Skocz do zawartości
  • 0

Pompka elektryczna do pontonu

dulgimic

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W zeszłym tygodniu zakupiłem taką pompkę  :)

post-51687-0-72899900-1511104140_thumb.jpg

Dane od sprzedawcy:

POMPKA AKUMULATOROWA

• przepływ powietrza 400 litrów na minutę
  •  w komplecie: zasilacz 230-240V oraz ładowarka samochodowa
  • zasilanie z wbudowanego AKUMULIATORA (akumuliator w zestawie)
  • 1 ładowanie wystarczy na 3-5 razy napompować duży ponton
  • wykonana z tworzywa sztucznego
  • pompka działa bezprzewodowo
  • w zestawie różne końcówki

Kosztowała 66 zł z przesyłką.

Ponton Kolibri 330 D napompowałem w sześć minut, z dopompowaniem pompką nożną. Bardzo dobrze wyciąga powietrze z komór. Myślę, że za te pieniądze warto  ;)

Do ładowarki sieciowej trzeba dokupić przejściówkę, w zestawie jest wtyczka na rynek angielski.

• 0

trochę krótki przewód do gniazdka samochodowego jak sobie z tym radzisz ?

link do alledrogo http://allegro.pl/pompka-12-220v-wbodowany-akum-do-pontonu-materacu-i7055334575.html

Ja tam do swoich pompek(tania turbinka i kompresor z decathlona) zrobilem przedluzacz okolo 5m z przewodu okolo 1.5mm^2 i smigaja od panad roku.

Ps co do tej pompki z linka ostatniego mz przeeod jest tylko do ladowania. I jesli prad ladowania to zwykle 1/10poj aku to nie proponowal bym podlaczac ladiwarki w trakcie pracy.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Edytowane przez gooral

• 0

trochę krótki przewód do gniazdka samochodowego jak sobie z tym radzisz ?

link do alledrogo http://allegro.pl/pompka-12-220v-wbodowany-akum-do-pontonu-materacu-i7055334575.html

Pompkę kupiłem od sprzedawcy z linku. Dołączony zestaw samochodowy służy wyłącznie jako ładowarka. Pompka zasilana jest bezpośrednio z wbudowanego akumulatora, nie potrzeba żadnego przewodu. Poniżej filmik od sprzedawcy z pompowania pontonu  ;)

• Like 1

• 0
Ja mialem kilka. To jest pompka niskocisnieniowa. Bedziesz musial dobijac kompresorem albo nozna. Ona chyba cos kolo 0.08bar max

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• 0

Jeśli ci się nie śpieszy to lepiej taką z akumulatorem:

https://pl.aliexpress.com/item/Hot-Sale-new-arrival-12V-4800PA-AC-Car-Electric-Air-Pump-For-Camping-Airbed-Boat-Toy/32487913297.html

Mam od ponad roku i nie widzę objawów zużycia, po napompowaniu (BARK 330cm) potrzebuję nożną "pąpnąć" jeszcze 5/6 razy każdą komorę.

Swoją drogą ja kupowałem za tyle:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/pompka-elektryczna-akumulator-2-ladowarki-materac-i6915620420.html

a obecnie ktoś zaszalał :)
https://allegro.pl/pompka-elektryczna-do-materaca-akumulator-ponton-i7333845871.html

Edytowane przez ObraFM

• 0

Kupiłem od kolegi @Maweric firmy Pezel bodajże. Używana intensywnie przez jeden sezon, wszystko gra i buczy :-)

A tą opcją wysysania powietrza z pontonu głowy sobie nie zwracaj..

Użyłem tego tylko raz z czystej ciekawości i nigdy więcej. Niby wszystko pięknie wyssane ale składa się dużo gorzej bo wszystko sztywne i kiepsko się układa.. Robiłem to w warunkach domowych i temperaturze pokojowej.. Przy 0°C będzie to masochizm w czystej postaci.

Według mnie szybciej, lepiej, wygodniej złożysz go normalnie.

Edytowane przez Jammaey

• 0

Pewnie zależy od pontonu. Na Barku 330 bez wysysania praktycznie nie ma opcji złożenia ładnie do fabrycznej torby. Z wysysaniem ponton złożony do stanu fabrycznego spokojnie w 10 min, maks kwadrans. 

Na Honwave T32-IE też używałem wysysania i składał się bez problemu. Swoje pontony talkowałem w środku (po prostu podłączałem taką prostą pompkę turbinową i wsypywałem jej talk, żeby ładnie wdmuchała do środka i rozprowadziła po balonach :) ). Może to pomogło. 

Co do pompki - używam elektrycznej Sevylora z ustawianym cyfrowo ciśnieniem. Do tego dobudowany akumulator na 6 ogniwach Li-ion wkrętarkowych (2600mAh/30A). Do wysysania używam osobnej turbinki, zasilanej z tego samego akumulatorka. Pompka daje radę również z airmatą, ale niestety nie jest zbyt szybka, bo jest tłokowa. Pompowanie T32-IE (z podłogą VIB z airmaty) to łącznie jakis kwadrans, może delikatnie ponad. Bark 330 to 10-15 min.

• Like 1

• 0

To nie wynalazek.

Normalna pompka występują na napięcie  220V , pod zapalniczke 12V i na baterie .

Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić jeszcze powietrza np. nożną by uzyskać odpowiednie ciśnienie w komorach .

• Like 2

• 0

To nie wynalazek.

Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie .

Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić jeszcze powietrza np. nożną by uzyskać odpowiednie ciśnienie w komorach .

Wiem że można kupić pompkę w "jednym kawałku" ;)

Nie wiem po co temu Panu ta przetwornica i kula kabli... są takie na 12v.

Dlatego też pytałem, co sądzicie o tym "wynalazku".

Pan z filmu prawdopodobnie kierował się ceną i zamiłowaniem do prac a' la p. A. Słodowy. :)

Edytowane przez SID

• 0

Tu masz za niecałe 32 zł, do sieci i pod zapalniczkę:

https://allegro.pl/oferta/pompka-elektryczna-materaca-pilka-basen-12v-230-7608808405

Miałem kilka tego typu najtańszych i ledwo pompowały. Mała moc. 

Kupiłem Intex i jest OK. 

Model 66626 i moc 68 Wat. 30-40 zł.

Edytowane przez godski

• 0

Za 32zł nie można oczekiwać, że nabije  0,15bar, nie wspomnę o 0,25 bar.

Dla mnie taka pompka to pomyłka, ale wiele osób chwali sobie to rozwiązanie dlatego ten link.

Ale chyba bardziej gość od takiej pompki z przetwornicą mnie wzruszył :)