dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sumo Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 W tym sezonie zakupiłem taka pompkę jak kol. gooral.https://www.decathlon.pl/pompka-do-kajaka-sup-12v-15psi-id_8335515.html Trafiłem ostatnią sztukę w sklepie czyli w rozwalonym kartonie i z nie wszystkim końcówkami. Dałem za nią 170zł a końcówkę do pontonu mam z nożnej załączonej do pływadła. Pompka działa sprawnie, pompuję wstępnie na otwartych zaworach, później zamykam zawory i dobijam albo elektryczną albo nożna. Ponton 2,90m. Według instrukcji powinna pracować max. 10 minut później przerwa 30 minut. Mój ponton pompuje mniej więcej w takim czasie (nie mierzyłem czasu). Jak na razie nie stwierdziłem aby nagrzewała się nadmiernie w trakcie pompowania. Profilaktycznie w końcówce do zaworu wstawiłem poprzeczkę, która gwarantuje, że nawet jeśli zapomnę w pośpiechu otworzyć zawór to i tak jest otwarty po zapięciu końcówki. Podobno wiele pompek siada właśnie przez używanie ich wraz z zamkniętymi zaworami. Pompka jest dość głośna, przycisk włącznika trochę lata, robi wrażenie jakby był zbyt mocno wciśnięty ale działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Bardzo dziękuję za informacje???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 W tym sezonie zakupiłem taka pompkę jak kol. gooral.https://www.decathlon.pl/pompka-do-kajaka-sup-12v-15psi-id_8335515.html Trafiłem ostatnią sztukę w sklepie czyli w rozwalonym kartonie i z nie wszystkim końcówkami. Dałem za nią 170zł a końcówkę do pontonu mam z nożnej załączonej do pływadła. Pompka działa sprawnie, pompuję wstępnie na otwartych zaworach, później zamykam zawory i dobijam albo elektryczną albo nożna. Ponton 2,90m. Według instrukcji powinna pracować max. 10 minut później przerwa 30 minut. Mój ponton pompuje mniej więcej w takim czasie (nie mierzyłem czasu). Jak na razie nie stwierdziłem aby nagrzewała się nadmiernie w trakcie pompowania. Profilaktycznie w końcówce do zaworu wstawiłem poprzeczkę, która gwarantuje, że nawet jeśli zapomnę w pośpiechu otworzyć zawór to i tak jest otwarty po zapięciu końcówki. Podobno wiele pompek siada właśnie przez używanie ich wraz z zamkniętymi zaworami. Pompka jest dość głośna, przycisk włącznika trochę lata, robi wrażenie jakby był zbyt mocno wciśnięty ale działa bez problemu.koncowka weza od pompki powina ,miec "patyczek" ktory podczas pompowania otwiera zawory a jak sonczysz i odpniesz waz to zamyka. napisales ze czasami dobijasz reczenie detke , czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 A ja dorzuce swoje 3 grosze. uzywalem bravo bst, ktora regularnie siadala (az sklep odmowil mi wymiany na nowa za bodaj 2 czy 3 razem) - wiec ostatnia rozebralem i sam naprawilem (dzialala od tamtej pory bez usterek - za to pokielbasilo sie wylaczanie i regulacja cisnienia - musialem ustawiac zamiast .25bar niemal .45 by dobijala do .25. Co ciekawe airdecka pompowala do .8 jak byla ustawiona. ale poszla do nowego wlasciciela razem z pontonem. Teraz sobie zapodalem taka (nie chce karmic firmy brawo w tych pompkach jest sam plastikowy chlam a kosztuja krocie) http://www.decathlon.ie/12v-15-psi-kayak-and-stand-up-paddle-electric-pump-en-sx8335515-SX8335515.html.Pewnie w srodku ten sam badziew, ale za troche ponad cwierc ceny (tutaj 160euro vs 45euro) i w decathlonei w razie czego chyba bedzie latwiej z gwarancja. Pierwsze testy za jakies 2 tygodnie. Ma wystajacy motor wiec obstawiam, ze jest albo "wiatrakowa" (wiec powinna miec spory przeplyw) albo nawet jak bravo 2 stopniowa (bo max 1 bar tloczy niby kiepsko to widze z wiatraka). Najwyzej dokupie taka tania "wiatrakowa z biedronki" za 10 euro - dalej bedzie taniej jak 1/3 bravo i bede mogl pompowac 2 komory naraz....Mam i polecam pompkę z decathlon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 dzisiaj przyjechala. wrazenia w stosunku do bst 12 hp: -:nie ma pokrowcajest wolniejsza (190l vs 450), ale to dotyczy i tak tylko "wiaraczka" jesli chodzi o bst wiec tak naprawde zanim nie napompuje pontonu pierwszy raz nei wiem czy to prawdamusze sie przyjrzec ale chyba nie ma ssania +:kosztuje duzo mniejma wyswietlacz cyfrowyma osobny dedykowany waz do pontonukoncowki tego weza sa ladnie zacisniete zipami a zipy przykryte termokurczem - rewelacja w bravo mi sie ciagle koncowki oddzielaly od wezaweze sa wkrecane a nie wciskane w pompke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sumo Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 siarq dobijam pompką ręczną bo do końca nie miałem zaufania do elektrycznej. Teraz w zasadzie korzystam juz tylko z elektrycznej. Nożna jeździ w bagażniku tylko na wszelki wypadek. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej pompki i za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Pompuje ktoś pompka decatlonowska airmata? Pytam na przyszlosc, gdyby Bravo padła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Odpalilem dzisiaj swoja wyglada na to ze ma tylko kompresor bez wiatraka. Chyba dokupie jeden z tych tanich wiatrakow. Poziom halasu zblizony do brawo. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Pompowal ktos kolibri ta pompka z decathlona ? czy wystarczy waz przelozyc z tej noznej dolaczanej do zestawu razem z pontonem ? czy jakos inaczej dopasowywalisciedo zaworow pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Pompowal ktos kolibri ta pompka z decathlona ? czy wystarczy waz przelozyc z tej noznej dolaczanej do zestawu razem z pontonem ? czy jakos inaczej dopasowywalisciedo zaworow pontonuW kpl jest koncowka wygladajaca na pasujaca do wiekszosci pontonow. Ma swoj oddzielny waz. Ja bede mial ponton w przyszlym tygodniu. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) W kpl jest koncowka wygladajaca na pasujaca do wiekszosci pontonow. Ma swoj oddzielny waz. Ja bede mial ponton w przyszlym tygodniu. Sent from my SM-N910F using TapatalkAle tylko wyglądająca, do kolibri nie pasuje. Mam i tą pompkę i ponton kolibri. Do pompowania wąż od pompki oryginalnej kolibri łączę na wcisk z tym z tej elektrycznej i jest git. Km 360d pompuje 12 min. a pompka to wspominany kilka stron wcześniej sevylor ,który na allegro kosztuje niecałe 300 zł. Jak za tą kasę co w decathlonie jest to nie ma lepszej pompki.Aa to pompka tłokowa. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 tomasxt a dobijasz potem noznie, czy wystarczy ten Sevylor, ja chce pompke kupic do KM-300pp bez kila, wiec powinno byc szybciej niz 12 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ona pompuje do ciśnienia 1 bar a do pontonu wystarczy 0.14. Ustawiasz na niej ciśnienie do wyboru w barach, psi lub bodajże mpa, podpinasz i sobie sama pompuje. Jak osiągnie ustawione ciśnienie automatycznie sie wyłącza. Żadnego dobijania itp. Kabel zasilający ma z 3 m długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 12 minut to dużo. Ja zwykłą elektryczną za 5 dyszek + dobicie nożną Bravo pompuję Kolibri K330 z kilem pewnie w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Możliwe. Mi to nie przeszkadzało, podpinałem i sama pompowała, w tym czasie i tak zawsze znajdzie sie coś do przeniesienia itp. Teraz już na szczęście mam to rozkładanie i pompowanie za sobą bo ponton z podpiętym silnikiem na przyczepie jest :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Dokładnie pompki automatyczne to mistrzostwo świata i okolic pierwsze co wyciągam detke pompke i aku, podpinam, pompka dyma sobie ,a ja reszte gratow wyciągam. Te dmuchawce po 50zl , przerabialem, 2 szt zdechły, i trza było je trzymać... a później jeszcze nożna dybac. Szkoda życia na to fakt że automatyczne są dość drogie , jednak nie tracimy czasu na dymanie, w końcu 21 wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Dokładnie pompki automatyczne to mistrzostwo świata i okolic pierwsze co wyciągam detke pompke i aku, podpinam, pompka dyma sobie ,a ja reszte gratow wyciągam. Te dmuchawce po 50zl , przerabialem, 2 szt zdechły, i trza było je trzymać... a później jeszcze nożna dybac. Szkoda życia na to fakt że automatyczne są dość drogie , jednak nie tracimy czasu na dymanie, w końcu 21 wiekTak, tylko żeby podłogę alu wstawić trzeba lekko to napompować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dokładnie tak jak piszesz. Dmucham wszystko bez kila co by się podnioslo . Wkladam Podłoge i do konca pompuje. Tylko chyba raz próbowałem wkładąc podłogę bez wstępnego dmuchanią. ... nigdy wiecej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Tylko chyba raz próbowałem wkładąc podłogę bez wstępnego dmuchanią. ... nigdy wiecej A już jesienią...jak jest koło 0 na termometrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Teraz siedzę tydzień na bukowce rano tu gwizdzi po 5 stopni i juz jest fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 A już jesienią...jak jest koło 0 na termometrze... Dlatego po 2 takich rozkładaniach powiedziałem sobie tylko przyczepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Trzeba jesczcze miec hak holowniczy;] ale tez mam w planach doinstalowac hak do Octavii III RS;]A co do temperatur, dla mnie wedkarstwo to przyjemnosc a ta trwa do +15 celcjusza a wszystko ponizej to juz jest chorobaz uzaleznieniem. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 A widzisz ,ale poniżej wspomnianej przez ciebie temperatury zaczyna się prawdziwe łowienie bo rybki chętni biorą jak pi..zi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Może być na termometrze i 2 stopnie byle by nie wialo. Poniżej juz nie plywam. W listopadzie zazwyczaj kończę bal . Z robieniem map juz w lutym się zdazalo być na wodzie jak lodu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 30 grudnia po Hańczy pływałem. Lód kruszyliśmy pontonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi