dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 zawiesza sie wichajzdel od ustawiania cisnienia. mialem to samo. trzeba rozkrecic zdiac pokretlo , wyciagnac ta biala zebatke , ktora nastawia przelaczania w tryb kompresora i skrecic ponownie jak ma wejsc w tryb kompresora a nie chce mozesz sprobowac lekko nagiac czarna rurke wylotowa do gory i zobaczysz czy sie zalaczy , strona 4 tego watku ostatnie zdiecie I tak i nie. W mojej bravo oderwaly sie tez przewody "masowe" od wiatraka. a po ich zalutowaniu cuda sie zaczely dziac z reszta (np musialem ustawic pompke do bodaj45psi - niepamietam dokladnie jakie bylo ustawienie, ale to bylo dobre 30-40% wiecej jak .25bar tak by pompowalo do .25 -zanim ktos napisze, ze to byla wina zle ustawionego "przekreconego" czujnika cisnienia 0.8 bar do airmaty pompowalo jak zloto do cisnienia 0.8, ale tez czasami musialem ja wlaczyc/wylaczyc 2-3 razy bez odlaczania od zaworu by dobila do .8). Oprocz tego mialem takie kwiatki jak: pompka pompowala do cisnienia zadanego i sie wylaczala, ale zaraz po wyjeciu z zaworu wlaczala sie na nowo w trybie kompresora i trzeba bylo recznie wylaczac??!?! Panowie podziele sie pewnymi informacjami zaczerpnietymi z praktyki. Kupilem trzy tygodnie temu Bravo BST i pompka juz z 20 razy pompowala i rozpompowywala pontom kolibri km 300 pp. Wielkokrotnie bylo pisane tu na forum ze po 2 pompowaniach pompki te siadaly, jest to mozliwe pod jednym warunkiem: a) nie zamknie sie recznie zaworow ( krzyzyk w bok i do gory)b ) uzyje sie zlej koncowki z dolaczonego zestawu. Prawidlowa powinna docisnac ten krzyzyk i otworzyc zawor podczas pompowania oraz wejscw otwor bez potrzeby przytrzymywania dlonia. To tyle, mysle ze jesli uzytkownicy tych pompek dostosuja sie do punktu a i b, nie powinno byc problemow z paleniem pompek Horac pompowales kiedys airmate taka 0.8bara do cisnienia 0.8 bara uzywajac tych plastikowych adapterow z poprzeczka? Jak juz wcisniesz taki adapter wystarczajaco gleboko by go cisnienie nie wypchalo to nie idzie go reka wyjac - ba mialem problemy kombinerkami go wyjac nei uszkadzajac plastiku.Ja dalej twierdze, ze najlepiej uzywac oryginalnego weza od pompki manualnej i polaczyc go za pomoca tych plastikowych pierdolnikow z wezem od pompki elektrycznej.Tylko, ze tu bravo dalo ciala, ze wszystko jest na wcisk (pompowalem ponad 2 lata airmate i cokolwiek bym nie zrobil cos regularnie zawodzilo (albo waz wyskakiwal z pompki, albo ta tulejka na laczeniu wezy wyskakiwala albo oryginalny waz od bravo sie przegrzewali pekal/odklejal od koncowki). A po kilku mailach do polskiego dystrybutora (w irl nie ma) uslyszalemjakies glupoty o tym, ze te plastiki nie sluza do laczenia wezy i, ze przez to, ze je tak wykorzystywalem zwiekszylem cisnienie/zmniejszylem przeplyw powietrza w zestawie i to niby wplynelo na niska zywotnosc pompek. Szkoda, ze wewnatrz pompki sa miejsca, gdzie swiatlo przewodu z powietrzem jest duzo mniejsze niz tych adapterow). Ps1 by niebylo, ze narzekamnabravo tylko - ta z decathlona nie zawsze sie wylaczyprzy zadanymcisnieniu (nieraz przy 0.26bar dalejpompuje - nie wiem ile by dobila bo zawsze odlaczamwaz jak widze, ze przekroczylo .25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) Airmaty nie pompowalem, bo uzywam podlogi typu ksiazka. Szybkiee w montazu i spokojnie sie na tym stoi i spininguje. Ja pompuje 150mbar czyli 0.15 bara na komore tak jak zaleca kolibri. Pompka zawsze wchodzi w drugi tryb pracy dobijania bez problemow i sie wylacza. Weza uzywam caly czas zoltego od pompki. Edytowane 3 Września 2016 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 0,15bar, to pompujesz zwykłą "materacową" 700l/s szybciej niz Bravo, dobijasz dosłownie kilka razy ręczną lub nożna i po wszystkim, po co Ci Bravo za XXX zł ? jak ktoś chce koniecznie pompkę "automatyczną" do niskiego ciśnienia, to polecam tą zwykłą Bravo 12V, pompowała u mnie kilka lat , na zamkniętych zaworach, z kombinowanymi wężami, w temperaturze 0-35 stopni, w lekkim deszczui ponoć nadal działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Bolaczka Bravo jest gowniany manometr przelaczajacy miedzy wiatrakiem a kompresorem. Przecie z tam w srodku nie ma zadnej filozfi. turbina , kompresor dwa przekazniki 40A i krancowki.... Wczoraj przegladalem manometry kontaktowe przemyslowe, tylko ze to dosc droga impreza bo kosztuje okolo 270zl . jednak przy zastosowaniu jego i dwoch przekaznikow wszystko bedzie musialo bujac. chyba ze silniki sie posypia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 przypadkowo szukając zupełnie czegoś innego w piwnicy znalazłem komplet tych białych końcówek z poprzeczkami (część je ma) jedna z nich pasuje do zaworów Kolibri na lekki wcisk, raczej air-maty nie da się nią napompować nie trzymając, bo wyskoczy pod takim ciśnieniem, ale balony spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 przypadkowo szukając zupełnie czegoś innego w piwnicy znalazłem komplet tych białych końcówek z poprzeczkami (część je ma) jedna z nich pasuje do zaworów Kolibri na lekki wcisk, raczej air-maty nie da się nią napompować nie trzymając, bo wyskoczy pod takim ciśnieniem, ale balony spokojnieDa sie pompowac. Ale jak juz wsadzisz tak mocno ze napompuje to kombinerkami nie idzie wyjac... Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 ta końcówka z mojego zestawu musi być inna, nie da się jej tak wepchąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 czy na te końcówki od małego Intexa da się nałożyć te przejściówki z poprzeczką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 lub czy ktoś może zmierzyć jaka jest tu średnica (foto) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Zmierzę jutro.Mam Intexa z taką końcówką. Rurka elastyczna a na końcu przejściówka z poprzeczką.To porządna pompka do wstępnego pompowania. Tylko model istotny.Miałem ze dwa noname wcześniej i nadawały się do dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) będę wdzięczny, dzięki z góry "model istotny" ? ja chciałem kupić coś takiego : Edytowane 26 Listopada 2016 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Moc istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 z tymi deklarowanymi mocami tego typu "urządzeń", to bym nie brał tego na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) 17,80 mm. Model AP626 moc 78 W. Na poważnie nie. Ale jak masz dwa urządzenia tej samej firmy o różnej mocy? Edytowane 26 Listopada 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 dziękuję, bo 78W, to nawet jak jest mocno zawyżona, to jest pewnie nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 pompka ma 8A, a standardowe gniazdko samochodowe 3A ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) kupiłem tego Intexa pod zaplniczkę (78W) już po wadze (uzwojenie) czuć zasadniczą różnicę , zresztą pod każdym względem robi znacznie lepsze wrażenie, niż inne tanie pompkikońcówka z poprzeczką pasująca do Kolibri idealnie wchodzi na końcówkę od pompki, tą z bosym końcem Edytowane 30 Listopada 2016 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 kupiłem tego Intexa pod zaplniczkę (78W) już po wadze (uzwojenie) czuć zasadnicza różnicę , zresztą pod każdym względem robi znacznie lepsze wrażenie, niż inne tanie pompkikońcówka z poprzeczką pasująca do Kolibri idealnie wchodzi na końcówkę od pompki, tą z bosym końcemTak jak mówiłem. Przerobiłem kilka i ten Intex najlepszy z tanich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 zobaczymy jak na dłuższą metą, ale tak, czy inaczej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koczis Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Odgrzewam...Przelecialem cały temat i nadal mam zastanawiam się co wybrać. Mam ponton kolibri KM 330, z książkowa podłogą. Chiałbym wymienić ją na airmate i wlasnie w tym miejscu mam obawy.Obecnie ponton pompuje chińskim "wiatrakiem" przy otwartych zaworach i dobijam przy zamkniętych pompką nożną (oryginalną od pontonu). Przy zakupie airmaty musiałbym kupic pewnie i pompkę bo manualną mogę nie być w stanie dobić do 0.8 bar. I tu pytanie - na rynku jest wiele pompek do różnych pontonów. Potrzebowałbym takiej którą podłącze do zamkniętego zaworu kolibri i ona za mnie już resztę zrobi (adapter/koncówa odblokuje zawór i napompuje do zalecanej wartości).Wiem, że niektórzy kombinują z przejściówkami ale problem w zaworach kolibri jest taki ze tam wąż jest wkręcany i nie mogę sobie wyobrazić adaptera który jedoczesnie otworzy mi zawór.Panowie i Panie, co zatem wybrać żeby współgrało z kolibri i bylo w stanie osiągnąć te 0,8 bara ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Tu więcej odpowiedzi znajdzieszhttp://jerkbait.pl/topic/14578-pompka-elektr-do-pontonu-bravo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Mam ponton kolibri k 280 i od początku kiedy jestem w jego posiadaniu czyli 2011 roku pompuję go przy użyciu elektrycznej pompki INTEX 230/12Vhttps://www.dmuchane.pl/galerie/p/pompka-elektryczna-quick_835.jpg Najczęściej ponton pompuje koło samochodu pierw pompką elektryczną robiąc tzw kontur następni nożną z zestawu do właściwego ciśnienia i podobnie po wędkowaniu wypompowuje powietrze przy pomocy tej pompki .Zasilanie z gniazda sieciowego przydaje się gdy w domu chcę wysuszyć ponton wtedy w garażu czy na podwórku mogę bo na pompować .Pompka ma funkcję kompresora lecz wg mnie jest opcja jest badziewna dlatego ciśnienie wole robić nożną.Na stronie Tokarexu są pompki z wbudowaną baterią manometrem i wszystkimi bajerami lecz cena tez konkret a mi zwykła pompka z intexa w zupełności wystarcza tak samo moim znajomym , dodam jeszcze że rocznie pływam na pontonie około 60 razu i jak na razie jest wszystko OK z pompką po za wężem który musiałem juz X razy reanimować przy pomocy magicznej srebrnej taśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObraFM Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ja kupiłem coś takiego jak na foto.Nie muszę się bawić z kablami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Tylko znajac podobne pompki max 0.05 bara Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObraFM Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Tylko.....Dla mnie aż tyle: muszę tylko pięć razy "pompnąć" każdą komorę miast kilkadziesiąt, a czasowo to nawet nie liczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi