Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

No no , co poniektórzy czują oddech na swoich plecach (mówię o klepaczach ) bardzo fajnie to zaczyna wyglądać panie Jacku .

Mi się podoba .

Jak by coś  powstało z bardzo ale to bardzo cienkiej blachy o algowatych kształtach to na pochód 1 majowy bym spróbował . :)

• Like 3

No no , co poniektórzy czują oddech na swoich plecach (mówię o klepaczach ) bardzo fajnie to zaczyna wyglądać panie Jacku .

Mi się podoba .

Jak by coś  powstało z bardzo ale to bardzo cienkiej blachy o algowatych kształtach to na pochód 1 majowy bym spróbował . :)

Błagam tylko nie " panie" Jacek jestem dla wszystkich .

Dzięki za pochwałe,z tym oddechem na plecach to bym nie przesadzał każdy klepacz klepie coś w swoim stylu i każdy ma swoich odbiorców każdy ma inny gust jednemu podoba sie taka blaszka a innej osobie będzie się podobać inna.

Ja robie tak jak lubie a jeśli jedzcze komuś się też podoba to ja jestem zadowolony a nawet więcej niż zadowolony.

A co do blaszek z cienkiej blachy to 1mm często przerabiam prosze coś zaproponować to może mam a jak nie mam to wyklepie.

Osobiście polecam moje Rybki dla mnie to nr.1 w maju z nimi zaczynam.

• Like 1

Jest przez to OK- przecież trzeba mieć dużo różnych "wytworów": ryby wybredne bywają   :angry:

Ryby wybredne? One są czasami nawet wredne podłe ale i tak je kocham co ja bym robił jak by ryb nie było wcale Masakra co ja gadam.

Jak by coś  powstało z bardzo ale to bardzo cienkiej blachy o algowatych kształtach to na pochód 1 majowy bym spróbował .

Na szybkiego z nierdzewki powstała taka algo podobna wielkość 7.3mm coś jak alga 3 blacha 0.8mm waga aż całe 9g.

Taki liść ( nie rzucać pod wiatr powinno na niej być napisane)

post-65453-0-90857500-1491333345_thumb.jpg

• Like 4

Jak by coś  powstało z bardzo ale to bardzo cienkiej blachy o algowatych kształtach to na pochód 1 majowy bym spróbował .

Na szybkiego z nierdzewki powstała taka algo podobna wielkość 7.3mm coś jak alga 3 blacha 0.8mm waga aż całe 9g.

Taki liść ( nie rzucać pod wiatr powinno na niej być napisane)

attachicon.gifCAM01211.jpg

Testowałeś nad wodą? Blacha z tak cienkiego materiału może mieć sporą tendencję do wychodzenia z wody.

Testowałeś nad wodą? Blacha z tak cienkiego materiału może mieć sporą tendencję do wychodzenia z wody.

Tej nie testowałem bo ją dziś wieczorem zrobiłem .

Wiem że tak ma wiele wahadłówek z cienkiej blachy.

Ale w moich Rybkach z blachy 1mm nie zauważyłem takiego zachowania .

A tą moge sprawdzić dopiero w sobote .

Coś takiego wyszło .

Takie jakby z konserwy rybnej powygniatane ale smaczne powinny być.

Dwie mosiądz jedna miedz cynowana jednostronnie.

6.3 cm 12 g

6.6 cm 12 g

7 cm 14 g

Pewnie będą równie łowne, co te z łuseczkami, które to jednak mnie bardziej się podobają... ;)

• Like 2

Tak naprawde łowność blaszki a zdobienia nie zawsze się pokrywają na tym zdięciu jest jedna z najsarszych rybek jakie zrobiłem co tu mówić brzydal ale niestety jest to kiler na którego polowiłem wiele ryb i nadal na nią będe łowił . Wedle mnie to najważniejsza jest praca przynęty a zdobienia raczej dla nas wedkarzy.

post-65453-0-15139400-1491426629_thumb.jpg

• Like 3

Tak naprawde łowność blaszki a zdobienia nie zawsze się pokrywają na tym zdięciu jest jedna z najsarszych rybek jakie zrobiłem co tu mówić brzydal ale niestety jest to kiler na którego polowiłem wiele ryb i nadal na nią będe łowił . Wedle mnie to najważniejsza jest praca przynęty a zdobienia raczej dla nas wedkarzy.

Oczywiście masz rację Jacku, ale ...ładny ten "brzydal"! :)

• Like 1