Skocz do zawartości
  • 0

Pompka elektryczna do pontonu

dulgimic

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Używa ktoś z was pompki GP80 gdyż na taką się skusiłem i niestety po próbnym pompowaniu w garażu udało mi się napompować na full czyli do 25kPa tylko jedną komorę :/ przy próbie pompowania drugiej komory pompka przestała się załączać na tryb wysokiego ciśnienia :/ chyba będzie mnie czekała wysyłka do serwisu :( ale przetestuje jeszcze za tydzień na innym Aku i innym pontonie. Szkoda bo komora się pompowała może z 3 minuty :/

• 0

Używa ktoś z was pompki GP80 gdyż na taką się skusiłem i niestety po próbnym pompowaniu w garażu udało mi się napompować na full czyli do 25kPa tylko jedną komorę :/ przy próbie pompowania drugiej komory pompka przestała się załączać na tryb wysokiego ciśnienia :/ chyba będzie mnie czekała wysyłka do serwisu :( ale przetestuje jeszcze za tydzień na innym Aku i innym pontonie. Szkoda bo komora się pompowała może z 3 minuty :/

Masz otwartą komorę przy pompowaniu ? Zawór przy pompowaniu musi być w pozycji otwartej.

• 0

Zawory przy pompowaniu miałem otwarte, już wcześniej czytałem że jakieś problemy były przy zamkniętych zaworach, wszystkie końcówki dołączone maja poprzeczkę wzdłuż więc otwierają zawór przy pompowaniu. Sprawdzę jutro czy ta poprzeczka napewno otwiera zawór.

• 0

Ja gp80 używam do pontonu od Ryszarda (Mawerick), mam w nim airmatę więc pompka ma co robić. Po zakupie pompowała komory pontonu bez problemu, (2,5 B) a podłogi nie dawała rady - kończyłem po 14 minutach żeby nie przekroczyć czasu. Po 2 pompowaniach całości padła, wysyłałem na gwarancję, w ciągu tygodnia odesłali ten sam egzemplarz wymienili płytkę sterowania. Teraz pompuje bez problemu, ja pompuję przy włączonym silniku auta. Houk.

• 0

Z poprzeczką wszystko było OK, otwierała zawór. Chociaż w instrukcji od GP-80 nic nie pisze że zawór musi być otwarty. Więc na dobrą sprawę nawet gdyby poprzeczka nie dochodziła to do niczego nie można się przyczepić. W instrukcji od Bravo jest jakaś wzmianka o pompowaniu na otwartym zaworze?

Ale moja pompa nie włącza kompresora, coś jest z nią nie tak, wygląda na wadę układu sterowania bo dioda miga jakby pompka pracowała a nie pracuje.

A tak z innej beczki bo na czas wysyłki do serwisu chciałem kupić jakąś dmuchawkę Intexa na rezerwę, ktoś ma jakąś sprawdzoną? Ktoś pisał że używa jakieś 68W ale ja takiej nie umiem znaleść na 12V. Nie chodzi o dobijanie na maksa, tylko żeby zrobiła tą najgorszą robotę na początku i w miarę szybko pompowała, resztę dobiję ręczną pompką.

• 0

Chociaż w instrukcji od GP-80 nic nie pisze że zawór musi być otwarty. Więc na dobrą sprawę nawet gdyby poprzeczka nie dochodziła to do niczego nie można się przyczepić. W instrukcji od Bravo jest jakaś wzmianka o pompowaniu na otwartym zaworze?

U mnie w instrukcji GP-80/GP-80D jest.

post-48513-0-27312500-1569225303_thumb.jpg

Edytowane przez godski

• 0

Witam.Czy mógłby ktoś z was pomóc, polecić, jaką zakupić pompkę - najlepiej akumulatorowa do pontonu kolibri 330 . Ewentualnie pod gniazdo od zapalniczki , grunt żeby dawała radę w miarę sprawnie pompować...i takie może drugie głupie pytanie, czy można zakupić z pasującą końcówka do zaworów jakie są w kolibri czy trzeba przerobić z pompki nożnej oryginalnej ? Dziękuję...

• 0

Witam.Czy mógłby ktoś z was pomóc, polecić, jaką zakupić pompkę - najlepiej akumulatorowa do pontonu kolibri 330 . Ewentualnie pod gniazdo od zapalniczki , grunt żeby dawała radę w miarę sprawnie pompować...i takie może drugie głupie pytanie, czy można zakupić z pasującą końcówka do zaworów jakie są w kolibri czy trzeba przerobić z pompki nożnej oryginalnej ? Dziękuję...

Niezbędna jest końcówka z poprzeczką aby otwierała zawór bo pompować należy na otwartym .Tylko przeróbka, mam zdjęcia.

• 0

Ta calkiem sprawnie pompuje.tez przymierzam sie.do zakupu.

Na YT jest filmik

https://allegro.pl/oferta/pompka-akumulatorowa-do-materacy-pilek-itp-pro2856-7447266770

Tego trespass używamy już od dawna... Jest zaje**ty. Ja kupiłem za 40 z wysyłka powystawowy... W tej cenie rewelacja. Szybki i batria starcza na kilka pompowan.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• 0

Aż tak dobrze nie ma... Kilka kopnięć trzeba manualnie jeszcze zrobić na każdą komorę. Ale ogranicza bardzo czas poświęcony na manualne pompowanie pompka z zestawu

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

też używam ten kompresorek ale on nie ma końcówki z poprzeczką

• 0

U mnie pracuje coś takiego. Zasilane akumulatorkiem i w razie czego może posłużyć jako powerbank. Drucik na szybko wygięty otwiera zawory w trakcie pompowania. Akumulator starcza na kilka pompowań Kolibri K-220 z pompowaną podłogą. Dobijać trzeba oczywiście ręcznie.

post-46127-0-76223700-1582716860_thumb.jpg