Skocz do zawartości

7ka na początek

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Nastepny moj wpis w tym watku (oczywiscie po tym, wlasnie zamieszczonym) bedzie okraszony ryba zlapana na zestaw wiszacy na krzesle kilka postow powyzej :)

Dzieki za wskazowki, reszte pracy wykonam we wlasnym zakresie

B)

Napisz jeszcze jakie linki zanabyles do kompletu.

Dość dawno temu, mój pierwszy wyjazd nad wodę z muchówką, od razu na głęboką wodę - Słowenia.

Kolega który miał mnie "trochę" uczyć po godzinie i trzecim piwie na rozluźnienie zaproponował:

"To może lepiej stań na środku rzeki i spławiaj z prądem...."

Bardzo to wtedy było mobilizujące.

tomaszek11

.

• Like 3

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...

To żeś mnie zaskoczył! Myślałem, że łoisz ryby muchą, a tu taka niespodzianka. Ja zacząłem łowić na muchę pół roku później niż Ty i u mnie "niestety" się to rozwija ;).

Pzdr

Ps a sprzęt już był na giełdzie czy jeszcze dasz sobie druga szansę? :)

Edytowane przez Jack__Daniels
  • Like 1

To żeś mnie zaskoczył! Myślałem, że łoisz ryby muchą, a tu taka niespodzianka. Ja zacząłem łowić na muchę pół roku później niż Ty i u mnie "niestety" się to rozwija ;).

Pzdr

Ps a sprzęt już był na giełdzie czy jeszcze dasz sobie druga szansę? :)

No to dobrze :)

Że się wkręciłes .

Mi jakoś odeszla motywacja.

Wędka znalazła nowy dom i łowi w Szwecji.

Kołowrotek leży w szafie.

Pstrągi łowię jak łowiłem. Może trochę skuteczniej niż rok wcześniej...

Ale brak myśli o wejściu w temat sznura.

...

Przeszło mi

Ja przegrałem tę nierówną walkę :)

Mieszkam obecnie w Norwegii i chciałem się dobrać do troci w morzu. Musiałem uznać wyższość muchówki bo ilekroć byłem z kolegą, który tak łowi, dostawałem tęgie baty. Po rozmowach z innymi kolegami wyszło, że dla norweskich troci bazą pokarmową są robaki, a nie ryby. Te robaki to oczywiście wszelkie krewetki i inne żuczki. Łowiska to rozległe, płytkie zatoki więc po prostu musiałem... sprzęt już mam i już nawet zaczynam rozumieć gdzie robię błędy podczas rzucania. Z pewnością będę jeszcze męczył chłopaków z jerka mnóstwem pytań, mam nadzieję, że będą mieli cierpliwość odpowiadać :).

• Like 3