Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

No ciekawy jestem tych cięższych delbanek z blachy 2mm, te pstrągowe uważam za kapitalne, pozdrawiam Jacku

Kiedyś zrobiłem podobnej wielkości Debanke też z blachy 2mm. Mialem też zrobione dobrą garść innych wahadeł takich typowo trociowych.

I czasami z takimi nowymi blaszkami lecę nad rzekę sprawdzić jak pracują.

I było takie coś takie testy przeprowadzam zazwyczaj w dobrych miejscówkach staje rozkladam pudło i sprawdzam po koleji prace blaszek.

I tego dnia sprawdziłem juz prawie wszystkie a było to kilkanaście sztuk praca wszystkich była ok ale nic się więcej nie działo i na koniec poszła do wody właśnie ta ciężka Delbanka i co kilka obrotów korbką i walniecie byl to pstrąg potokowy dobrze powyżej 40cm.

Było to dziwne zdarzenie nie wiadomo czy przypadek czy nie.

Podobne zdarzenie miałem z moja Rybką też na rzece ale w tym przypadku sytuacja powtórzyła się już kilka razy a co dziwne praca Rybki w rzece jest trochę dziwna taka wydaje mi się nie pstragowa.

I chyba musze to przetestować bardziej , bo to chyba nie były zbiegi okoliczności ani przypadki.

• Like 3

Ciekawy wzorek

Wzorki można wykonać rozmaite ale moim zdaniem wzorki są dla nas wędkarzy dla ryb ważniejsza jest praca przynęty.

Ale ładna przynętą daje nam wiarę i przekonanie i chęć do łowienia.

Choć ja osobiście bardziej zwracam uwagę na prace przynęty zdobienie jest niej ważne ☺.

• Like 3

Cieszą oko jak zawsze  :) Jacku a myślałeś jak o tym co by przyozdobić je paskami ciemnymi tak na okonia ?

Jacku ciekawy pomysł ☺. Muszę nad tym pomyśleć tylko nie mam ani sprzętu do malowania a i zdolności malarskich chyba też nie mam.

Ale pomyślę nad tym.

Od jakiegoś czasu chodzi mi zrobienie blaszki w kształcie szczupaka .

• Like 2