dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbert 78 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 W zeszłym tygodniu zakupiłem taką pompkę Dane od sprzedawcy: POMPKA AKUMULATOROWAprzepływ powietrza 400 litrów na minutę w komplecie: zasilacz 230-240V oraz ładowarka samochodowazasilanie z wbudowanego AKUMULIATORA (akumuliator w zestawie)1 ładowanie wystarczy na 3-5 razy napompować duży pontonwykonana z tworzywa sztucznegopompka działa bezprzewodowow zestawie różne końcówki Kosztowała 66 zł z przesyłką.Ponton Kolibri 330 D napompowałem w sześć minut, z dopompowaniem pompką nożną. Bardzo dobrze wyciąga powietrze z komór. Myślę, że za te pieniądze warto Do ładowarki sieciowej trzeba dokupić przejściówkę, w zestawie jest wtyczka na rynek angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 trochę krótki przewód do gniazdka samochodowego jak sobie z tym radzisz ?link do alledrogo http://allegro.pl/pompka-12-220v-wbodowany-akum-do-pontonu-materacu-i7055334575.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 W opisie nie ma nic ze może pracować sieciowo. Zdaje się że tylko z aku. Nie do końca to jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) trochę krótki przewód do gniazdka samochodowego jak sobie z tym radzisz ?link do alledrogo http://allegro.pl/pompka-12-220v-wbodowany-akum-do-pontonu-materacu-i7055334575.htmlJa tam do swoich pompek(tania turbinka i kompresor z decathlona) zrobilem przedluzacz okolo 5m z przewodu okolo 1.5mm^2 i smigaja od panad roku. Ps co do tej pompki z linka ostatniego mz przeeod jest tylko do ladowania. I jesli prad ladowania to zwykle 1/10poj aku to nie proponowal bym podlaczac ladiwarki w trakcie pracy. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Edytowane 21 Listopada 2017 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norbert 78 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 trochę krótki przewód do gniazdka samochodowego jak sobie z tym radzisz ?link do alledrogo http://allegro.pl/pompka-12-220v-wbodowany-akum-do-pontonu-materacu-i7055334575.htmlPompkę kupiłem od sprzedawcy z linku. Dołączony zestaw samochodowy służy wyłącznie jako ładowarka. Pompka zasilana jest bezpośrednio z wbudowanego akumulatora, nie potrzeba żadnego przewodu. Poniżej filmik od sprzedawcy z pompowania pontonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zandermafija Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Używa ktoś z was może takiej pompki z linku? https://allegro.pl/pompka-elektryczna-profi-120wat-ponton-materac-12v-i7352426136.html?fromVariant=7202235439 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Używa ktoś z was może takiej pompki z linku? https://allegro.pl/pompka-elektryczna-profi-120wat-ponton-materac-12v-i7352426136.html?fromVariant=7202235439Ja mialem kilka. To jest pompka niskocisnieniowa. Bedziesz musial dobijac kompresorem albo nozna. Ona chyba cos kolo 0.08bar max Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObraFM Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Jeśli ci się nie śpieszy to lepiej taką z akumulatorem:https://pl.aliexpress.com/item/Hot-Sale-new-arrival-12V-4800PA-AC-Car-Electric-Air-Pump-For-Camping-Airbed-Boat-Toy/32487913297.htmlMam od ponad roku i nie widzę objawów zużycia, po napompowaniu (BARK 330cm) potrzebuję nożną "pąpnąć" jeszcze 5/6 razy każdą komorę.Swoją drogą ja kupowałem za tyle:https://archiwum.allegro.pl/oferta/pompka-elektryczna-akumulator-2-ladowarki-materac-i6915620420.htmla obecnie ktoś zaszalał https://allegro.pl/pompka-elektryczna-do-materaca-akumulator-ponton-i7333845871.html Edytowane 18 Listopada 2018 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CR33D Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Nie wiem czy w.dobrym temacie, najwyzej prosze o przeniesienie. Koledzy jaka pompke polecacie ? Chodzi mi oczywiście o elektryczna z opcja wyssania (jakkolwiek to brzmi) powietrza z gumiaka. Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Kupiłem od kolegi @Maweric firmy Pezel bodajże. Używana intensywnie przez jeden sezon, wszystko gra i buczy :-)A tą opcją wysysania powietrza z pontonu głowy sobie nie zwracaj.. Użyłem tego tylko raz z czystej ciekawości i nigdy więcej. Niby wszystko pięknie wyssane ale składa się dużo gorzej bo wszystko sztywne i kiepsko się układa.. Robiłem to w warunkach domowych i temperaturze pokojowej.. Przy 0°C będzie to masochizm w czystej postaci.Według mnie szybciej, lepiej, wygodniej złożysz go normalnie. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 tez tak uwazam wysysanie jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Pewnie zależy od pontonu. Na Barku 330 bez wysysania praktycznie nie ma opcji złożenia ładnie do fabrycznej torby. Z wysysaniem ponton złożony do stanu fabrycznego spokojnie w 10 min, maks kwadrans. Na Honwave T32-IE też używałem wysysania i składał się bez problemu. Swoje pontony talkowałem w środku (po prostu podłączałem taką prostą pompkę turbinową i wsypywałem jej talk, żeby ładnie wdmuchała do środka i rozprowadziła po balonach ). Może to pomogło. Co do pompki - używam elektrycznej Sevylora z ustawianym cyfrowo ciśnieniem. Do tego dobudowany akumulator na 6 ogniwach Li-ion wkrętarkowych (2600mAh/30A). Do wysysania używam osobnej turbinki, zasilanej z tego samego akumulatorka. Pompka daje radę również z airmatą, ale niestety nie jest zbyt szybka, bo jest tłokowa. Pompowanie T32-IE (z podłogą VIB z airmaty) to łącznie jakis kwadrans, może delikatnie ponad. Bark 330 to 10-15 min. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Co sądzicie o wynalazku tego Pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 To nie wynalazek.Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie .Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić jeszcze powietrza np. nożną by uzyskać odpowiednie ciśnienie w komorach . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koczis Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Sam tak robię jak pompuje swój ponton. Najpierw tą pąpką z filmiku a pozniej dobijam noga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Dokładnie, trzeba dobić nozna bądź kupić taka co bije do pełnego ciśnienia. Nie wiem po co temu Panu ta przetwornica i kula kabli... są takie na 12v. A dwa że taka pompka bierze sporo A, taki aku 3-7ah żel za długo nie pozyje przy takich wysilkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) To nie wynalazek.Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie .Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić jeszcze powietrza np. nożną by uzyskać odpowiednie ciśnienie w komorach .Wiem że można kupić pompkę w "jednym kawałku" Nie wiem po co temu Panu ta przetwornica i kula kabli... są takie na 12v. Dlatego też pytałem, co sądzicie o tym "wynalazku".Pan z filmu prawdopodobnie kierował się ceną i zamiłowaniem do prac a' la p. A. Słodowy. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Tu masz za niecałe 32 zł, do sieci i pod zapalniczkę: https://allegro.pl/oferta/pompka-elektryczna-materaca-pilka-basen-12v-230-7608808405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Tu masz za niecałe 32 zł, do sieci i pod zapalniczkę: https://allegro.pl/oferta/pompka-elektryczna-materaca-pilka-basen-12v-230-7608808405Miałem kilka tego typu najtańszych i ledwo pompowały. Mała moc. Kupiłem Intex i jest OK. Model 66626 i moc 68 Wat. 30-40 zł. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Za 32zł nie można oczekiwać, że nabije 0,15bar, nie wspomnę o 0,25 bar.Dla mnie taka pompka to pomyłka, ale wiele osób chwali sobie to rozwiązanie dlatego ten link.Ale chyba bardziej gość od takiej pompki z przetwornicą mnie wzruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafal_LBN Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Używa ktoś takiego wynalazku? https://www.decathlon.pl/pompka-elektryczna-15-psi-12-v-id_8387582.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 podobno dobra,jest filmik na yutube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thibar Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Może nie pompuje pontonu tak szybko jak te z tokarexu ale daje radę, jestem z niej zadowolony. Busha pompuje bez problemu. Ogólnie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wiciu 1982 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Może nie pompuje pontonu tak szybko jak te z tokarexu ale daje radę, jestem z niej zadowolony. Busha pompuje bez problemu. Ogólnie polecam.ale dobija czy trzeba jeszcze nożną dobić ? Ja mam 1,6 bara do wtłoczenia. więc dla mnie za mało może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi