Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję, w przyszłym tygodniu testy na wodzie, jestem przekonany, że z super efektem ;)

Wiara i zapał to chyba najważniejsza jest w tym naszym wedkowaniu ☺ a Ty widze posiadasz i jedno i drugie. Powodzenia ☺.

• Like 2

Jacek a rybki pstrągowe klepałeś kiedyś ?  :D  Coś a la z tej fotki powyżej ale dwa razy lżejsze i mniejsze

To są prawie najmniejsze jakie robie na Potokowcach jeszcze nie sprawdzałem bo potoki to ja tylko na delbanke łowie ale małe rybki podobno łowne ja jakoś zabardzo na nie nie łowiłem ale w przyszłym sezonie musze je sam sprawdzić ????.

post-65453-0-12064100-1504898569_thumb.jpgpost-65453-0-88543000-1504898603_thumb.jpg

• Like 6

No i o to chodzi B)  Mam sporo pomysłów na przyszły sezon pstrągowy z muchówką włącznie  :ph34r:  Moje wędkowanie praktycznie ogranicza się w tej chwili do kropasów , lipasków , garbusków i tyle . Po raz pierwszy w życiu w tym roku wogóle nie byłem , celowo na szczupakach . Złowiłem jednego fajnego przy okazji gonitwy za okonkami ale,,, jak to się mówi pani gienia świat się zmienia  :lol:  Lubię spokój ciszę i być sam nad rzeką . Czasami z przyjaciółmi  ;)

• Like 2

No i o to chodzi B)  Mam sporo pomysłów na przyszły sezon pstrągowy z muchówką włącznie  :ph34r:  Moje wędkowanie praktycznie ogranicza się w tej chwili do kropasów , lipasków , garbusków i tyle . Po raz pierwszy w życiu w tym roku wogóle nie byłem , celowo na szczupakach . Złowiłem jednego fajnego przy okazji gonitwy za okonkami ale,,, jak to się mówi pani gienia świat się zmienia  :lol:  Lubię spokój ciszę i być sam nad rzeką . Czasami z przyjaciółmi  ;)

To ja mam podobnie????. Tylko cholera pomysły to ja mam codziennie nowe????

post-65453-0-86961700-1504900506_thumb.jpgpost-65453-0-13247900-1504900522_thumb.jpg

Już sam się w nich gubię ???? sam nie wiem ile mam tych wzorników.

• Like 6

Co tak ukrywasz się z tą muchówką? :) To żaden wstyd przecież! :) :) :)

• Like 2

Wstyd to żaden ale ja nie jestem zwolennikiem tej metody . Jedyna słuszna to spinning  ;)  Po prostu z konieczności wezmę bo najładniejsze odcinki rzek są wyłącznie dla muchołapów oddane  :angry:  Dobre półtora roku łokieć goił mi się po muchowaniu za szczupakiem ale to sobie sam na własne życzenie zafundowałem  . Na małej rzeczce kontuzja nie grozi a rzeki są tak urodziwe , że nie ma innego wyjścia tylko brać muchówkę  :rolleyes:

• Like 4

Wstyd to żaden ale ja nie jestem zwolennikiem tej metody . Jedyna słuszna to spinning  ;)  Po prostu z konieczności wezmę bo najładniejsze odcinki rzek są wyłącznie dla muchołapów oddane  :angry:  Dobre półtora roku łokieć goił mi się po muchowaniu za szczupakiem ale to sobie sam na własne życzenie zafundowałem  . Na małej rzeczce kontuzja nie grozi a rzeki są tak urodziwe , że nie ma innego wyjścia tylko brać muchówkę  :rolleyes:

Czytam o twoich muchołapach, to przypominają mi się "moi" w spodniobutach z pvc z najtańszym osprzętem lub w simms-ach łapiący na wypływach ze stawów... Białko to podstawa ;(  Łokcia wspólczuje ;)

Edytowane przez Delbanka
  • Like 2

Dziś od rana atak na jezioro niestety biczowanie wody gumami dało zero brań wtedy nastąpiła zmiana taktyki do wody poszły moje Rybki i honor mi uratowały woda się jakoś otworzyła efekt dwa szczupaki 83cm i 75cm.

post-65453-0-35534900-1505049937_thumb.jpgpost-65453-0-90964400-1505049970_thumb.jpgpost-65453-0-35258600-1505050010_thumb.jpg

Te blaszki dały rade

post-65453-0-99118100-1505050051_thumb.jpgpost-65453-0-43158300-1505050082_thumb.jpg

Zrobienie samemu sobie zdjęcia na pamiątkę nie jest takie proste ???? ????. post-65453-0-22268500-1505050248_thumb.jpg

• Like 9

Dziś od rana atak na jezioro niestety biczowanie wody gumami dało zero brań wtedy nastąpiła zmiana taktyki do wody poszły moje Rybki i honor mi uratowały woda się jakoś otworzyła efekt dwa szczupaki 83cm i 75cm.

Pięknie Jacek! :) Ja dziś też dwa szczupalki i okonia na Twoje blaszki złowiłem, ale niestety na granicy wymiaru były, więc bez fotek... ;)

• Like 1

Gratulacje Jacku pięknie zębacze poklepałeś :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

Musisz mieć ładną wodę bo ja na takie same blaszki wyjmuję nie większe niż 40-50cm  :(

Pięknie Jacek! :) Ja dziś też dwa szczupalki i okonia na Twoje blaszki złowiłem, ale niestety na granicy wymiaru były, więc bez fotek... ;)

Dzięki panowie, ale myślę i jestem pewien że przyjdzie taki dzień (ja to nazywam dniem dziecka) kiedy to i wam uwiesi się jakieś bydle ☺.

A ta moja woda to raczej nic wielkiego taka polska rzeczywistość jak w większości naszych wód ????.

• Like 1