dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 WitamCzy może ktoś korzysta z was z takiego typu pompek http://allegro.pl/k33-kompresor-samochodowy-pompka-230v-12v-250psi-i4754795680.html i mógłby się podzielić opiniąCzy może gra nie warta świeczki i lepiej kupić profesjonalną pompkę do pontonów w kwocie z rzędu około 500 złNie kupuj takiego kompresora. Grzeje sie jak cholera i strasznie ma małą wydajność . Miałem podobny.Pompka typu Bravo odpada. Miałem dwie i dwie spaliłem podobno z mojej winy. Kasa w błoto.Najlepiej pompka za 3-5 dych i dobry mieszek np. Bravo do dopompowania. O ile na elektryczne Bravo narzekam to mieszek mam już z 10 lat i się trzyma. Przeżył kilka innych i ma już zapas jakby co. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 SIemka ja mam coś takiego http://jysk.pl/ogrodowe/materace-dmuchane/pompki/pompka-elektryczna-hurricane-x-12-220v napompowanie kolibr 280 zajmuje mi jakies hmmm 5 min razem z dołozeniem 3 desek do podłogi. Na twardo nie napompuje do 2 barów ale dopompowuje nożną czyli kolejne 3-4 min (bo sa 2 komory) Pompka ma wbudowany aku i mozna ja przenosic gdzie sie chce. 4 wypady i podlanczam ja w domu do ladowania, albo do auta jak komus nagle padnie. Chinska rzecz ale daje rade. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 dzięki panowie za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) SIemka ja mam coś takiego http://jysk.pl/ogrodowe/materace-dmuchane/pompki/pompka-elektryczna-hurricane-x-12-220v napompowanie kolibr 280 zajmuje mi jakies hmmm 5 min razem z dołozeniem 3 desek do podłogi. Na twardo nie napompuje do 2 barów ale dopompowuje nożną czyli kolejne 3-4 min (bo sa 2 komory) Pompka ma wbudowany aku i mozna ja przenosic gdzie sie chce. 4 wypady i podlanczam ja w domu do ladowania, albo do auta jak komus nagle padnie. Chinska rzecz ale daje rade.Jak sie odpali powyższego linka to ukazuje sie właściwa pompka pod spodem. Wydajniejsza od tej z aku a zawsze każdy ma coś 12V aby napompować. Nawet od fury.Tornado za 4 dyszki. Tylko dobrze sobie przejściówkę zrobić aby nie tylko od zapalniczki ładować. Edytowane 12 Listopada 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Tak tylko bebechy tych pompek są takie same bo miałem okazje je rozbierać w sumie jakby ktoś miał sprytne rączki to zrobił by sobie sam, tam jest malutki silniczek z takim plastikowym wiatraczkiem i tyle Tą drugą też mam oczywiscie ale jak piszesz trzeba pompować przy aucie albo miec malutki aku i podłanczac przy pontonie. W tym sezonie troche napompowałem i dalej działa i o dziwo aku trzyba (tam jest żelowy malutki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Odgrzewam. Teraz na mnie pora przyszła. Ponton już jest i czas na pompke. Do Bravo za 3-4 stówki mam uraz, 2 zepsute. A znów nie chciałbym pompki za 3 dychy. Znalazłem coś takiego. Czy ktoś uzywał poniższych pompek? Tanie Bravo 259,00 złhttp://allegro.pl/nowosc-pompka-el-do-pontonow-bravo-ov10-i5059188365.html Campingaz 170,00 zł http://allegro.pl/pompka-do-materaca-pontonu-kajaka-campingaz-wawa-i5169753219.html Noname za 140,00 złhttp://allegro.pl/pompka-elektryczna-do-pontonu-12v-700l-min-i5037660184.html Noname 75,00 złhttp://allegro.pl/pompka-elektryczna-do-pontonu-materaca-12v-01796-i5123013285.html Ale najlepiej wygląda Sevylor za 240,00 zł. Pełen automat .http://allegro.pl/pompka-elektryczna-sevylor-12v-190l-min-15-psi-lcd-i5191336269.html Edytowane 21 Marca 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 hmmm...Nawet nie wiedziałem, że Brawo takie słabe. Odpukać zatem, moja żyje i ma się całkiem nieźle.Mam zastrzeżenia do samej konstrukcji, ale nie do działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Ostatnio taką dmuchawe dorwałem za 30 złociszy co do bravo wiele osób narzeka i sprzedawcy odradzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Ostatnio taką dmuchawe dorwałem za 30 złociszy co do bravo wiele osób narzeka i sprzedawcy odradzają To sprzet z Jyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Nie kupuj takiego kompresora. Grzeje sie jak cholera i strasznie ma małą wydajność . Miałem podobny.Pompka typu Bravo odpada. Miałem dwie i dwie spaliłem podobno z mojej winy. Kasa w błoto.Najlepiej pompka za 3-5 dych i dobry mieszek np. Bravo do dopompowania. O ile na elektryczne Bravo narzekam to mieszek mam już z 10 lat i się trzyma. Przeżył kilka innych i ma już zapas jakby co.Co sie stalo zezmienilrs zdanie o pompkach za 30-50pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 To sprzet z Jyska? To jest sprzęt z angielskiego TESCO, w Polsce raczej nie do dostania. Pompka na aku 8h pracy oraz mozliwosc podlczenia do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ja też poszukuję tańszej pompki do pontonu. Mam pytanie, jak sobie radzić z doborem ciśnienia? "Na oko" pompować? Da radę uszkodzić ponton, pompując go pompką, która nie podaje ciśnienia (w sensie "przepompować", dać za duże ciśnienie?). Czy może poszukać czegoś na kształt manometru do pomiaru ciśnienia w komorach? Skłaniam się do takich dwóch modeli: 140zł 119zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ponton będziesz musiał dobić nożną pompką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qowax001 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ja też poszukuję tańszej pompki do pontonu. Mam pytanie, jak sobie radzić z doborem ciśnienia? "Na oko" pompować? Da radę uszkodzić ponton, pompując go pompką, która nie podaje ciśnienia (w sensie "przepompować", dać za duże ciśnienie?). Czy może poszukać czegoś na kształt manometru do pomiaru ciśnienia w komorach? Skłaniam się do takich dwóch modeli: pompka1.jpeg140zł pompka2.jpg119złtak, po przepompowaniu będzie boom ! Lej jak po bombie i wszędzie flaki neopreny porozrywa i korbki podwójne na drzewach będą wisieć Pompujesz na oko, taką elektryczna pompka napewno krzywdy gumie nie zrobisz, a czy nadmuchasz 0.1 mniej czy więcej raczej tego nie odczujesz zwłaszcza jak się dupskami na burte siada, a na sztywno to chyba prędzej nożną pompka się dopompowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Dzięki Łukasza za, jak zwykle, ironiczny wpis Bardziej mi chodziło o to, czy mogę zostawić pompującą pompkę i zająć się innymi sprawami, nie pilnując procesu pompowania. A że nie miałem nigdy pontonu, to się nie znam No ale uspokoiłeś mnie, że krzywdy nie zrobię (podejrzewam, że szybciej pompk3 by pewnie szlag trafił ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 taką pompką to sobie można materac nadmuchać i to nie za duży. ciśnienia żadnego nie daje, a dmucha tylko jak suszarka do włosów w pozycji "dmuchanie bez grzania". do wstępnego nadymania gumy się nadaje, resztę musisz dobić nożną. na rynku są różnego rodzaju manometry, którymi skontrolujesz ciśnienie w komorach.w kwestii tłokowych pompek Bravo. mnie polecono, nie odradzano (oczywiście mowa tu o postawie sprzedającego) i złego słowa powiedzieć nie mogę. dawała radę dwa sezony dość częstego użytkowania i pewnie przetrwa kolejnych kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Żbiku manometr do pontonu 30 zł , lepsiejszy 45zł, przepływowy 95 zł i wystarczy . Pompujesz tym badziewiem z marketu, dobijasz nożną sprawdzasz manometrem, a z biegiem czasu dymasz na czucie i prawie dokładnie tyle co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qowax001 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Dzięki Łukasza za, jak zwykle, ironiczny wpis Bardziej mi chodziło o to, czy mogę zostawić pompującą pompkę i zająć się innymi sprawami, nie pilnując procesu pompowania. A że nie miałem nigdy pontonu, to się nie znam No ale uspokoiłeś mnie, że krzywdy nie zrobię (podejrzewam, że szybciej pompk3 by pewnie szlag trafił )nawet tania pompka taki mały ponton jak masz nadmucha na tyle szybko że nie zdążysz zająć się niczym innym także luz, wstepne nadmuchanie takiej gumy to 2 - 3 minuty drugie tyle nożną i ogień ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Znalazłem w sieci coś takiego http://allegro.pl/manometr-do-pontonow-0-5-bar-2013-okazja-i5191384797.html Kupię i po problemie Edytowane 27 Marca 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qowax001 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Znalazłem w sieci coś takiego http://allegro.pl/manometr-do-pontonow-0-5-bar-2013-okazja-i5191384797.html Kupię i po problemie Jestem bardziej niż pewien że to Ci się nie przyda, napompuj go pierwszy raz i zobaczysz że to żadna filozofia, wszelkie pytania staną się śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Jestem bardziej niż pewien że to Ci się nie przyda, napompuj go pierwszy raz i zobaczysz że to żadna filozofia, wszelkie pytania staną się śmieszne Tym bardziej, że końcówka nie do końca ta . Jeśli już to albo manometr przelotowy, albo taki jak masz końcówkę w pompce nożnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy ktoś użytkował lub użytkuje do pontonu kompresor firmy Black&Decker ASI500? Mile widziane jakieś opinie na jego temat. http://www.blackanddecker.pl/automotive/productdetails/catno/ASI500/ Zastanawiam się też, czy załączona w zestawie końcówka będzie pasowała do zaworów w Kolibri? Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ten kompresor ma 11bar max ciśnienie, i jak to zwykle bywa obstawiam że kosztem ciśnienia na niską wydajność litr/minutę. Pod podanym linkiem nie ma tej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Moim zdaniem nie nada się. Na 99% za mała wydajność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ja zastanawiałem się nad takim patentem żeby sobie w domu napompować kompresorem butle do ciśnienia 8-10 bar i później ta butla napełnić ponton.Np. takahttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6127126495 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi