dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Bardzo dobra pompka, głośna jak przechodzi na tłokowe pompowanie , ale tak musi być .Airmate bije prawie do 1bar.Senior Maweric... Ile taka pompeczka kosztuje? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Ja mam taką jeszcze z Tokarexu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Tomasz oglądałeś ją i cenę na olx 5 postów wyżej. Jak tu podam cenę to :) Kiedyś sprzedawał je Tokareks , teraz Pezal Gdańsk , fajna sprawa bo serwis gwarancyjny i po w razie czegoś , ale chłopaki spoko. Edytowane 27 Lutego 2019 przez maweric 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Tomasz oglądałeś ją i cenę na olx 5 postów wyżej. Jak tu podam cenę to [emoji14] :) Kiedyś sprzedawał je Tokareks , teraz Pezal Gdańsk , fajna sprawa bo serwis gwarancyjny i po w razie czegoś , ale chłopaki spoko.Ale to z olx to Twoja tak? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Ale to z olx to Twoja tak? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaTomku, Ryszard, Radom, pontony maweric chyba odpowiedź już znasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Tomku, Ryszard, Radom, pontony maweric chyba odpowiedź już znaszZnam już znam... Temat omawiam już na priv Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Są dwa rodzaje GP80 manual i GP80D elektroniczny wyświetlacz ( u mnie padł na słońcu ) wymienili bez problemu , ale tylko już manual ze względu na bezpieczeństwo nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Witam, jak dubluje pytanie to sory.. ;] może głupie ale czy ktoś próbował pompować ponton kompresorem samochodowym bo zawsze mam w aucie, a chcę przyśpieszyć trszkę rozkładanie balonu Wesołych !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Drac Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Może się myle, ale kompresorem nie przyspieszysz. Pakuje mocno, ale powoli.Pompki elektryczne te droższe w pierwszej fazie walą powietrze duzo i szybko, w koncowej fazie dobijają do wyznaczonego cisnienia.Kompresor od początku zaprogramowany jest na "dobijanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Witam, jak dubluje pytanie to sory.. ;] może głupie ale czy ktoś próbował pompować ponton kompresorem samochodowym bo zawsze mam w aucie, a chcę przyśpieszyć trszkę rozkładanie balonu Wesołych !!Kompresor to wydajność jakiś 20l/m pompki do pontonów 450l/m. Nie wiem czy Twój przeżyje takie pompowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Rozwiązaniem może być pompka do materacy za 50 zl a kompresorem dobijesz. Swojego taką pompowałem i tylko dobijałem pompką z zestawu. Znacząco przyśpiesza pompowanie. A do kompresora są przejściówki na zawór do pontonu na wentyl samochodowy. Taka jak z linku daje radę. https://www.ceneo.pl/41432225 A tu masz przejsciowke https://images.app.goo.gl/eAVSdYJimEh54SWf8 Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez dolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bulionn Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 własnie szukałem takiego adaptera ! dzieki za info ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Każda powie dowidzenia jeśli będzie zamknięty zawór. Trzeba używać odpowiednich koncowek Panowie podrzuci ktoś linki do tych końcówek ? Do tych sprawdzonych co rzeczywiście dobrze działają. A może jest jakaś pompka, która pompuje dobrze bez kombinacji z zaworkami ? kupiłem tego Intexa pod zaplniczkę (78W) już po wadze (uzwojenie) czuć zasadniczą różnicę , zresztą pod każdym względem robi znacznie lepsze wrażenie, niż inne tanie pompkikońcówka z poprzeczką pasująca do Kolibri idealnie wchodzi na końcówkę od pompki, tą z bosym końcem Myślę na tym intexem właśnie. Rozumiem, że działa Wam do dziś ? Taka, na wbudowanym akumulatorze napompujesz ponton KM300 i odciagniesz powietrze.https://jysk.pl/ogrod/materace-dmuchane/pompki/pompka-tue-12v/220v-czarna - dostepna wszedzie Albo taką jak ta z linku powyżej. Jest też opcja dość czasochłonna , ale całkiem ciekawa i chyba ją sprawdzę, a mianowicie taki kompresor jak ten z linku poniżej. Używa może ktoś ? https://www.aliexpress.com/item/-/33048709352.html?spm=a2g0o.cart.0.0.241e3c00KvtcbS Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Panowie podrzuci ktoś linki do tych końcówek ? Do tych sprawdzonych co rzeczywiście dobrze działają. A może jest jakaś pompka, która pompuje dobrze bez kombinacji z zaworkami ? Myślę na tym intexem właśnie. Rozumiem, że działa Wam do dziś ? Albo taką jak ta z linku powyżej. Jest też opcja dość czasochłonna , ale całkiem ciekawa i chyba ją sprawdzę, a mianowicie taki kompresor jak ten z linku poniżej. Używa może ktoś ? https://www.aliexpress.com/item/-/33048709352.html?spm=a2g0o.cart.0.0.241e3c00KvtcbSJaki ponton? W Kolibri dajesz poprzeczkę z gwoździa. Kompresor samochodowy się nie nadaje. Za mała wydajność.Kup Intexa i do tego pompkę Bravo mieszkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A nie sensowniej z decathlona pompkę która nadyma pompona od zera i kosztuje 200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Kolibrii 330. A ta z deca pompuje na maxa i nie dopompowywać nożną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Do 15psi czyli 1bar.Nie jest super szybka, ale wygodniej 10min postać niż 5 dymać ;-)Tu jest jakiś test, ja swojej czasu nie mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Kupiłem odkurzacz 12v .Niezle odkurza i dobrze pompuje a dobijam i tak miechem z manometrem . Żeby dobrze i długo służył trzeba wymienić przewody na większy przekrój i spokój na lata i dwa w jednym. https://allegro.pl/oferta/mocny-odkurzacz-samochodowy-wodny-kubelko-150w-2w1-7906728999?reco_id=b3251f89-c028-11e9-8d03-000af7f63de0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Komar Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Kupiłem odkurzacz 12v .Niezle odkurza i dobrze pompuje a dobijam i tak miechem z manometrem . Żeby dobrze i długo służył trzeba wymienić przewody na większy. przekrój i spokój na lata i dwa w jednym. https://allegro.pl/oferta/mocny-odkurzacz-samochodowy-wodny-kubelko-150w-2w1- 7906728999?reco_id=b3251f89-c028-11e9- 8d03-000af7f63de0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Też kupiłem ten odkurzaczyk i jak dla mnie pompowanie słabe.Szybciej mi idzie dołączoną do pontonu pompką nożną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcinnow Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Do 15psi czyli 1bar.Nie jest super szybka, ale wygodniej 10min postać niż 5 dymać ;-)Tu jest jakiś test, ja swojej czasu nie mierzyłem.https://www.youtube.com/watch?v=1cZcOflUZUI[/quote Czy tą pompką dobije ponton do końca czy trzeba dopompować np. nożną? Posiadam Bark 360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Do 15psi czyli 1bar.Nie jest super szybka, ale wygodniej 10min postać niż 5 dymać ;-)Tu jest jakiś test, ja swojej czasu nie mierzyłem.https://www.youtube.com/watch?v=1cZcOflUZUI[/quote Czy tą pompką dobije ponton do końca czy trzeba dopompować np. nożną? Posiadam Bark 360. Kup zwykłą wydają z aledrogo, pompujesz szybko wstępniw, dobijasz nożną i po temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mondragon Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ja kupilem zwykla z intexa za 7 dych do pompowania wstepnego i balony rosna w oczach. Potem tylko 5 razy nozna kazda komore i jest sprawnie i bez pocenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Takie dmuchawy mam od lat. Kupiłem gdy na rynku były tylko dwie pompki umożliwiające dobicie pontonu i wtedy miało to sens.Za dmuchawę dałem około 100zł, a bravo kosztowała 6 czy nawet 9 stówek.Dzisiaj kupowanie dmuchawy za 70, gdy za 200 masz pompkę dobijającą ponton na twardo jest wg mnie utrudnianiem sobie życia.Odkurzacz, gdy będzie się go używać do odkurzania, a dodatkowo będzie dmuchawą ma pewien sens. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Cześć, możesz dać namiary na takową pompke? Najlepiej żeby pasowała do pontonu kolibri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć, możesz dać namiary na takową pompke? Najlepiej żeby pasowała do pontonu kolibri.Do Kolibri musisz końcówkę przerobić. Poprzeczkę dać, ja z gwoździa zrobiłem. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi