dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Tez sie przymierzam (lem) do kupna elektrycznej pompki.A potem sprobowalem sobie wyobrazic sytuacje w ktorej nad rzeka psuje sie chinski badziew <_< Kupilem druga - tym razem reczna Ta pierwsza ktora mam, jest nozna... Nie wiem czy miales okazje widziec pompke, ktorej uzywa @gacopyrz na filmie o montazu pontonu BUSH.Z tego co sie orientuje takie urzadzenie okolo 300 PLN i zlego slowa o nim nie slyszalem. No ale 300 to nie 50... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No właśnie te powiedzmy 300zł troszkę mi nie w smak. Mam zwykłą nożną. Daje rade w 10 minut napompować, tylko wkurza mnie spuszczanie powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No właśnie te powiedzmy 300zł troszkę mi nie w smak. Mam zwykłą nożną. Daje rade w 10 minut napompować, tylko wkurza mnie spuszczanie powietrza. A co sie dzieje podczas spuszczania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Trochę problemów z spompowaniem do końca powietrza jest. A ja leniwy ostatnio się robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Powiedzmy sobie szczerze, ze jak ktos nie dysponuje niezlej klasy pompka elektryczna to wyciagnac powietrza praktycznie do konca sie nie da.Sa tez ograniczenia...taka pompka nie z tesco za 50zł a za 500 tez ma napis made in china. Poza tym stoi na niej napisane, zeby jej nie uzywac w sposob ciagly dluzej niz 15-20 min. Czy to wada? Raczej nie. Przez ten czas mozna napompowac 2 pontony...poza tym bardziej zlozone modele maja wbudowany akumulator potrzebny jak brak sieci/ gniazda zapalniczki pod reka.Poza tym mozna sie tym posluzyc nad woda, np w razie awarii powloki. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JASIEK522 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Taka pompka pompowała ponton a ja w tym czasie szykowałem wędki,trzy komory to jakieś 10 minut tylko końcówkę trzeba ręcznie lub nogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bohors Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 kilka lat temu zakupiłem w tesco pompkę elektryczną na 12v za 25 zł. Jest dość intensywnie używana do pompowania 2 pontonów , działa świetnie do dzisiaj. Nie obawiam się że mi padnie , bo i tak zawsze mam ze sobą pompkę mechaniczną którą pompuję ponton na końcu ( pompka elektryczna daje za małe ciśnienie) a w czasie wędkowania dla świętego spokoju zawsze mam ją w pontonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 W pompce specjalistycznej mozna nastawic odpowiednie cisnienie i pozniej sie wylaczy. Idac ta droga najlepsza jest pompka reczna/nozna bo najtansza (daja razem z pontonem), brak koniecznosci zasialania pradem i zdrowsza bo wymaga ruchu (spalanie tkanki tłuszczowej) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ja kupiłem w Tokareksie pompkę elektryczną gdyż znudziło mi sie machanie nogą, a i czas się oszczędza na choćby składanie reszty majdanu. Tak jak pisze Gumo te nowe mają ustawialne ciśnienie i pompka sama ładnie dobija ciśnienie i się wyłącza. Kosztto coś koło 300 PLNów ale dziś pluję sobie w brodę, że zakupu dokonałem tak późno. Jedynyu minus, to akumulator, który trzeba mieć przy okazji, lub podpinać się pod zapalniczkę auta, co z kolei ogranicza dystans pompowania pływadła od samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania.Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii na wodzie ale jak krzaczory... Gumo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Kupiłem tanią: http://allegro.pl/intex-66626-pompka-12v-do-zapalniczki-60l- min-w-wa-i1696309935.html I już około 10x byłem z nią nad wodą. Pompuję nią pływadełko, w niecałą minutę mam elegancko napompowane pływadło Dla mnie bomba, narazie nic się z nią nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ooo...niecala minuta to opona od traktora bedzie?( belly boat)? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 No, pod pontonem też da radę, pompka pompuje 60L/min, nie wiem ile ponton w sobie mieści = obliczcie sobie. Nie wiem jak z pontonem - gdybym miał kupić pompkę za 3stówy do pływadełka to bym się teraz pukał w głowę, bo mija się to z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Do wstępnego pompowania ujdzie (nie osiąga ciśnienia roboczego pontonu, a już na pewno nie kilu lub air maty), żeby dobić nożną pomką wystarczy dosłownie chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Do pompowania takiego zwykłego pontonu zupełności wystarcza ta wymieniona kilka postów wyżej- pompuje szybko, a i przy składaniu pływadła bardzo się przydaje, efektywnie usuwając powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drynda Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Sam miałem dość pompowania pontonu nogą, kupiłem w biedronce zwykłą chińską pompkę do materacy itp. pod zapalniczkę sam. po dołożeniu do niej odpowiedniej końcówki daje radę. Oczywiście dopompować muszę nogą ale to już kwestia dosłownie minuty. A wypompowaniem daje radę do samego końca. Wytrzymała na razie kilkanaście wypadów. jak padnie to się kupi kolejną. Na wydatek kilku stów na coś porządnego niestety funduszy brak, a te dwie dychy nawet jak padnie to nie zabolą aż tak . Jest to coś takiego jak kilka postów wyżej. Ponton w stylu kolibri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bm639 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 po dołożeniu do niej odpowiedniej końcówki gdzie można nabyć taką końcówkę, jesli przy pompce nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drynda Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 osobiście przekładam z nożnej z zestawu ale gdzieś w necie widziałem zraz zobaczę taka końcówka ? http://www.boatshop.pl/?d=produkt&id=1546&k_m=44# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bm639 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ja kupiłem sobie pompke w Realu za 50 zł, rewelacja, Busch 330 Rnapompowany w niecałe 10 minut, tylko trochę duzo chałasu robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamas Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 filip jak wygląda pompka?? zalinkuj coś....z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Nie znam żadnego linka z Reala Idź do marketu i poszukaj w dziale turystyczno sportowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jestem na etapie zakupu pompki i zastanawiam się czy taka będzie ok http://allegro.pl/pompka-elektryczna-230v-12-v-marka-bestway -62076-i1784104186.html .Da radę czy i tak na koniec będę musiał dobić nożną ?.Ewentualnie myślę nad tą http://allegro.pl/pompka-elektryczna-bravo-12-i1765854843.ht ml.Albo taka http://allegro.pl/pompka-elektryczna-quick-fill-intex-3konco wki-i1782764145.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Tomi z tego co pamietam masz pozadny ponton i dosc dlugi a wiec jak dla mnie nie baw sie w tandete za kilkadziesiat zlotych tylko kup sobie cos takiego i bedziesz zadowolony http://aukcja.interia.pl/pompka-elektryczna-do-pontonow-i-ai rmaty-ppp-80-i1765854874.htmlWiem cena tez jest nie za mala ale jak ja to mowie potem stówki nie dolozysz - decyzja nalezy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 WitamCzy może ktoś korzysta z was z takiego typu pompek http://allegro.pl/k33-kompresor-samochodowy-pompka-230v-12v-250psi-i4754795680.html i mógłby się podzielić opiniąCzy może gra nie warta świeczki i lepiej kupić profesjonalną pompkę do pontonów w kwocie z rzędu około 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi