dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Butla z azotem będzie tańsza. Ta jest po czynniku chłodniczym i posiada w środku olej. Szkoda gumiaka. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Butla z azotem będzie tańsza. Ta jest po czynniku chłodniczym i posiada w środku olej. Szkoda gumiaka.A wcale że nie nie ma żadnego oleju w środku wiem bo zajmowałem się klimatyzacja przez kilka dobrych lat. Azot nie będzie tańszy 40l butla 150bar kosztuje +-50zł(koszt samego azotu) pomijam że to trzeba by busem wozić. Także co do tej butli która wytypowałem to kwestia zrobienia testu, na ile tego powietrza wystarczy. Teoretycznie 10l butla 10 bar, powinno wyjść 100l i 1bar powietrza ale tutaj się mogę mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wgn@22 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Czy ktoś użytkował lub użytkuje do pontonu kompresor firmy Black&Decker ASI500? Mile widziane jakieś opinie na jego temat. http://www.blackanddecker.pl/automotive/productdetails/catno/ASI500/ 1964866_ASI500_1.jpg Zastanawiam się też, czy załączona w zestawie końcówka będzie pasowała do zaworów w Kolibri?1.JPG2.JPGTeż się nad tym zastanawiałem,ale 13l/min raczej słabiutko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ja mam pompkę sevylor. Ustawiasz sobie tylko ilosc psi przy których ma się wyłączyć i robisz pozostałe czynności. W decathlonie były po 199 na all po 279. Kolibri km360d dyma 12 min. Są lepsze i szybsze pompki ale i dużo droższe. Mi ta w/w wystarcza. Za te pieniądze nic lepszego się nie znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybak_stefan Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Pytanie: jak wyżej.Za wszystkie (merytoryczne) porady będę wdzięczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Najlepsza jakość to pompka włoskiej firmy Bravo. Ta oryginalna Kolibri się do Bravo nie umywa.Elektryczna o dużej mocy do wstępnego pompowania się przyda. Ale trzeba uważać. Te najtańsze często się do niczego nie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Trzymetrowego kolibri pompujemy zwykłą elektryczną pompką (koszt 30 zeta) a dobijamy nożną bravo. Rozłożenie, napompowanie i zwodowanie pontonu to 15 minut. Tak więc nie ma co kombinować:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybak_stefan Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Trzymetrowego kolibri pompujemy zwykłą elektryczną pompką (koszt 30 zeta) a dobijamy nożną bravo. Rozłożenie, napompowanie i zwodowanie pontonu to 15 minut. Tak więc nie ma co kombinować:-) Co to znaczy "zwykłą"? Każda pasuje (mam na myśli końcówkę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DarekM Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Kolega Grzegorz miał pewnie na myśli pompkę zwykłą z marketu do pompowania materacy .Też takiej używam .Końcówki nie pasują ale po co ci końcówki jak i tak musisz dopompować pompką nożną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Pytanie: jak wyżej.Za wszystkie (merytoryczne) porady będę wdzięczny .Użyj wyszukiwarki, a nie sypiesz tematami na które odpowiedzi padały już wielokrotnie. Wysil się trochę Edytowane 12 Czerwca 2016 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_ Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Ja po dwu wyjazdach i używania pompki z marketu oraz dobijania nożną, kupiłem Bravo bst w sklepie na pomorzu za ok 250zł, i powiem szczerze że ponton kolibri 280KM pompuje w kilka minut skończyła się męka ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Ja po dwu wyjazdach i używania pompki z marketu oraz dobijania nożną, kupiłem Bravo bst w sklepie na pomorzu za ok 250zł, i powiem szczerze że ponton kolibri 280KM pompuje w kilka minut skończyła się męka ...kolego TOMKU mogę cię prosić o fotkę?wpisuje na ebay-u i wyskakuje mnustwo modeli koszt 150-200euro???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) http://www.pontony.net.pl/pel.php Dwie pompki Bravo załatwiłem. Przeczytaj instrukcję. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darks86 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Mnie z kolei ciekawi, czy próbował ktoś zrobić "dwójnik" do zaworów pontonu. Chodzi o to, aby jednocześnie pompować dwie komory bądź jednocześnie spuszczać powietrze. Trochę zaoszczędziłoby to przełączania. Jak wiadomo komory trzeba dymać naprzemiennie etapami (powiedzmy, że minimum dwa). Jest to upierdliwe podczas układania podłogi - trzeba czekać aż podniesie się jedna komora, potem przepiąć pompkę do drugiej, odczekać, wyłączyć, włożyć podłogę i znów pompujemy. Podobnie sprawa wygląda z wyciąganiem powietrza. Przy obsłudze dwóch zaworów jednocześnie co prawda nie zyskujemy na czasie, ale mamy spokój i wolne ręce, aby gumiaka wycierać, korygować nadmiarowe zagięcia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_ Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) kolego TOMKU mogę cię prosić o fotkę?wpisuje na ebay-u i wyskakuje mnustwo modeli koszt 150-200euro????zapomniałem dopisać że to było w 2010 pompka służy mi do dziś nazwa sklepu wywodzi się od urządzenia echolokalizacyjnego używanego na statku Edytowane 13 Czerwca 2016 przez Tomek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Koledzy dziękuje bardzo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Brawo sa ok, trzeba uwazac tylko jakie sie ma zawory i koncowke w pompce, aby pompka odrazu nie wchodzila w tryb dobijania. Bo zaltwisz ja szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_ Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 wstępnie pompuję na otwartych zaworach dobija na zamkniętych a końcówki do zaworu dodawane są przy zakupie pontonu przynajmniej do kolibri dodali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 A ja dorzuce swoje 3 grosze. uzywalem bravo bst, ktora regularnie siadala (az sklep odmowil mi wymiany na nowa za bodaj 2 czy 3 razem) - wiec ostatnia rozebralem i sam naprawilem (dzialala od tamtej pory bez usterek - za to pokielbasilo sie wylaczanie i regulacja cisnienia - musialem ustawiac zamiast .25bar niemal .45 by dobijala do .25. Co ciekawe airdecka pompowala do .8 jak byla ustawiona. ale poszla do nowego wlasciciela razem z pontonem. Teraz sobie zapodalem taka (nie chce karmic firmy brawo w tych pompkach jest sam plastikowy chlam a kosztuja krocie) http://www.decathlon.ie/12v-15-psi-kayak-and-stand-up-paddle-electric-pump-en-sx8335515-SX8335515.html.Pewnie w srodku ten sam badziew, ale za troche ponad cwierc ceny (tutaj 160euro vs 45euro) i w decathlonei w razie czego chyba bedzie latwiej z gwarancja. Pierwsze testy za jakies 2 tygodnie. Ma wystajacy motor wiec obstawiam, ze jest albo "wiatrakowa" (wiec powinna miec spory przeplyw) albo nawet jak bravo 2 stopniowa (bo max 1 bar tloczy niby kiepsko to widze z wiatraka). Najwyzej dokupie taka tania "wiatrakowa z biedronki" za 10 euro - dalej bedzie taniej jak 1/3 bravo i bede mogl pompowac 2 komory naraz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 A ja dorzuce swoje 3 grosze. uzywalem bravo bst, ktora regularnie siadala (az sklep odmowil mi wymiany na nowa za bodaj 2 czy 3 razem) - wiec ostatnia rozebralem i sam naprawilem (dzialala od tamtej pory bez usterek - za to pokielbasilo sie wylaczanie i regulacja cisnienia - musialem ustawiac zamiast .25bar niemal .45 by dobijala do .25. Co ciekawe airdecka pompowala do .8 jak byla ustawiona. ale poszla do nowego wlasciciela razem z pontonem. Teraz sobie zapodalem taka (nie chce karmic firmy brawo w tych pompkach jest sam plastikowy chlam a kosztuja krocie) http://www.decathlon.ie/12v-15-psi-kayak-and-stand-up-paddle-electric-pump-en-sx8335515-SX8335515.html.Pewnie w srodku ten sam badziew, ale za troche ponad cwierc ceny (tutaj 160euro vs 45euro) i w decathlonei w razie czego chyba bedzie latwiej z gwarancja. Pierwsze testy za jakies 2 tygodnie. Ma wystajacy motor wiec obstawiam, ze jest albo "wiatrakowa" (wiec powinna miec spory przeplyw) albo nawet jak bravo 2 stopniowa (bo max 1 bar tloczy niby kiepsko to widze z wiatraka). Najwyzej dokupie taka tania "wiatrakowa z biedronki" za 10 euro - dalej bedzie taniej jak 1/3 bravo i bede mogl pompowac 2 komory naraz....????Czy mogę cię kolego prosić o więcej informacji na temat tej pompki,nie mogę otworzyć linku na telefonie,a komp.w naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) co do pompki bravo bst 12przez 2,5 sezpnu byla dzielna . Jednak ostatnio przestala przechodzic w tryb kompresora. Po wlaczeniu dmuchala do momentu ,az wylaczyla sie turbina i mial zalaczyc sie kompresor. Po sprawdzeniu calosci okazalo sie ze winny jest wylacznik cisinieniowy , ktory zaczal sie blokowac. Po kilkukrotnej probie udalo sie go wkoncu ustawic i zaczelo znowu dzialac prawidlowo . Zalaczam fotki jak pompka wyglada od srodka. Dwa silniczki , jedna dmuchawa , jeden kompresorek , dwa wylaczniki - krancowki , wylacznikk start stop , dwa przekazniki. oraz trojnk co robi za przelaczanie sie silniczkow i tyle . Budowa prosta jak konstrukcja cepa . Na zdiecu nr 5 jest zebatka ktora dociska plastik odpowiedzialny za ustawienie cisnienia , moze sie komus przyda Edytowane 31 Lipca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 ????Czy mogę cię kolego prosić o więcej informacji na temat tej pompki,nie mogę otworzyć linku na telefonie,a komp.w naprawie.ZasilanieDziała podłączona do gniazdka zapalniczki 12V.Pompuje do ciśnienia 15 PSI (1 bara).Umożliwia pompowanie kajaków i stand up paddle.2 DziałanieUstawić ciśnienie za pomocą przycisków +/-.Rozpocząć pompowanie.Pompka sama zatrzymuje się po uzyskaniu ustawionego ciśnienia. Tyle o niej pisze na decathlonie. Sent from my SM-N910F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) ZasilanieDziała podłączona do gniazdka zapalniczki 12V.Pompuje do ciśnienia 15 PSI (1 bara).Umożliwia pompowanie kajaków i stand up paddle.2 DziałanieUstawić ciśnienie za pomocą przycisków +/-.Rozpocząć pompowanie.Pompka sama zatrzymuje się po uzyskaniu ustawionego ciśnienia. Tyle o niej pisze na decathlonie. Sent from my SM-N910F using TapatalkBardzo dziękuję za info.a co z koñcówką będzie pasowała do mojego pływadła? Edytowane 31 Lipca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Nie mam pojecia. Jak cos bede improwozowal. W koncu urodzilem sie nad wisla. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 @gooral jak przeprowadzisz testy tej pompki to daj znac jak to cudo dziala i czy daje rade nabic detke bez airmaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi