dulgimic Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianN Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Takie dmuchawy mam od lat. Kupiłem gdy na rynku były tylko dwie pompki umożliwiające dobicie pontonu i wtedy miało to sens.Za dmuchawę dałem około 100zł, a bravo kosztowała 6 czy nawet 9 stówek.Dzisiaj kupowanie dmuchawy za 70, gdy za 200 masz pompkę dobijającą ponton na twardo jest wg mnie utrudnianiem sobie życia.Odkurzacz, gdy będzie się go używać do odkurzania, a dodatkowo będzie dmuchawą ma pewien sens.No właśnie poprosimy o link lub nazwę takiej do 200zl żeby dobijała ponton na zicher bez dopompowywania. Może być z przerabianiem końcówki bo ja i tak nie mam kolibri tylko sevylor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A to nie wysłałem linka gdzieś na poprzednich stronach?https://www.decathlon.pl/pompka-elektryczna-15-psi-12-v-id_8387582.html POMPKA ELEKTRYCZNA 0-15 PSI 12 V 15 A DO STAND UP PADDLE / KAJAKÓW ITIWITTak się nazywa, jakby kiedyś link przestał działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Taka żeby dobiła ponton to ze 4 stówki. Musi mieć dwa sposoby pompowania w sobie. Szybki do wstępnego pompowania i drugi do dobicia.Mam taką Tokarexu od lat i sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A to nie wysłałem linka gdzieś na poprzednich stronach?https://www.decathlon.pl/pompka-elektryczna-15-psi-12-v-id_8387582.html POMPKA ELEKTRYCZNA 0-15 PSI 12 V 15 A DO STAND UP PADDLE / KAJAKÓW ITIWITTak się nazywa, jakby kiedyś link przestał działać.15 Psi to 1 Bar. Ile jest w Kolibri max. bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Do Kolibri musisz końcówkę przerobić. Poprzeczkę dać, ja z gwoździa zrobiłem.Albo wcisnąć zaworek... Jedrek daj fotke jak to wygląda jak to nie problem Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Albo wcisnąć zaworek... Jedrek daj fotke jak to wygląda jak to nie problem Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaTylko jak wciśniesz to później przy odkręcaniu złączki trochę powietrza ucieka zanim go zamkniesz. Zaraz znajdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A to nie wysłałem linka gdzieś na poprzednich stronach?https://www.decathlon.pl/pompka-elektryczna-15-psi-12-v-id_8387582.html POMPKA ELEKTRYCZNA 0-15 PSI 12 V 15 A DO STAND UP PADDLE / KAJAKÓW ITIWITTak się nazywa, jakby kiedyś link przestał działać.Szkoda ze nie ma odsysania. Bardzo przydatna rzecz szczególnie jeśli jest zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianN Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ktoś testował ta pompkę z Decathlona na pontonie 330 lub większym? Jak to się sprawuje i ile zajmuje napompowanie samych balonów bez wkładania podłogi itp. mi akurat odsysanie nie jest do niczego potrzebne bo zawory mam wkrecane, nie muszę nic dusić itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Nie wiem, mam 10' i do tego nie mierzyłem czasu. Strzela że dłużej niż bravo czy gpd, bo wygląda że dyma od początku na tłoku.W internecie jakieś testy są. Godski, lepsze pontony mają 0,25bar w balonie, gorsze 0,15. Airmata to AFAIR (bo nie miałem) 0,8bar.Ta pompka jest do deski na której się stoi. Musi dawać ciśnienie.Kwestia jest oczywiście trwałości takiej pompki, na pewno tłok pracuje ciężej niż w dwusystemowej. Myślę że dwusystemowa dobije szybciej.To już niech sobie każdy sam odpowie. Ja kiedyś zrezygnowałem z bravo, gdy się okazało że dużo ich się posypało (tu, na tym forum o tym pisano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie wiem, mam 10' i do tego nie mierzyłem czasu. Strzela że dłużej niż bravo czy gpd, bo wygląda że dyma od początku na tłoku.W internecie jakieś testy są. Godski, lepsze pontony mają 0,25bar w balonie, gorsze 0,15. Airmata to AFAIR (bo nie miałem) 0,8bar.Ta pompka jest do deski na której się stoi. Musi dawać ciśnienie.Kwestia jest oczywiście trwałości takiej pompki, na pewno tłok pracuje ciężej niż w dwusystemowej. Myślę że dwusystemowa dobije szybciej.To już niech sobie każdy sam odpowie. Ja kiedyś zrezygnowałem z bravo, gdy się okazało że dużo ich się posypało (tu, na tym forum o tym pisano).Bravo generalnie sypały się przez to że wbrew instrukcji ludzie pompowali na zamkniętej membranie zaworu. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 To jak jest w instrukcji? Trzeba zawór przekręcać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 To jak jest w instrukcji? Trzeba zawór przekręcać?Zawór przy pompowaniu musi być w pozycji otwartej. Dlatego ta poprzeczka u mnie w Kolibri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Albo wcisnąć zaworek... Jedrek daj fotke jak to wygląda jak to nie problem Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaZwykły gwóźdź z obciętymi końcówkami podgrzany i wciśnięty w złączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zawór przy pompowaniu musi być w pozycji otwartej. Dlatego ta poprzeczka u mnie w Kolibri. Jestem w szoku że to może być przyczyną uszkodzenia pompki. Projekt co najmniej dziwny, a nawet jeśli tak ma być to otwieranie zaworu powinna realizować fabryczna końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Jestem w szoku że to może być przyczyną uszkodzenia pompki. Projekt co najmniej dziwny, a nawet jeśli tak ma być to otwieranie zaworu powinna realizować fabryczna końcówka.Fabrycznie jest zwykły mieszek i tam nie ma takiej potrzeby aczkolwiek poprzeczka ta ułatwia również wtedy bardzo pompowanie bo jest dużo lżejsze i szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Producent pompki powinien zrobić taką końcówkę żebyś nie musiał gwoździa używać. W tej z decathlona nie widzę informacji by wymagano jakichś dziwnych operacji w stylu stawania na jednej nodze, splunięcia przez lewe ramię czy blokowania zaworu :-)Wyobrażasz sobie że kupujesz kompresor do kół i w instrukcji stoi że masz wykręcić wentyl? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Producent pompki powinien zrobić taką końcówkę żebyś nie musiał gwoździa używać. W tej z decathlona nie widzę informacji by wymagano jakichś dziwnych operacji w stylu stawania na jednej nodze, splunięcia przez lewe ramię czy blokowania zaworu :-)Wyobrażasz sobie że kupujesz kompresor do kół i w instrukcji stoi że masz wykręcić wentyl?Dużo ludzi powinno robić wiele rzeczy tylko co z tego? Mam nadzieję że pomogłem.Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Pomogłeś. Nie kupię bravo :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 U mnie pompka nożna ma poprzeczkę którą właśnie zwalnia zawór, teraz używam przejściówki do kompresorka i też zwalnia zawór przez to idzie jak szalony, żadnego zmęczenia kompresora nie zauważyłem dzięki temu. A odnośnie pompowania kół to zawór do pompowania wciska wentyl dlatego ucieka powietrze z koła więc też pompujemy na otwartym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ale z tego co Godski pisze bravo takiej funkcjonalności nie posiada i trzeba zawór dusić ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ale z tego co Godski pisze bravo takiej funkcjonalności nie posiada i trzeba zawór dusić ręcznie Tylko to nie kwestia pompki tylko przyłącza i zaworu tak więc masz nie kupować Kolibri a nie pompki Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ale ja mam to samo w x-boat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Tylko to nie kwestia pompki tylko przyłącza i zaworu tak więc masz nie kupować Kolibri a nie pompki Brawo. Ja już nic nie rozumiem.Kupuję pompkę, taką czy owaką. Dostaję w komplecie przyłącza, rurę, instrukcję etc.Zakładam że jak poskładam wszystko do kupy i podłączę do pontonu to będzie działać, tak jak działać powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 No właśnie tak nie jest niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Ja już nic nie rozumiem.Kupuję pompkę, taką czy owaką. Dostaję w komplecie przyłącza, rurę, instrukcję etc.Zakładam że jak poskładam wszystko do kupy i podłączę do pontonu to będzie działać, tak jak działać powinno.To nie jest takie proste bo różne pontony maja inne przyłącza. Nie ma uniwersalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dulgimic
Panowie czy pompka np. za 50zł z allegro daje rade w napełnianiu i opróżnianiu pontonu , czy jednak coś droższego, firmowego?
Top użytkownicy dla tego pytania
49
29
19
17
Popularne dni
30 Sie
28
2 Wrz
23
25 Lut
14
4 Lip
14
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 49 odpowiedzi
siarq 29 odpowiedzi
bazyloss 19 odpowiedzi
gooral 17 odpowiedzi
Popularne dni
30 Sie 2019
28 odpowiedzi
2 Wrz 2016
23 odpowiedzi
25 Lut 2019
14 odpowiedzi
4 Lip 2021
14 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
Masz 4 wyjścia - nozna z zestawu - dmuchawka za 40zl + nozna na dobicie - milion monet- w pełni automatyczna - transport nadmuchanej detki
Gumofilc
Jak sugerowalem, trzeba jeszzce troche dorzucic a akumulator jest wbudowany w pompke. Byle byl naladowany - chrzanic zewn. zrodla zasilania. Korzystniej rzecz jasna zachowac akumulator w razie awarii
maweric
To nie wynalazek. Normalna pompka występują na napięcie 220V , pod zapalniczke 12V i na baterie . Jedna uwaga ten ponton został nadmuchany a nie napompowany . Pompka ta tylko nadmucha, należy dobić j
Opublikowane grafiki
357 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi