Tomasz K Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Panowie, moja córka ma ambicje robić zdjęcia trochę lepsze niż ja. Do zdjęć na parkurach (jeździectwo) potrzebuje teleobiektywu, np. 70-200, czy tak???? Jaki kupić najlepiej, doradźcie coś, może jakiś używany, widzę że drogie to zabawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Z pewnoscia najciekawsze, najlepsze zdjecia zrobi sie staloogniskowymi teleobiektywami z jak najlepszym swiatlem.Duzo tu zalezy od podejscia...jezeli bedzie chodzilo np. o grymas jezdzca przed trudna przeszkoda to wyboru nie ma - 600ka..albo jeszzce konwerter.. O 70-200 2.8 w Nikonie naczytalem sie do bolu...i kupilem kilka razy tanszego 70-300VR. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Jest takie tele Nikkor 180mm f2.8.Jakie piękne i plastyczne obrazki daje to szkło .Przygodę z N zaczynałbym od tego Nikkora .No i b.ostry,świetny autofokus .70-200 to już niezła luuufa jak na kobiece dłonie.180tka dużo poręczniejsza a jak ma być maksymalnie uniwersalnie to chyba wystarczy wspomniany 70-300vr.180 t szkło bezkompromisowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Ja bym tylko dodał że Najlepsze, najciekawsze zdjęcia robi się mając dobre oko, a to jakim sprzętem się będziemy posługiwać zależy głównie od zasobności portfela i fantazji fotografa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Ja bym tylko dodał że Najlepsze, najciekawsze zdjęcia robi się mając dobre oko, a to jakim sprzętem się będziemy posługiwać zależy głównie od zasobności portfela i fantazji fotografa. Ale sprawnym oczkom i fantazji warto dopomóc czasami sprawnym i miodnym szkiełkiem .Nigdy już nie dam się nabrać na teksty w stylu weź 18-250, zobacz jaki on jest wspaniale uniwersalny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Dziękuję bardzo za pomocne porady PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Na początek Nikkor 70-210/4. Można go znaleść na rynku wtórnym za circa 600-800PLN. Stara, sprawdzona konstrukcja dająca bardzo ostry i plastyczny obrazek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 N70-300 to fajne rozwiazanie ale......mozna też kupic np tamrona / sigme 70-200/2.8 ... Sigma ma lepszy af, natomiast tamron jest miodny plastycznie i ladnie ostry. Ja osobiscie bym obstawiał Tamrona, bo (przynajmniej z moja D700) wspolpracuje naprawde dobrze, zarówno af jak i szkło. Pytanie jescze do jakiej puszki ma pasować to szkło... Manualnych szkieł przy tych ogniskowych i do ruchu, nie polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 D700 to jakby troche inna bajka, pelnoklatkowy aparat za 7500 zł (body).Z pewnoscia szkla inaczej sie na nim zachowuja niz na modelach prostrzych.Takze jezeli chodzi o test porownawczy to i to trzeba by uwzglednic... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Dziękuję Panowie za uwagi i wskazówki, sprawa obiektywu na razie troszkę przycichła - co mnie nie martwi wszakże, bo pasje mej córki tanimi nie są; ale ma to po ojcu chyba Mimo to obiektyw pewnie kupimy niebawem, aparat to Nikon D90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Ja to jedno szkiełko polecę 70-200 f/2.8 nowego nikkora. Drogie ale perfekcyjne pod każdym względem - i nudne ... bo do końca życia jak się o nie dba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abborre Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 WitamJa też potrzebuję pomocy lecz w zupełnie innej sprawie.Żeby nie zakładać nowego tematu, to podczepię się tuCzy da się z tej fotki odczytać numer (albo część tego numeru), który jest na przetworniku? Fotka w orginale jest tu: http://www.offshorewake.com/shop/index.php/hst-wsu-t-m-20deg -skimmer-200.html Trzy ostatnie cyfry to chyba 615 Tu jest troche lepsza fotka http://www.navalis.se/hst-wsu/product_details.php/products_i d/264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Witam , pozwolę dąłączyć się do tematu Mam problem...mianowicie , chcę zamontować do swojego aparatu filtr polaryzacyjny lecz jest jeden problem , mój sprzęcior to zwykła małpka a dokładniej lumix lz7. Średnica wysuniętego obiektywu to 34mm , czy mogę zastosować pierścień redukcyjny 34-37 mm ? Czy to się będzie trzymało ? żeby nie było tak że bd chciał zrobić fotke rybki a filtr wpadnie mi do wody.Na popularnym seriwsie aukcyjnym są też filtry o śr 34mm...ale nie wiem czy takie cuś da się zamontować ? Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Witam Panowie czy jest taka możliwość, że jeżeli wyjmę kartę pamięci z aparatu zdjęcia zrobione prze zemnie nie zostaną zapisane na karcie? dzisiaj pożyczyłem aparat włożyłem swoją kartę i mam obawę przed jej wyjęciem bo trafiła się fajna ryba. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Spokojnie,zdjęcia masz na karcie,tak że bez obaw możesz ją wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 dzięki...udało się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 miras 1983- no to pochwal się tą rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Również mam pytanie do kolegów znających się na rzeczy. Mianowicie czym różni sie zwykły filtr UV od Filtra UV 390 firmy HAMA? Ktory warto kupić? Z góry dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Również mam pytanie do kolegów znających się na rzeczy. Mianowicie czym różni sie zwykły filtr UV od Filtra UV 390 firmy HAMA? Ktory warto kupić? Z góry dziekuję za pomoc Rózni się od zwykłego naniesionym filtrem antyrefleksyjnym. Warto mieć taki filtr z tym że są lepsze firmy niż Hama - BW, Marumi Hoya czy Kenko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 ...odpusciłbym hame, Pawgas dobrze prawi. Jezeli UV to polecam Marumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ja jestem zadowolony z N 70-300, w swojej klasie swego czasu był najlepszy. Jasne, że nie ma co porównywać do 70-200, ale też budżet jest inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi