Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Tą mniejszą 9 g żabę dziś zabrała mi wielka ryba

post-65453-0-81260300-1502830359_thumb.jpgpost-65453-0-51187200-1502830397_thumb.jpg

Miejsce było ładne lecz nie do walki z trocią większych rozmiarów ????.

post-65453-0-35840000-1502830441_thumb.jpg

Ogólnie ostatnio mam strasznego pecha co przytne coś fajnego to kończy się porażką ????????.

• Like 5

Przesłałem Ci fotkę rzekomego oryginału. Tak jak pisałem, moim zdaniem oryginał wyglądał ciut inaczej. Kiedyś wyklepałem taką zakrzywioną delbankę - "łyżkę" jak na foto powyżej i przy dużym uciągu wpadała w ruch wirowy Po Heintz-ie widać , że środek jest wklęsły, nie to co na fotce delbanki. Brak wyprofilowania z moich doświadczeń odgrywa tu dużą rolę. Twoje też są profilowane, stąd też i mają pracę ;) Pozdrawiam

• Like 1

Przesłałem Ci fotkę rzekomego oryginału. Tak jak pisałem, moim zdaniem oryginał wyglądał ciut inaczej. Kiedyś wyklepałem taką zakrzywioną delbankę - "łyżkę" jak na foto powyżej i przy dużym uciągu wpadała w ruch wirowy Po Heintz-ie widać , że środek jest wklęsły, nie to co na fotce delbanki. Brak wyprofilowania z moich doświadczeń odgrywa tu dużą rolę. Twoje też są profilowane, stąd też i mają pracę ;) Pozdrawiam

Taką pierwszy raz widzę ale ciekawa jest ☺

post-65453-0-00849700-1503094223_thumb.jpg

Może ktoś posiada taką?

• Like 1

Bardzo ładnie się prezentują  :whistling:  :clappinghands:  :clappinghands: a czy pracuje tak samo jak te które mam od Ciebie?

Alku to są wahadła na rzeki pomorskie z przeznaczeniem na połów Troci o pracy dość mocnej jak to w trociówkach ma zdenerwować sprowokować do ataku .

Na jezioro się nie nadają. ( jak dla mnie )☺.

Alku to są wahadła na rzeki pomorskie z przeznaczeniem na połów Troci o pracy dość mocnej jak to w trociówkach ma zdenerwować sprowokować do ataku .

Na jezioro się nie nadają. ( jak dla mnie )☺.

Ok zapytałem, bo ładnie rzucają się w oczy ;) ,ale co do troci to widziałem je tylko na zdjęciach :(

• Like 1

Może trochę głupie pytanie ale która Twoim zdaniem blaszka najlepiej mogłaby przypaść do gustu łososią? Kiedyś słyszałem ze lubią małe przynęty typu 'jajeczka'.

Nawiasem potrzebował bym wahadła 12 g.

Ten set ostatni od Ciebie intensywnie moczony w Parsęcie,na razie mam nie fart.????

Edytowane przez salmon1977
  • Like 1

Może trochę głupie pytanie ale która Twoim zdaniem blaszka najlepiej mogłaby przypaść do gustu łososią? Kiedyś słyszałem ze lubią małe przynęty typu 'jajeczka'.

Nawiasem potrzebował bym wahadła 12 g.

Ten set ostatni od Ciebie intensywnie moczony w Parsęcie,na razie mam nie fart.

Coś do gustu łososia i troci to jest to sprawa skomplikowana nie wiem czy ktoś zna na to odpowiedz . Niby latem lepsze są mniejsze przynęty i ja latem chodzę za trocią tak na lekko blaszki takie do 12g a najczęściej 8-9g i praktycznie jak jest czysta i niska woda to łowie tylko na moje delbanki takie moje zboczenie .

• Like 1

Jacku czy możesz napisać coś o pracy rybki w opadzie ? czy sprawdza się w tej metodzie również ? gratuluję pięknych zanderków :)

Pracuje jak tylko wpadnie do wody jak najbardziej nadaje się do opadu zresztą tak nią zazwyczaj łowie.

Ależ piękne cacka aż miło popatrzeć :) teraz wiem jak żona czuje się w aparcie czy innym kruku :)

Można coś zamówić? ,

Długo już szukam czegoś w zastępstwie za cometa 5 którego to upodobały sobie pasiaki w ulubionym jeziorze :/ jak na razie współpracują tylko z obrotówka meppsa :/ liczę że te rybeńki otworzą im pyszczki :)

Edytowane przez roobek
  • Like 1