Skocz do zawartości
  • 0

Pompka elektryczna do pontonu

dulgimic

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam to coś, wersjaz aku, pierwsza trafiła się wadliwa. Regulacja ciśnienia przeklamywala, ustawiasz na 0.25 bar, masz 0.15bar do tego przy 3 komorze juz nie załączały się tłoki... gwarancja, wymienili po bojach na nową. Pompowałem juz raz, działa, regulacja nadal do dupy- widać TTTM, ale pompuje do końca.

Akumulator jest generalnie do wymiany, tam jest 7Ah, co przy poborze 20A wykończy go szybko. Na razie wrzuciłem do tylnej kieszeni torby 30Ah LifePO4, mam zamiar w miejsce starego zbudować dedykowany LifePO4, czekam na ogniwa. Wtedy będzie idealnie.

• 0

Tak na początku pompuje normalniej później cos puka znowu bardzo głośno ale pompuje tez

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zgadza się, ta ma być. Druga faza jest dużo głośniejsza.

Pamiętaj aby pompować na otwartym zaworze.

Edytowane przez godski

• 0

Bzdura! Pompuj na zamkniętym,tam jest malutki gwoździk, który otwiera do pompowania, a gdy odłączasz wąż, zawór się zamyka.

Własnie o tym pisałem, może niezbyt przejrzyście. Nie we wszystkich końcówkach był ten dynks który otwierał ten zawór podczas pompowania. Przykład poniżej, sam przerabiałem końcówkę po tym jak jedna pompkę spaliłem.

post-48513-0-04362000-1625415196_thumb.jpg

• 0

Hej, szukam szybkiej pompki 12V do wstępnego pompowania pontonu. Bravo miało kiedyś w ofercie taką 700l/min (Bravo MB 80/12) ale chyba już wycofana, przynajmniej nie mogę znaleźć. Używa ktoś może takiej Bestway 62144 Sidewinder? Na papierze parametry są w porządku, 96W i 680 l/min

pompka-elektryczna-12v-dc-bestway.jpg

Ewentualnie, będę wdzięczny za propozycję czegoś sprawdzonego. Pompuję Kolibri 330.

• 0

Jeżeli by Ci odpowiadała, to mam sevylora:

https://www.decathlon.pl/p/mp/sevylor/pompka-elektryczna-do-pompowania-kajaka-deski-sup-sevylor-12v-15psi/_/R-p-dd2d5bfc-296c-4352-9684-79660c1253b2?mc=dd2d5bfc-296c-4352-9684-79660c1253b2_c5.c1&cd=19728193814&gclid=CjwKCAjw3dCnBhBCEiwAVvLcu1Hj5Qps3fWkcvH4-dswKCfb_41tezhyjZPwjhIlw4Kkv5LN7CaQvhoCrgQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Kupiona albo tu, albo w media, po prostu nie pamiętam. Decathlon podaje że pompuje 190l/ min. Do pompki są dokupione nowe 3 końcówki do pontonu, nigdy nie używane.

Całość oddam za symboliczne 150zł + kw.

Byłem posiadaczem pontonu dokładnie 3 miesiące, przegrał niestety z moimi łódkami. Ponton znalazł nowego właściciela, a pompka sobie do dziś leżała. Nigdy nie pompowała pontonu, a deskę sup napełniała kilka razy, w kilka chwil.

We wtorek zrobię fotki całości i wystawię na giełdę, naszą.

Edytowane przez Matteoo