Skocz do zawartości

Jerkówka od początku... do 120-150g

Przemek

Rekomendowane odpowiedzi

no własnie problem jest w tym ze albo jest pała albo nie ogarnie takich kloców, 

z lżejszymi kijami jest łatwiej ,jest swietny stary jak świat blank batsona rx6 magbass , jest xzoga, jak ktoś lubi bardziej uległe blanki to i m1 25lb

ale z czymś ponad 120g co zachowa znamiona wędki przy holu ryb 50-60cm już jest bardzo słabo narazie m1 35lb, jako jedyne, czekam na tego talona Panie Yglo :)

Też jak koledzy o MU miałem pisać :D

a to nie jest blank juz nieprodukowany?

oglądałem go ostatnio, widać ze ma moc szczyt ze 3 milimetry :D

Nie produkowany niestety.

Mimo pozornej grubości pracuje już ładnie pod rybką 50-60 cm.

Sporo osób ma ale niewielu się pozbywa.

Edytowane przez godski

Koledzy ja widzę ze Wy tak mocno w teorii. Sam sie napaliłam jak dzik na szyszki na xzoge 8 kg i ni huuu....a. Moze mnie tutaj zaraz bedzie krzyżować ale ten blank do jerkow jest do bani. Łowiłem nim kilkanaście minut , ładnie spakowałem i sprzedałem ze spora strata. Próbowałem rzucać pirania Melka która wazy około 120 gr. i była padaczka straszna, dziwnie sztywna i mocno giętka wędka. Prowadzenie jerkow kiepskie. M1 bajka, talona nie znam nie wypowiadam sie...

mam 10kg...do jerków mi nie podeszła, za mocna...  teraz jest świetna sumówka, ale już spining:)

to niestety skreślamy z listy :(    

zostaje przycięty m1 35lb, czekamy na talona,coś z blanków st.croix,moze przyciety big jig? 

Bylem dzisiaj u kolegi Skałka w sprawie swojego castu (Xzoga 7 kg), ale zasięgnąłem informacji na temat Talona 6+, którego zdjęcia ci wysyłałem wcześniej.

On nie dźwignie przynęt w wadze 120-140 gram.

Jest to opinia osoby która ich zrobiła już kilka.

Tego modelu nie miałem,  składałem, miałem inne z Pac Bay. Pytałes o Batsona MB846, a Batson z Pac Bay wychodzą przeciez z jednej doniczki :)

Wiele modeli bliźniaczych. Ten Tradition II to rzetelne IM6,  matowe, nie lakierowane : made i china jak Batson  :)

Mam PacBay Tradition series IM6 z pierwszego wypustu. Wiśniowy blank. Super kijek.

Wielu widziało i może potwierdzić ;)

Ja też miałem tę plagę Xzogę 8kg i czym prędzej się tego pozbyłem .Teraz mam ATC MU638 i to jest to czego szukałem :)

Z tego co pamiętam Tomek@Roten chyba zakupił to MU, miałem okazję porzucać ostatnio i naprawdę jest MOC :)

Ósemka Zośka także mi nie przypadła do gustu, za to siódemki się nie pozbędę za żadną cholerę :)

• 3 tygodnie później...

Miałem skrobnąć kilka zdań po testach Xzogi Taka-G 8kg vs Taka-G 7 kg. Do moich zastosowań zdecydowanie lepiej nadaje się 8-ka. Fakt, jest sporo sztywniejsza niż 7-ka ale to tylko plus, zdecydowanie łatwiej poprowadzić agresywnie spore glidery. Dynamika w trakcie rzutu przynętami z zakresu 50 - 100 g na dobrym poziomie, powyżej 100 g jest jeszcze trochę zapasu ale moim zdaniem niewiele (dla rzucania na luzie bez cackania się). Blank fajnie pracuje pod rybami 70 - 90 cm (niestety większa się nie trafiła tym razem), mam wrażenie że gnie się płynniej niż 7-ka.

• 6 miesięcy temu...

Jesli tak to prosze:

PACBAY TRADITION II - T2MBC846 - 7'

koszt 45 eur plus 16eur kurier GLS z Niemiec. Status dostepny :)

A gdyby go tak skrócić z dołu do 1,80-1,90 m? Może by wtedy powstała konkurencja dla MU606 do Busterów tonących.

Edytowane przez godski

A gdyby go tak skrócić z dołu do 1,80-1,90 m? Może by wtedy powstała konkurencja dla MU606 do Busterów tonących.

Oj chyba nie.... PCB II ciezki blank, flippingowy

O to, to i owszem:

https://www.tackle24.de/index.php?a=1020〈=eng

Model NFC (IM)  MB 669-1 30lb