SlawekNikt Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Bez spinki i napinki Mariusz pyta co poleciłbyś z kijów seryjnych (raczej jako praktyk), a nie o to co kto ma wystawione na giełdzie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Turik będzie miał fajnego Silverado prototype ml. Nieco dłuższy od wymaganych 2m ale za to bardzo czuły. Tak czy inaczej jeszcze jest kwestia czy te 12g ma być w rzece czy na jeziorze i na jaką głębokość ma schodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinW85 Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Te 12g to incydentalnie, generalnie ma obsługiwać od 3g ołowiu + wąska guma 3" do 8g ołowiu + wąska guma 3". Woda stojąca max 7m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Wg mnie powinieneś celować w ML lub L. Przy L szczyt będzie się bardziej poddawał przy podbiciu i szarpankach. Łatwiej też będzie wyjąć mniejsze okonie. Przy ML z kolei przewaga jest w agresywniejszym prowadzeniu, również na głębszej wodzie (powiedzmy >6m) i przy lekko grzęznącej w dnie przynęcie (w resztkach roślin, między kamieniami), łatwiej wtedy wyszarpać krótkim ruchem kija. Trochę faworyzuje ml ale tak naprawdę to indywidualna sprawa co wybierasz. Z Graphiteleadera miałem kilka wędek i nie każdy kij mimo wpakowanych tam technologii jest bardzo czuły. Czasem golas jak Tiro Nuovo potrafi lepiej transmitować brania niż jakiś z Torayca 1100G Quattro Graphite Cloth XX i G-MAPS. Jednak Silverado prototype ma tę czułość o którą chodzi. Dodatkowo opinia powszechna jest taka że wędki z HS są bardziej czułe niż Tubular. Na koniec... Twój budżet zahacza też o Evergreena więc może ktoś chętny będzie żeby doradzić w odpowiednim wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinW85 Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Podpowiedź proszę, których modeli Graphiteleadera unikać ze względu na gorszą czułość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Sam teraz używam Blue Crystar 63bf premier ze stajni olympica i nie jest to wędka o czułości którą lubię choć da radę tym się też fajnie pobawić. Na pewno z tych wędek które miałem w ręku i są bardzo czułe to Tiro nuovo, Tiro prototype, Silverado i Silverado prototype. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Favorite wędka Blue Bird 682SUL-S - 2,04m/0,8-5gAbu Garcia wędka Carabus Delicate 2 2.29m 0.8-4g po za wspomnianymi wyżej kongerami wpadły mi w oko te dwa kijaszki . Ktoś mógłby się wypowiedzieć na ich temat ? Jak z czuciem przynęt itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Ja mam Blue Birda do 7g i czułość jest jak dla mnie ponadprzeciętna.Filip Cykada Onichimowski robił recenzję tego BB i czułością też był zaskoczony na plus. Tylko na jakość wykonania narzekał. Mi mój BB pasuje.Tego Carabusa też chyba recenzował tylko nie wersję 2. I tu czułość jeśli mnie pamięć nie myli była taka sobie.Te jego recenzje bardzo mi pasują. Warto zobaczyć. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Jednak recenzja była Carabusa Distinct. Delicate to chyba sporo niższa półka. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia https://www.facebook.com/share/p/1BGJ3SJjLa/Nie mam żadnych układów ze sprzedającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia PrywatnaTylko członkowie grupy mogą sprawdzić listę członków grupy i zobaczyć ich posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Zawsze można "wejść" do grupyi z niej zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek25 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Panowie nie wiem o co chodzi z m i ml ale okonie łowie na prorexsa od daivy do 7 g i nie mam problemu wyjąć ani 20tek ani 40tek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca Shimano Soare BB, a XR maja ten sam blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca Według mnie właśnie tu jest różnica, Soare XR oprócz Hi-Power X ma Spiral X Core którego w BB nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojojoo Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca (edytowane) hej szukam okoniowki i wstepnie wymyslilem taki zestaw : vanquish c2000s + soare xr 2,29m 0,5-5g wklejka jednak na moje potrzeby lowienia potrzebowal bym cos co obsluzy w jakims stopniu przynety 0.3-0.5g na jakas drobnice typu wzdregi karasie w stawikach wiec drugi typ to vanquish 1000SSSPG + i tutaj mam pytanie do was co polecicie o najnizszym cw nadajcym sie na okonie czyli szybka wedka ( nie chce kluchy jak bb do 1,5g bo ciezko zacinac czasami okonie - mialem ja kiedys ) Edytowane 17 Marca przez jojojoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca Zerknij na TICT ICE CUBE IC-69F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca hej szukam okoniowki i wstepnie wymyslilem taki zestaw : vanquish c2000s + soare xr 2,29m 0,5-5g wklejka jednak na moje potrzeby lowienia potrzebowal bym cos co obsluzy w jakims stopniu przynety 0.3-0.5g na jakas drobnice typu wzdregi karasie w stawikach wiec drugi typ to vanquish 1000SSSPG + i tutaj mam pytanie do was co polecicie o najnizszym cw nadajcym sie na okonie czyli szybka wedka ( nie chce kluchy jak bb do 1,5g bo ciezko zacinac czasami okonie - mialem ja kiedys )Proszę bardzo https://m.olx.pl/d/oferta/spinning-evergreen-superior-sprs-60xul-s-fine-sensor-ultra-light-xul-CID767-ID14bYoi.html Kolowrotek jak wspomniałeś wyżej i zestawik masz kosmos Ps.Sprzedawca pewny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojojoo Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca chce nowa wedke; takie cos ? Favorite Black Swan Nano BSW1-652N-S 1,95m 2g nawet z tym kolowrotkiem jest w zestawie na filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek40 Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Panowie proszę o poradę jaki kij ultarlight wybrać do połowu okoni . Gumki " paprochy " na główkach jigowych 1-2.5 gram . Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Panowie proszę o poradę jaki kij ultarlight wybrać do połowu okoni . Gumki " paprochy " na główkach jigowych 1-2.5 gram . Dziękuję .Jeśli nie przeszkadza długość to natural heart z pierwszego wypustu do 4g (MK2 nie miałem więc nie polecam, nie wiem co to za kij) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Panowie proszę o poradę jaki kij ultarlight wybrać do połowu okoni . Gumki " paprochy " na główkach jigowych 1-2.5 gram . Dziękuję . z propozycji budżetowych: Mifine Showtime (tubular) bedzie dobry do jigow glowka 0.5 - 1.5 g + gumka. Oblawiam wlasnie model 193 cm, troche rybek juz wyjechalo, ma kilka drobnych niedorobek ale kosztuje 150 zl na aluoxy Fuji.... Ew, w podobnych pieniadzach, wklejka Nano Jig do 2g od Mifina - tu juz bez zarzutu jesli chodzi o wykonanie ale jest sztywniejsza srodkiem i przez to mniej przyjemna w holu mniejszych ryb od Showtime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Panowie, szukam kija dla młodego adepta. ????Kij ma być w fascie, długość do 2.10. Ciężar wyrzutu do 6 gram, masy łącznej, nadający się i do jigowania, jak również obsłuży małe cykady i wirujące ogonki. Budżet elastyczny, ale wolałbym nie szaleć. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia corto 23 ux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia corto 23 uxDziękuje za propozycje, ale to są X-fasty, a ja szukam Fastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi