SlawekNikt Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 A nie kupujecie tego GCRTS-572UL-HS 0-3g ponieważ ... ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 U mnie tylko graphiteleader ale i tylko casting. Jestem od dłuższego czasu posiadaczem złotego Graala w dwóch egzemplarzach. Silverado prototype 20GSILPC-762ML i niebawem leci do mnie kolejny olympic tym razem clear blue crystar 63bf premier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 Ja doskonale rozumiem, że cast rulez jednakże przynęty w okolicach 0.6 grama to tak średnio z castem współpracują niestety, dlatego na chwilę obecną uważam, że uzupełnienie zestawu castów o spina, którym się te najniższe gramatury ogarnie ma sens. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 Aż tak lekko nie łowię nawet zimą. Wydaje mi się że mógłbym poprzestać na SP a ten clear blue to tylko kaprys. Ale z drugiej strony właśnie fajnie by było odświeżyć i włączyć do gry 1-2g +2-3" bo mam tego zapas w szufladzie. Wystrzelać się i pobawić. Taki cel tej zimy. Jeżeli łowiłbym spinem to na pewno chciałbym mieć takiego corto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 Gdyby ten patyk był dłuższy choćby z 15 cm. najprawdopodobniej sprawdziłbym co to za wychwalana okoniowa szpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Decyzja zapadła: nic z powyższych wędek. Wybór padł na Finezza Prototype 24GFINPS-722L-S 2.18m 0.5-6g. Do tego Varivas Saltwater pe 0.2. Zobaczymy co są warte ich autorskie uchwyty i nowe szczytówki z Torayca T1100G. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Decyzja zapadła: nic z powyższych wędek. Wybór padł na Finezza Prototype 24GFINPS-722L-S 2.18m 0.5-6g. Do tego Varivas Saltwater pe 0.2. Zobaczymy co są warte ich autorskie uchwyty i nowe szczytówki z Torayca T1100G.Ciekawe. Też szukam. Możesz uzasadnić? Gdzie kupujesz, bo w Polsce nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Ciekawe. Też szukam. Możesz uzasadnić? Gdzie kupujesz, bo w Polsce nie widzę?Tu nie ma czego uzasadnić, po prostu po obejrzeniu tych wędek w realu stwierdziłem, że będą dla mnie za delikatnie. Łowie na głębokiej wodzie 6-9 metrów. Znalazłem w Polsce jedną sztukę w dobrej cenie, ale są w plecionie chyba za 2500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 wędka do 6g na 9m - może trochę brakować do odpowiedniej animacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2024 Jak będzie brakowało to w ruch pójdą Zenaq. Taka trójca da radę bez problemu w różnych warunkach i na różnych głębokościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver102 Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Witam Kolegów.Ktoś z szanownego grona miał możliwość łowienia kijem Favorite U1 U1.1-722L-T / 2.18m / 3-12g i może podzielić się wrażeniami ? Szukam kijka pod okonia na przynęty twarde, ewentualnie dropa w jeziorze z łodzi, głębokość 3-10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Szukam czegoś w zamian za mojego Graphiteleader Corto UX 742L-T, a w oko wpadł mi Shimano Soare S76UL-T SOXRS76ULT. Używa ktoś pod okonia z brzegu? Za wszelkie opinie byłbym wdzięczny. Potrzebuję go do okoni, ale też by klenia czy jazia wyjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia mam i Corto UX i Soare XR, z tym, że inne modele niż podajesz. Seria XR jest bardzo uniwersalna i jestem przekonany, że się nie zawiedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia mam i Corto UX i Soare XR, z tym, że inne modele niż podajesz. Seria XR jest bardzo uniwersalna i jestem przekonany, że się nie zawiedziesz.Ogólnie mówiąc nie zawiodę się? Graphiteleader fajny jest, ale czuję potrzebe czegoś nowego [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia UX 742LT to uniwersalny kombajn. Połowisz nim na jigi, woblery, cykady. Miałem XR i hmmm kij szybki, czuły, ale jednak UX bardziej mi leży. Blank jest mocniejszy, mniej sprężysty jak w Shimano ULT. Każdy woli co innego. UX jest dosyć dobrze opisany. Wystartuje już od główki 2g, górna granica to te 10-11g masy całkowitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Witam . Co mozecie polecić w budżecie 600zl? Zależy mi bardzo na czułości kija oraz na tym żeby można było łowić i czuć przynęty 3cm i główka 1.5-2g . Maks ciężar jaki będzie używany to 3-4g i tanty do 5cm . Większość czasu łowiłem microflexem 2-10g ale nie ogarnia tak lekkich przynet. Raczej wody stojące niż płynące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Polecam KONGER STREETO AIR XUL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Ja niezmiennie polecam dragona, a konkretnie modele msx microspecial. Niedoceniane kijaszki. Zostanie Ci jeszcze na sporo przynęt albo na niedrogi kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia A ja pogadałbym z @Mekamilem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Witam . Co mozecie polecić w budżecie 600zl? Zależy mi bardzo na czułości kija oraz na tym żeby można było łowić i czuć przynęty 3cm i główka 1.5-2g . Maks ciężar jaki będzie używany to 3-4g i tanty do 5cm . Większość czasu łowiłem microflexem 2-10g ale nie ogarnia tak lekkich przynet. Raczej wody stojące niż płynąceNa giełdzie jest Konger Elvis, jeśli oryginalny to potarguj i bierz. Powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Nowy na plecionie kosztuje 390zl więc raczej skłaniam się ku nowemu . A konger wc Micros 0.2-5 ? Bardzo podobna do tego Elvisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Micros też będzie ok. Choć nie wiem czy warte są 400zł. Za te pieniądze, plus parę groszy bywały tu lepsze kije, co prawda używki ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Ja łowiąc z brzegu potrzebuje troszkę dłuższych wędek. Masa jest takich poniżej 200cm ja szukam coś od 200 do 220cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinW85 Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Jaką wędkę polecicie w długości około 200cm pod łowienie głównie gumami do 12g masy łącznej i okazjonalnie twiche i poppery do 80mm? Zależy mi na bardzo czułym blanku. Interesują mnie konstrukcje seryjne. Budżet do 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Jaką wędkę polecicie w długości około 200cm pod łowienie głównie gumami do 12g masy łącznej i okazjonalnie twiche i poppery do 80mm? Zależy mi na bardzo czułym blanku. Interesują mnie konstrukcje seryjne. Budżet do 2000 zł. Zerknij w nasz "Bazarek", @turik ma tam ciekawe propozycje z Kraju kwitnącej wiśni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi