Skocz do zawartości

Salmo 2012

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Ona raczej nie jest zaadresowana dla polskich wędkarzy.Zrobiona była na prośbę wedkarzy skandynawskich wg ich wzor?łw.A 33zl jest ceną do przyjęcia.Salmo ma dro?źsze przynęty i się sprzedają.

Nie znalem genezy tego modelu.

U mnie zlowil kilka sandaczy wieczornych - jesiennych.

Ale najciekawsze co widzialem dotychczas w wykonaniu Whacky to :

http://www.salmo-adventures.com/img/dynamic/wyprawy/wyprawy-zdjecia/900/1754.jpg

Ta brzanka zagryzla na ok 7 m. Dolozylem chyba 70 gram na trok okolo 1,2 metra od przynety. Gdyby ktos chcial go poslac nizej, to nie ma problemu - mozna dolozyc tyle ile kij wytrzyma i rezac nawet na 15 i wiecej metrow. Przy predkosci ok 3,5-4 km/h Wacek wyczynia takie tance pod woda, ze sam bym mu przylozyl :D Moim zdanien i bez durnowatej kryptoreklamy, to jest przyneta, ktora zrobi kariere. Ja juz sie do niej przekonalem i czekam na poczatek sezonu pstragowego w Irlandii ( 15 luty). Bedzie sie dzialo :D

Czy masz na mysli wasze pstragi jeziorowe ? Bigos

Tak jest. Ale mysle, ze szczupaki beda go tak samo dobrze braly. Trzeba sprawdzic. Jesli duze szczupaki beda sie interesowaly tym 12 centymetrowym, to wywiercimy Piotrowi dziure w brzuchu i zrobi wiekszego na szczupaki :D Nie chce byc wrozbita, ale historia z tym woblerem nie skonczy sie na jednym rozmiarze :D Kwestia czasu , troche ludzi musi to zalozyc na wedki i jak im czapki pospadaja, to sie zacznie akcja :D W Hiszpanii zachowalem sie jak debil i zalozylem Wacka ostatniego wieczora...Nastepnym razem bede go trolowal caly czas i zrobie im tam z pyskow jesien sredniowiecza...Dla mnie to tez jest wynalazek, ale juz wiem ze ma moc...Nasze feroxy beda to braly na bank.Za miesiac zaczne wstawiac zdjecia na bloga :D

U Was na bajorze bedzie to samo z pstragami czy lososiami.Probujcie.

Pozdro,

Bigos

no...mocno zaluje ze w Ontario go jednak za malo uzywalem jak rowniez w porcie teraz na jesien [L.Michigen] . Myslisz o duzym rozmiarze na szczupale ...a ja o malym na strumyki Labiryntu cos jak Minnow 7 ...??? ale u mnie szajba pstragowa zwalczyla juz szajbe szczupakowa ...noooo chyba ze na muskie taki Wacek 16 lub 17 :mellow:

Krotko mowiac trzeba zrobic 7 , 12 juz jest , 16 lub 17 ...i bedziemy zadowoleni . W akcji Wacka -cos- jest :huh: :mellow:

To co, petycja do Salmo ? :lol:

Proponuje najpierw polowic troche ryb na tego 12 centymetrowca , a potem bedziemy sie wyrywali z petycjami :D Ten rozmiar dosyc uniwersalny. Moze nie koniecznie na polskie pstragi :D Ale za to jakie mamy w kraju piekne dziewczyny !! :D