Skocz do zawartości
  • 0

Pompka elektryczna do pontonu

dulgimic

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja mogę polecić Speedy Air Pump GP-80

post-51644-0-85915100-1471853903_thumb.jpgpost-51644-0-86606200-1471853907_thumb.jpg

Kupiona w 2011r w tokarexie śmiga do dziś bez zarzutu, chociaż jakoś bardzo mocno eksploatowana nie jest.. Pompuje kolibri 280 bardzo szybko, dobija do zadanego ciśnienia, odsysa. Zero zbędnych wyświetlaczy, tylko pokrętło do regulacji.  Nie widzę już ich w sprzedaży w. kraju.

https://www.ndiver-rescue.com/12v-speedy-air-pump-gp80-with-croc-clips

• 0

dokładnie, tak naprawdę nie ma takiej możliwości

te zawory, to porażka, nawet burty na otwartym jest trudno napompować, trzeba wykręcić końcówkę (co nie jest takie łatwe/szybkie), wsadzić palucha, przekręcić - sporo ulatuje

swoją droga ma ktoś sprawdzoną pompkę wstępnego pompowania, gdzie końcówki w miarę pasują do Kolibri ?

Coś takiego mam. Poźniej zdjęcia wrzucę. Trzeba trzymać podczas pompowania.

• 0

dokładnie, tak naprawdę nie ma takiej możliwości

te zawory, to porażka, nawet burty na otwartym jest trudno napompować, trzeba wykręcić końcówkę (co nie jest takie łatwe/szybkie), wsadzić palucha, przekręcić - sporo ulatuje

swoją droga ma ktoś sprawdzoną pompkę wstępnego pompowania, gdzie końcówki w miarę pasują do Kolibri ?

Mam pompkę wstępną jak na zdjęciach. Duża wydajność. Wcześniej przerobiłem kilka tańszych.

Końcówka z poprzeczną belką jak na zdjęciach.

Pompuję trochę i wkładam listwy i podłogę. Dobijam ile wlezie elektryczną.

Następnie na full nożną Bravo. Mam do niej dwa wymienne węże z różnymi końcówkami.

Dużo lepsza niż ta co jest w zestawie.

post-48513-0-27774200-1472828378_thumb.jpg

post-48513-0-80224300-1472828418_thumb.jpg

post-48513-0-86184800-1472828448_thumb.jpg

post-48513-0-75356700-1472827773_thumb.jpg

post-48513-0-19403500-1472827796_thumb.jpg

post-48513-0-27509300-1472827819_thumb.jpg

• 0

@Godski posiadasz jedyny sluszny silnik MK , the best of Garmin echo , wejdz w 21 wiek i zakup pompke automatyczna co bije do pelnego cisnienia i pozuc te noze. :P

Garmin nie jest The Best.

Co do silnika to w klasie 55 i 12V chyba nie ma nic lepszego w cenie do 3 koła. Yamaha to MK właśnie.

Miałem dwa automaty. Wydałem prawie tysiaka. Padły.

Tą nożną dobijam do pełna w kilka minut.

• 0

Musi być końcówka z taką poprzeczką która trzyma zawór w pozycji otwartej.

Niestety w kolibri jest to problem bo tam te końcówki są wkręcane.

Ja poprzeczkę sam wstawiłem do końcówki. Kupiłem gdzieś przez neta i nie miała więc byłem zmuszony. Wyszło ok. Edytowane przez damien79

• 0

myślałem o przewierceniu i wklejeniu prącika

wczoraj padła mi trzecia Bravo :), dzisiaj poszedłem do sklepu sportowego i kupiłem jakąś chińszczyznę, jedna z końcówek nawet w miarę pasuje do zaworu Kolibri, trzeba trzymać, ale jest szczelne

napompowałem wstępnie burty i matę, dobiłem ręczną Intex z kompletu od maty, poszło szybko i sprawnie, ale niestety nie automatycznie :)

• 0

BST HP, tym razem na wirniku ledwo co pompuje, nie przechodzi na tłok tylko się wyłącza

zawiesza sie wichajzdel od ustawiania cisnienia. mialem to samo. trzeba rozkrecic zdiac pokretlo , wyciagnac ta biala zebatke , ktora nastawia przelaczania w tryb kompresora i skrecic ponownie :) jak ma wejsc w tryb kompresora a nie chce mozesz sprobowac lekko nagiac czarna rurke wylotowa do gory i zobaczysz czy sie zalaczy , strona 4 tego watku ostatnie zdiecie

Edytowane przez siarq

• 0

Panowie podziele sie pewnymi informacjami zaczerpnietymi z praktyki. Kupilem trzy tygodnie temu Bravo BST i pompka juz z 20 razy pompowala i rozpompowywala pontom kolibri km 300 pp.

Wielkokrotnie bylo pisane tu na forum ze po 2  pompowaniach pompki te siadaly, jest to mozliwe pod jednym warunkiem:

a) nie zamknie sie recznie zaworow ( krzyzyk w bok i do gory)

b ) uzyje sie zlej koncowki z dolaczonego zestawu. Prawidlowa powinna docisnac ten krzyzyk i otworzyc zawor podczas pompowania oraz wejsc

w otwor bez potrzeby przytrzymywania dlonia.

To tyle, mysle ze jesli uzytkownicy tych pompek dostosuja sie do punktu a i b, nie powinno byc problemow z paleniem pompek

Edytowane przez horac