dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 I to się nazywa zapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Ja w ubiegłym roku również kończyłem jak Andrzej 30 grudnia. Jezioro z racji objętości i głębokości pływało, ale temp. powietrza w ciągu dnia -2 do -3. Pływanie w ślizgu (około 40 km/h) jest już nie zbyt ciekawe. A najlepsza jest maseczka z wody (fali) przy tej prędkości i temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) I co z tymi pompkami panowie, ktora najlepiej kupic zeby zaraz nie padla. Do pompowania mam kolibri 330pp bez kila.Po tym co tu pisaliscie o BRAVO BST to juz totalny metlik mam w glowie. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ja jeśli mial bym kupować to raczej zaś bym.postawił na bravo . Jakaś tam przygodę z nią miałem ale buja dalej , po 3 razy w tygodni detke dmucha 3.2m z kilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 a ktora masz ? bo zastanawiam sie nad ta z wejsciem do zapalniczki w samochodzie z jakimis tam aku. BRAVO SUPERTURBO BST 12 Z AKUMULATOREM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Bez aku bst 12.takie malenstwo 7ah do tej pompki to pomylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 tylko ta bez aku jest z zaciskami, a ja potrzebuje v12, bo nie wiem ile mi zje akumulatora 100ah do silnika pompowanie. Jak nie duzo to spoko. Ktos wie ile zjada takie pompowanie jednorazowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Do 15 A bierze. Ja używam aku od silnika średnio przyjmij ze pompujesz 10min to 15x12 =180W na godzinę czuli z 30W zje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Tylko pamiętaj aby zawór był otwarty bo inaczej Bravo do widzenia powie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Każda powie dowidzenia jeśli będzie zamknięty zawór. Trzeba używać odpowiednich koncowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_ Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 bez końcówki która wciska zaworek wpuszczający powietrze napompowanie komory jest raczej niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 tak tylko pompka tego nie wie i sobie cisnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 bez końcówki która wciska zaworek wpuszczający powietrze napompowanie komory jest raczej niemożliwe Mylisz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Do 15 A bierze. Ja używam aku od silnika średnio przyjmij ze pompujesz 10min to 15x12 =180W na godzinę czuli z 30W zjenie do konca rozumiem co napisales (nie chodzi o matematyke, ale generalny sens) pojemnosci akumulatora sa w Ah prad pobierany jest w A po co mieszac W? Wracajac do pompki z decathlona:Predkosc porazka (w porownaniu do bst) dziala dokladnie tak jak kompresor w bst. Nie jest to kosmiczna niedogodnosc, ale bede musial kupic dodatkowa pompke oparta na wiatraku. idzie oszalec jest tak wolno..Ciezko dobrac koncowki do bravo tak by polaczyc z wezem od pompki noznej.nie wysysa powietrza jak na razie i tak jest na plus cena (nawet po dokupieniu wiatraka) i troszke jestem spaczony przez psujace sie bravo wiec dalej widze wady decathlonowskiej bardziej jako "cechy" niz "wady". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie sprzeczajcie się z Andrzejem.Jest expertem w wielu dziedzinach. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie sprzeczajcie się z Andrzejem.Dlaczego? Sprawdziłem to na własnej skórze. Na forum staram się nie pisać bzdur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dlaczego? Sprawdziłem to na własnej skórze. Na forum staram się nie pisać bzdur.Andrzej to nie był atak :-)Napisałem co myślę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Andrzej to nie był atak :-)Napisałem co myślę.Ok. Sorry, ale niedawno wróciłem z ryb a rano znów ruszam i umysł nie ten. Wolno kminię☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Taki to po żyje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_ Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Mylisz się.no może i jest możliwe zależy od ciśnienia które tłoczy pompa a raczej sprężarką to na pewno można :D ciekawe ile by takie bravo wytrzymało pompując bez zluzowania zaworka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Rzucilem dzisiaj okiem na tanie pompki wiatraczki w sklepie kolo mnie. Bravo kosztuje 20e jest paskudnie wykonczona i miala szczeline w obudowie!!!!!! Innej firmy miala mniej koncowek ale kosztowala 13e i dodatkowo byla lepiej wykonczona... dodatkowy plus dla tej innej taki ze wlot powietrza jest przed silnikiem (w brawo jest po silniku) wiec pompowane powietrze chlodzi motor. Jeszcze mniej lubie bravo. Testy nowej pompki za pare h Sent from my SM-N910F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 nie do konca rozumiem co napisales (nie chodzi o matematyke, ale generalny sens) pojemnosci akumulatora sa w Ah prad pobierany jest w A po co mieszac W? Wracajac do pompki z decathlona:Predkosc porazka (w porownaniu do bst) dziala dokladnie tak jak kompresor w bst. Nie jest to kosmiczna niedogodnosc, ale bede musial kupic dodatkowa pompke oparta na wiatraku. idzie oszalec jest tak wolno..Ciezko dobrac koncowki do bravo tak by polaczyc z wezem od pompki noznej.nie wysysa powietrza jak na razie i tak jest na plus cena (nawet po dokupieniu wiatraka) i troszke jestem spaczony przez psujace sie bravo wiec dalej widze wady decathlonowskiej bardziej jako "cechy" niz "wady".Tak pojemność jest podawana w aku w ah . A np torqeedo podaje w Watach. I uważam że to jest dużo lepsze rozwiązanie . Każdy aku można przeliczyć na W . I to daje dużo czytelniejszy pogląd. ... z tad tez chyba się wzięło oznaczenia na wszelkiej maści urządzeniach pobór mocy w W i dodatkowo prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Chyba serio nie bede z toba polemizowal. Ps pompka za 13e robi robote jak diabli identyko jak bravo. Ps2 oryginalny przewod od decathlonowskiej otwiera zawory w krakenie. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 no może i jest możliwe zależy od ciśnienia które tłoczy pompa a raczej sprężarką to na pewno można :D ciekawe ile by takie bravo wytrzymało pompując bez zluzowania zaworka ??Mój znajomy tak szybko załatwił pompke. Pompował na złej przejsciowce i odrazu w trybie kompresora kilka pompowanie raptem i padło. Po tej lekcji wyciągnął wnioski nabył końcówkę i 3 sezony leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_ Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 ja użytkuję już 6 sezon i może jest droga może źle spasowana itp. ale u mnie działa i nie zamienił bym jej na nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi