig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Tu fajna recenzja tego Diaflexa: https://youtu.be/RgeHqxjd7iE?si Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Mhm... no cóż ten Firstcast spoko. Ale znów cena poza budżetem (albo na styk).Trafiłem na coś takiego jeszcze Daiwa Tatula XT SpinPonoć Diaflex Speeder Perch Spin w wersji 1-8g też jest bardzo spoko, ale trochę krótka myślę. Dzięki za pomoc Panowie - coś będę jeszcze kombinował.Fistcast ok 370zł. Solpara trochę ponad budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) Czy ktoś ma możliwość porównania Shimano soare xr 2,29 0,6-6 T do carabusa extreme 195cm? Mam dwa carabusy i chodzi mi przez głowę myśl aby jednego się pozbyć na rzecz właśnie soarki Jak by ktoś miał styczność z obiema wędkami i mógłby skrobnąć kilka słów na temat porównania ich to byłbym wdzięczny ???? Edytowane 6 Listopada 2024 przez DumFish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 (edytowane) Czy ktoś ma możliwość porównania Shimano soare xr 2,29 0,6-6 T do carabusa extreme 195cm?Mam dwa carabusy i chodzi mi przez głowę myśl aby jednego się pozbyć na rzecz właśnie soarki Jak by ktoś miał styczność z obiema wędkami i mógłby skrobnąć kilka słów na temat porównania ich to byłbym wdzięcznyCarabusa nie miałem natomiast mam Soare XR 2.29 0.6-6 tubular i nie wiem czy nie będę go sprzedawał w nie długim czasie bo dziś mi właśnie Soare Limited dojechała no i jest kosa Edytowane 14 Listopada 2024 przez Miszka1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Okonie na lekko. Shimano Soare XR 0,5-5g (wklejka), czy może Favorite Black Swan 0,8-4g ? Bardziej się skłaniam ku Shimano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Tu recenzja Black Swan. Może pomoże w decyzji. https://m.youtube.com/watch?v=NplzG3aqVSI Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Tu recenzja Black Swan. Może pomoże w decyzji. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu TapatalkaWidziałem. Ideał według testera. Mówi dobrze i mądrze. Ale interesuje mnie jeszcze Shimano. Jes też filmik z Shoare , interesują mnie Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Widziałem. Ideał według testera. Mówi dobrze i mądrze. Ale interesuje mnie jeszcze Shimano. Jes też filmik z Shoare , interesują mnie Wasze opinie to jest przedstawiciel shimano, co ta osoba ma Ci powiedzieć innego o kiju niz to ze jest idealny? Na YT jest gosciu ktory lowi soarka jak nie masz problemu z angielskim to prosze https://www.youtube.com/@ifishcatfish/videos obejrzyj sobie jego wszystkie filmy ktore dotycza soare xr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Też go oglądam. Fajny filmik znalazłem o kołowrotkach do UL na jego kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Pisząc o "ideale według testera" miałem na myśli czarnego łabędzia https://m.youtube.com/watch?v=NplzG3aqVSIZobaczyłem dwa filmy i_fish . Nadal zastanawiam się, jak te kije (Favorit i Shimano) zachowują się przy najmniejszych obciążeniach, bo takiej odpowiedzi w filmach nie znalazłem. Chociażby na główce 1g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Zainteresuj się carabus Extreme 195cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 W poszukiwaniu wedki xul wpadł mi jeszcze w oko ten modelDUO TETRA WORKS REACT 65 lub 58.Łowi ktoś na tą wędkę? Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 GCRTS-572UL-HS 0-3g wylądował na giełdzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi