dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ja mogę polecić Speedy Air Pump GP-80 Kupiona w 2011r w tokarexie śmiga do dziś bez zarzutu, chociaż jakoś bardzo mocno eksploatowana nie jest.. Pompuje kolibri 280 bardzo szybko, dobija do zadanego ciśnienia, odsysa. Zero zbędnych wyświetlaczy, tylko pokrętło do regulacji. Nie widzę już ich w sprzedaży w. kraju. https://www.ndiver-rescue.com/12v-speedy-air-pump-gp80-with-croc-clips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Tylko pamiętaj aby zawór był otwarty bo inaczej Bravo do widzenia powie. Mylisz się. tylko jak napompować air-matę i utrzymać ciśnienie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Musi być końcówka z taką poprzeczką która trzyma zawór w pozycji otwartej.Niestety w kolibri jest to problem bo tam te końcówki są wkręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 dokładnie, tak naprawdę nie ma takiej możliwości te zawory, to porażka, nawet burty na otwartym jest trudno napompować, trzeba wykręcić końcówkę (co nie jest takie łatwe/szybkie), wsadzić palucha, przekręcić - sporo ulatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 swoją droga ma ktoś sprawdzoną pompkę wstępnego pompowania, gdzie końcówki w miarę pasują do Kolibri ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 dokładnie, tak naprawdę nie ma takiej możliwości te zawory, to porażka, nawet burty na otwartym jest trudno napompować, trzeba wykręcić końcówkę (co nie jest takie łatwe/szybkie), wsadzić palucha, przekręcić - sporo ulatuje swoją droga ma ktoś sprawdzoną pompkę wstępnego pompowania, gdzie końcówki w miarę pasują do Kolibri ?Coś takiego mam. Poźniej zdjęcia wrzucę. Trzeba trzymać podczas pompowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Czyli jednak wychodzi, ze nie taki kolibri doskonaly(pije do @ godski z watku sezonna zakup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Czyli jednak wychodzi, ze nie taki kolibri doskonaly(pije do @ godski z watku sezonna zakup... A czy ja napisałem że doskonały???Bush, Honda czy Brig na bank lepsze. I pewnie wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 dokładnie, tak naprawdę nie ma takiej możliwości te zawory, to porażka, nawet burty na otwartym jest trudno napompować, trzeba wykręcić końcówkę (co nie jest takie łatwe/szybkie), wsadzić palucha, przekręcić - sporo ulatuje swoją droga ma ktoś sprawdzoną pompkę wstępnego pompowania, gdzie końcówki w miarę pasują do Kolibri ? Mam pompkę wstępną jak na zdjęciach. Duża wydajność. Wcześniej przerobiłem kilka tańszych.Końcówka z poprzeczną belką jak na zdjęciach.Pompuję trochę i wkładam listwy i podłogę. Dobijam ile wlezie elektryczną. Następnie na full nożną Bravo. Mam do niej dwa wymienne węże z różnymi końcówkami.Dużo lepsza niż ta co jest w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 @Godski posiadasz jedyny sluszny silnik MK , the best of Garmin echo , wejdz w 21 wiek i zakup pompke automatyczna co bije do pelnego cisnienia i pozuc te noze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 @Godski posiadasz jedyny sluszny silnik MK , the best of Garmin echo , wejdz w 21 wiek i zakup pompke automatyczna co bije do pelnego cisnienia i pozuc te noze. Garmin nie jest The Best.Co do silnika to w klasie 55 i 12V chyba nie ma nic lepszego w cenie do 3 koła. Yamaha to MK właśnie.Miałem dwa automaty. Wydałem prawie tysiaka. Padły.Tą nożną dobijam do pełna w kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) zartuje , te automaty to bravo miales czy jakies inne wynalazki ? ( 3k za 12V bym nie dal) Edytowane 2 Września 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 gdzie zanabyłeś taką końcówkę z poprzeczką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 zartuje , te automaty to bravo miales czy jakies inne wynalazki ? ( 3k za 12V bym nie dal)Bravo i taką żółtą jak na zdjęciu powyżej. gdzie zanabyłeś taką końcówkę z poprzeczką ?Miałem od różnych innych pompek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 A istnieje jakiś serwis bravo wogole ? Jaka bravo miałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damien79 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Musi być końcówka z taką poprzeczką która trzyma zawór w pozycji otwartej.Niestety w kolibri jest to problem bo tam te końcówki są wkręcane.Ja poprzeczkę sam wstawiłem do końcówki. Kupiłem gdzieś przez neta i nie miała więc byłem zmuszony. Wyszło ok. Edytowane 2 Września 2016 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Wiem. Dlatego najczęściej pompuję trzymając w zaworze końcówkę z belką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 myślałem o przewierceniu i wklejeniu prącika wczoraj padła mi trzecia Bravo , dzisiaj poszedłem do sklepu sportowego i kupiłem jakąś chińszczyznę, jedna z końcówek nawet w miarę pasuje do zaworu Kolibri, trzeba trzymać, ale jest szczelnenapompowałem wstępnie burty i matę, dobiłem ręczną Intex z kompletu od maty, poszło szybko i sprawnie, ale niestety nie automatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Co padło w tej pompce i jaki model możesz napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 http://wszystkowgory.pl/pl/p/BRAVO-Adapter-bialy-do-Pompek-Halkey-Roberts-HR-i-innych/2870 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Co padło w tej pompce i jaki model możesz napisac BST HP, tym razem na wirniku ledwo co pompuje, nie przechodzi na tłok tylko się wyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Dlatego już nie chcę automatów. Tym co mam pompuję 5 minut dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) BST HP, tym razem na wirniku ledwo co pompuje, nie przechodzi na tłok tylko się wyłączazawiesza sie wichajzdel od ustawiania cisnienia. mialem to samo. trzeba rozkrecic zdiac pokretlo , wyciagnac ta biala zebatke , ktora nastawia przelaczania w tryb kompresora i skrecic ponownie jak ma wejsc w tryb kompresora a nie chce mozesz sprobowac lekko nagiac czarna rurke wylotowa do gory i zobaczysz czy sie zalaczy , strona 4 tego watku ostatnie zdiecie Edytowane 2 Września 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 możliwe, ale u mnie tym razem ledwo co pompuje i przy małym ciśnieniu (gdy powinna jeszcze sporo napompować na wirniku) staje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) Panowie podziele sie pewnymi informacjami zaczerpnietymi z praktyki. Kupilem trzy tygodnie temu Bravo BST i pompka juz z 20 razy pompowala i rozpompowywala pontom kolibri km 300 pp. Wielkokrotnie bylo pisane tu na forum ze po 2 pompowaniach pompki te siadaly, jest to mozliwe pod jednym warunkiem: a) nie zamknie sie recznie zaworow ( krzyzyk w bok i do gory)b ) uzyje sie zlej koncowki z dolaczonego zestawu. Prawidlowa powinna docisnac ten krzyzyk i otworzyc zawor podczas pompowania oraz wejscw otwor bez potrzeby przytrzymywania dlonia. To tyle, mysle ze jesli uzytkownicy tych pompek dostosuja sie do punktu a i b, nie powinno byc problemow z paleniem pompek Edytowane 3 Września 2016 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi