Przemek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Rafał będę łowił wyłącznie na Bugu, czasem ZZ.Myślę że Slider 10 będzie wystarczył na większość szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Slider 10 jest optymalny, ale czasami warto wrzucić coś większego. Np Sweepera 14tkę. Kilka tygodniu temu śmigałem S7mką i 10tką i nic. Założyłem "Zamiatacza" i w pierwszym rzucie po zmianie z tego samego miejsca na kiju zameldował się szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Rafał będę łowił wyłącznie na Bugu, czasem ZZ.Myślę że Slider 10 będzie wystarczył na większość szczupaków.nie do konca.. sa zarowno wody jak i okresy gdzie np doskonale radzi sobie 12tka a 10 wyraznie mniej. ale jest tez sporo wod gdy 10 bije na glowe 12tke... moim zdaniem warto sprawdzic to osobiscie na wlasnej wodzie niz zakladac z gory jakies schematy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Hej, Temat,stary jak świat ale cały czas aktualny,szukam,szukam i nie mogę się zdecydować.. Kij do szupaków Obsługa jerków dużych i bardzo dużych : sweepery,fatso,duze bustery, duże sg, svartzonkery i customy 15-20cm po 120-140g kij krótki 180-205cm, jeden kawałek , moc 25-35lb, posiadający akcje i szczyt cieńszy od palca aaaa i blank który mozna kupić, a nie jakiś biały kruk z 89go zaznacze ze mam już m1 8ft 25 i 35lb w pełnej długości fajne kije ale troche za długie do typowego jerkowego szarpania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Zawsze możesz konkretnie przyciąć M1 swimbaita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Xzoga 8 kg lub mocniejsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Wojtek mi nie pasuje M 1 do jerków wolę xzogę 7 , bardziej mięsista. Marcin a miałaś ją w ręku.Dla mnie xzogę 8 to koszmar minionego lata. Edytowane 20 Lutego 2017 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 jest to opcja ale raczej na tego swimbaita 35lb, i xzoga 8kg ile to bezpiecznie wyrzuci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Mnie bezpiecznie wyrzuci za burtę :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 ciebie to i 10 funtówką , no bronie sie rekami i nogami przed cięciem tego swimbaita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Miałem, i już prawie zamawiałem kijek uzbrojony na niej. Ale wybrałem lżejszy model, bo moje przyjęty to max 80-90 gram.Oglądałem też Talona, kawał patyka. Ostatnio Skałek Rods go pokazywał w swoim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 M1 Swimbait 25lb 3oz dociety do 205cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Czesc.gdzies na początku marca będę miał do obacania Talona VI+ 69H, bo własnie maja się w Art-Rodzie pojawić pierwsze egz. Po parametrach balanku to może być toA jeśli będzie mało to moze 610XHM http://www.art-rod.com/blanki/talon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 M1 Swimbait 25lb 3oz dociety do 205cm nie jestem przekonany czy to jest kij do jerków, a juz napewno nie do 140g po przycięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Dziś właśnie mam zamiar skończyć Xzogę 8 kg i już w niedzielę rozpocząć testy z takimi przynętami jakie wymieniłeś. Dam znać, będę miał porównanie z 7mką bo łowiłem nią ponad rok, nawet w tym samym łowisku na które się wybieram i w dodatku podobnymi przynętami. Ale już teraz na etapie zbrojenia mogę stwierdzić, że 140 g to ona raczej nie pociśnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 no własnie problem jest w tym ze albo jest pała albo nie ogarnie takich kloców, z lżejszymi kijami jest łatwiej ,jest swietny stary jak świat blank batsona rx6 magbass , jest xzoga, jak ktoś lubi bardziej uległe blanki to i m1 25lb ale z czymś ponad 120g co zachowa znamiona wędki przy holu ryb 50-60cm już jest bardzo słabo narazie m1 35lb, jako jedyne, czekam na tego talona Panie Yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 xzoga 8kg powinna dać radę co najmniej do 150 gram... sprawdź sobie w brc - jest podany max wyrzut... i faktycznie przy tym wyrzucie nie ma szans na fajny hol mniejszych ryb... xzoga powinna być tu najlepszym wyborem ze względu na cienką i bardzo czułą część szczytową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 O wilku mowa Blank o bardzo grubych ściankach, niesamowicie mocny. Macałem go jakiś czas temu.Powinien ogarnąć twoje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Moim zdaniem 64HM ma zbyt spolegliwy szczyt do twardych wabi wazacych powyzej 100g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 z opisu xzogi na stronie brc wynika ze max 150g dla modelu 8kg co sie pewnie realnie by przekładało na jakieś 120g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Jest jeszcze taki smakołyk, który mam w wersji IM .... na razie w formie blanku.Tu pogladowa strona do potłumaczenia: http://www.rodhouse.fr/forum/viewtopic.php?f=9&t=6216 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 xzoga 8kg powinna dać radę co najmniej do 150 gram... sprawdź sobie w brc - jest podany max wyrzut... i faktycznie przy tym wyrzucie nie ma szans na fajny hol mniejszych ryb... xzoga powinna być tu najlepszym wyborem ze względu na cienką i bardzo czułą część szczytową... Koledzy ja widzę ze Wy tak mocno w teorii. Sam sie napaliłam jak dzik na szyszki na xzoge 8 kg i ni huuu....a. Moze mnie tutaj zaraz bedzie krzyżować ale ten blank do jerkow jest do bani. Łowiłem nim kilkanaście minut , ładnie spakowałem i sprzedałem ze spora strata. Próbowałem rzucać pirania Melka która wazy około 120 gr. i była padaczka straszna, dziwnie sztywna i mocno giętka wędka. Prowadzenie jerkow kiepskie. M1 bajka, talona nie znam nie wypowiadam sie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Moje doświadczenie mowi, ze na jerkówke trzeba szukac blanków o takiej charakterystyce ugięcia jak na załączonym rys: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 MU638 dziękuję, dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Z tego co pamiętam Tomek@Roten chyba zakupił to MU, miałem okazję porzucać ostatnio i naprawdę jest MOC Ósemka Zośka także mi nie przypadła do gustu, za to siódemki się nie pozbędę za żadną cholerę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi