jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 To z soboty Dwie łuseczki na dwie rybeczkiRozcięteLekko wyczyszczoneRozklepane bo za małeDo wycięciaGotowe Nie wiem czemu ale robienie z odpadków daje mi więcej frajdy niż robienie z nowej blachy 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) W sobotę miałem okazję przetestować wahadłówki "Rybki"... Ich praca mnie urzekła! Jestem ZACHWYCONY !!!Z fana stałem się Twoim wielbicielem i wiernym parafianinem Jacku! Mistrzostwo świata (i galaktyki! ) ! Fotki jednej z nich (z telefonu) DZIĘKI !!! Edytowane 10 Lipca 2017 przez Dokuś 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 W sobotę miałem okazję przetestować wahadłówki "Rybki"... Ich praca mnie urzekła! Jestem ZACHWYCONY !!!Z fana stałem się Twoim wielbicielem i wiernym parafianinem Jacku! Mistrzostwo świata (i galaktyki! ) ! Wiesiu z rybką to jest niebezpieczna zabawa.Ja już to pisałem ale napisze jeszcze raz moje podejście do Rybki jest już obsesyjne ja ma wodach stojących innej wahadłówki nie zakładam bo w moim pudełku po prostu innych nie ma .Dla mnie słowo wahadłówka względem Rybki jest całkiem czym innym niż tradycyjne pojęcie wahadłówki.Może się powtarzam ale właśnie Rybka i Delbanka to są dwa wahadła które mnie zauroczyły.I praktycznie z wahadłówek tylko na nie łowie Rybka jezioro Delbanka rzeka Jedynie przy wysokiej wodzie chodząc za trocią stosuje jeszcze trociowe wahadła .Łowie też na wszelkie inne przynęty ale jeśli chodzi o wahadła to tylko te i praktycznie tylko takie robie.Zrobie czasami tradycyjne wahadłówki ale to nie moja bajka.I czy to nie jest obsesja? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 W sobotę miałem okazję przetestować wahadłówki "Rybki"... Ich praca mnie urzekła! Jestem ZACHWYCONY !!!Z fana stałem się Twoim wielbicielem i wiernym parafianinem Jacku! Mistrzostwo świata (i galaktyki! ) ! Fotki jednej z nich (z telefonu)WP_20170708_20_00_52_Pro.jpgWP_20170708_20_01_38_Pro.jpg DZIĘKI !!!Zgadzam się z Kolegą powyżej też byłem w szoku jak po raz pierwszy wrzuciłem tą blaszkę do wody,praca jest idealna i dobrze wyczuwalna na kiju,nic dodać nic ująć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 To jadymy dalej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Krążowniki gotowe 13 cm 35g dwie i jedna 11cm 27g 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Czyżby dla mnie "żywce" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Czyżby dla mnie "żywce" ? Tak tak tylko temu malemu się troszke przytyło mialo być 25 g a ma 27g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Tak tak tylko temu malemu się troszke przytyło mialo być 25 g a ma 27g .Będzie apetyczniejszy;)Jakie zbrojenie polecasz? Kotwica szerokości blachy czy ciut mniejsza? Dwa kółka łącznikowe z tyłu? Kółko łącznikowe z przodu?Każdy "blacharz" ma swoja wizję poprawnego zbrojenia dlatego pytam.Pozdrawiam Edytowane 10 Lipca 2017 przez jezier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Dwa kółeczka łącznikowe ,kotwica nie szersza od blachy a na przednią dziurke odrazu agrawka ale może być i kółeczko to jak kto lubi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Dwa kółeczka łącznikowe ,kotwica nie szersza od blachy a na przednią dziurke odrazu agrawka ale może być i kółeczko to jak kto lubi . Dzięki serdeczne. Zastosuje się .... na początku bo i tak pewnie będę kombinował 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Wiesiu z rybką to jest niebezpieczna zabawa.Ja już to pisałem ale napisze jeszcze raz moje podejście do Rybki jest już obsesyjneZgadzam się z Kolegą powyżej też byłem w szoku jak po raz pierwszy wrzuciłem tą blaszkę do wody,praca jest idealna i dobrze wyczuwalna na kiju,nic dodać nic ująć Moje podejście też już jest obsesyjne! Piękna - wyraźna i migotliwa praca wahadełka, które nie wpada w ruch obrotowy - wszystko to definiuje wzorową błystkę wahadłową na szczupaki! Idealna przynęta i pięknie wykonana! Edytowane 10 Lipca 2017 przez Dokuś 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Moje podejście też już jest obsesyjne! To witam Wiesiu cię w klubie opętanych nie będe sam będzie nas dwóch nie będe osamotniony .Ale mi ta obsesja wcale nie przeszkadza to nic takiego strasznego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 To witam Wiesiu cię w klubie opętanych nie będe sam będzie nas dwóch nie będe osamotniony .Ale mi ta obsesja wcale nie przeszkadza to nic takiego strasznego....i nie boli, nie? :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 ...i nie boli, nie? :) Nic nie boli. A i dobrze mi z tym. Na odwyk nie ide. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Czasami blaszka kończy tak jak ta Była za mała i za ciężka za gruba blacha więc poszła pod młotekZostała dawcą Niektóre eksperymenty tak kończąPozostałości starego wyglądu troszkę widać.Teraz w nowej postaci sprawdzonej będzie ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Na zakończenie dnia te drugie co mi pranie mózgu zrobiły czyli moje delbanki.W nowym tle I chciałem jeszcze dodać że o ile lowie na jeziorze to lowie na moje Rybki i wszelkie gumy to podział jest 50% na 50% .A łowiąc na moich rzekach pomorskich ( pstrągowych ) to moja Delbanka zajmuje już 90% podziału z innymi przynętami. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Na zakończenie dnia te drugie co mi pranie mózgu zrobiły czyli moje delbanki.W nowym tlePiękne kształty!... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Piękne kształty!... No ta delbanka w kapeluszu też mi się najlepiej podoba.Tej to bym do wody nie wrzucił. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 No ta delbanka w kapeluszu też mi się najlepiej podoba.Tej to bym do wody nie wrzucił.A ja bym spróbował!... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Dziś awaria szlifierki kątowej ( fleksa ) a bez niego jak bez ręki .Więc wziełem się za mój plan zrobienia wobka na troć.Takie początki wiele jeszcze do zrobienia tym bardziej że zabardzo nie mam z czego ale coś się wymyśliKiedy skończe sam nie wiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Dziś awaria szlifierki kątowej ( fleksa ) a bez niego jak bez ręki . Nie ma na co czekać , naprawiaj flexa bo my bez Ciebie jak bez ręki . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Jacku już jestem,sprzęt naprawiony działa.I nawet coś udało się zrobić.Takie smuklejsze rybki z szablonu od Galaktyki9.5 cm 16 g blacha 1 mm mosiądzŚrodkowa typowa rybka 14g dla porównaniaTlo takie byle jakie co by nie rozpraszalo bo się patrzycie na to co nie trzeba ( choć może i z tamtym tłem to i blaszk ładniejsze się wydają ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Nie poleruj ich tak mocno to zdjęcia będą ładniejsze a tak biją po oczach blaskiem niesamowicie Edytowane 13 Lipca 2017 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Nie poleruj ich tak mocno to zdjęcia będą ładniejsze a tak biją po oczach blaskiem niesamowicie Ta.... to nie takie proste weż nie wyczyść to powiedzą ale paprak .Wystarczy że Delbanki robie takie nie zabardzo czyszczone i efekt taki że umrą śmiercią naturalną bo właśnie nie biją po oczach.To niech rybki chociaż pogwiazdorzą.A tak poważnie to telefonem to ja sę zdięcia moge porobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi