Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie tylko graphiteleader ale i tylko casting. Jestem od dłuższego czasu posiadaczem złotego Graala w dwóch egzemplarzach. Silverado prototype 20GSILPC-762ML i niebawem leci do mnie kolejny olympic tym razem clear blue crystar 63bf premier 

post-70940-0-93123900-1731919907_thumb.jpg

• Like 1

Ja doskonale rozumiem, że cast rulez jednakże przynęty w okolicach 0.6 grama to tak średnio z castem współpracują niestety, dlatego na chwilę obecną uważam, że uzupełnienie zestawu castów o spina, którym się te najniższe gramatury ogarnie ma sens.

• Like 1

Aż tak lekko nie łowię nawet zimą. Wydaje mi się że mógłbym poprzestać na SP a ten clear blue to tylko kaprys. Ale z drugiej strony właśnie fajnie by było odświeżyć i włączyć do gry 1-2g +2-3" bo mam tego zapas w szufladzie. Wystrzelać się i pobawić. Taki cel tej zimy. Jeżeli łowiłbym spinem to na pewno chciałbym mieć takiego corto

Decyzja zapadła: nic z powyższych wędek. Wybór padł na Finezza Prototype 24GFINPS-722L-S 2.18m 0.5-6g. Do tego Varivas Saltwater pe 0.2. Zobaczymy co są warte ich autorskie uchwyty i nowe szczytówki z Torayca T1100G.

Ciekawe. Też szukam. Możesz uzasadnić? Gdzie kupujesz, bo w Polsce nie widzę?

Ciekawe. Też szukam. Możesz uzasadnić? Gdzie kupujesz, bo w Polsce nie widzę?

Tu nie ma czego uzasadnić, po prostu po obejrzeniu tych wędek w realu stwierdziłem, że będą dla mnie za delikatnie. Łowie na głębokiej wodzie 6-9 metrów.

Znalazłem w Polsce jedną sztukę w dobrej cenie, ale są w plecionie chyba za 2500zł.

• 1 miesiąc temu...

Witam Kolegów.

Ktoś z szanownego grona miał możliwość łowienia kijem Favorite U1 U1.1-722L-T / 2.18m / 3-12g  i może podzielić się wrażeniami ?  Szukam kijka pod okonia na przynęty twarde, ewentualnie dropa w jeziorze z łodzi, głębokość 3-10m.                                                                              

• 2 tygodnie później...

UX 742LT to uniwersalny kombajn. Połowisz nim na jigi, woblery, cykady.

Miałem XR i hmmm kij szybki, czuły, ale jednak UX bardziej mi leży. Blank jest mocniejszy, mniej sprężysty jak w Shimano ULT. Każdy woli co innego.

UX jest dosyć dobrze opisany. Wystartuje już od główki 2g, górna granica to te 10-11g masy całkowitej.

• 2 tygodnie później...

Witam . Co mozecie polecić w budżecie 600zl? Zależy mi bardzo na czułości kija oraz na tym żeby można było łowić i czuć przynęty 3cm i główka 1.5-2g . Maks ciężar jaki będzie używany to 3-4g i tanty do 5cm . Większość czasu łowiłem microflexem 2-10g ale nie ogarnia tak lekkich przynet. Raczej wody stojące niż płynące

Witam . Co mozecie polecić w budżecie 600zl? Zależy mi bardzo na czułości kija oraz na tym żeby można było łowić i czuć przynęty 3cm i główka 1.5-2g . Maks ciężar jaki będzie używany to 3-4g i tanty do 5cm . Większość czasu łowiłem microflexem 2-10g ale nie ogarnia tak lekkich przynet. Raczej wody stojące niż płynące

Na giełdzie jest Konger Elvis, jeśli oryginalny to potarguj i bierz. Powinno być ok.

Jaką wędkę polecicie w długości około 200cm pod łowienie głównie gumami do 12g masy łącznej i okazjonalnie twiche i poppery do 80mm? Zależy mi na bardzo czułym blanku. Interesują mnie konstrukcje seryjne. Budżet do 2000 zł.

Zerknij w nasz "Bazarek", @turik ma tam ciekawe propozycje z Kraju kwitnącej wiśni.

• Like 2