Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Suszi się kolejny zestawik dla forumowego kolegi

10,10, 11, 14, 14, 14, 17, 21, 21g. ☺.

attachicon.gif20171023_110304.jpgattachicon.gif20171023_110247.jpgattachicon.gif20171023_110211.jpgattachicon.gif20171023_110154.jpg

Ciekawe są blaszki malowane na biało, nie obawiasz się, że farba odpryśnie? Kiedyś kombinowałem u siebie z malowaniem całych powierzchni ale z powodu odpryskiwania farby zrezygnowałem. Twoje blaszki raczej (według mnie) nie są przeznaczone na rzeki trociowo/łososiowe na których często ma się kontakt z kamieniami. 

Pozdr 

• Like 2

Ciekawe są blaszki malowane na biało, nie obawiasz się, że farba odpryśnie? Kiedyś kombinowałem u siebie z malowaniem całych powierzchni ale z powodu odpryskiwania farby zrezygnowałem. Twoje blaszki raczej (według mnie) nie są przeznaczone na rzeki trociowo/łososiowe na których często ma się kontakt z kamieniami. 

Pozdr

Rybki z założenia są na wodę stojąca (choć czasami z tego co wiem potrafią zrobić robotę i na wodzie płynącej ).

Rybki malowane powstały za namową kolegi Jacka (Franc ) i takie zrobiłem.

Jest oczywiste że żadna farba nie wytrzyma i z czasem będzie dochodzić do uszkodzeń powłoki lakierniczej czy to na kamieniach czy też poprostu w naszym pudełku obijajac się o inne blaszki.

Ale skoro taki kolor jest skuteczny to czemu nie spróbować ????.

Ja łowie na nie na moim jeziorku gdzie jest kilka górek kamienistych łącznie z wielkimi głazami gdzie naprawdę nic nie wytrzyma nawet blaszki nie malowane potrafią się tak porysowac że aż krawędzie są ostre.

Tak że malowane robię tylko na życzenie jeśli ktoś chce z tym że informuje o tym zainteresowanego ☺.

• Like 2

To jest moja Biała Dama po bodajże dwóch wypadach jakieś zderzenia z podwodnymi kamieniami były no ale cóż zrobić .

attachicon.gif20171024_181625.jpg

Po pomalowaniu zanurz w hartzlack-u całą błystkę,tylko sprawdź czy ten biały lakier nie reaguje z nim,wtedy możesz sobie o betonową ścianę walić.

• Like 2

Znowu coś z tej bednarki urezałem.

Może powiem coś o tej bednarce nie wszyscy wiedzą co to takiego są to paski blachy mosieznej z jakiegoś dziwnego stopu niby miękkie niby plastyczne ale podczas wiercenia jest tak kruche że wierci się jak w szkle i tak naprawdę nie wiem co to za materiał ????. Kolega musi mi wytłumaczyć co to jest i do czego służy ta bednarka. ????.

Ale ogólnie daje się przerabiać ☺.

post-65453-0-62723000-1509006814_thumb.jpgpost-65453-0-36182800-1509006846_thumb.jpg

Dla porównania mors 1

post-65453-0-30597700-1509006891_thumb.jpgpost-65453-0-83057500-1509006908_thumb.jpg

A tu moje ulubienice ???? teskno już za pstragowym spinningowaniem ????. post-65453-0-88261900-1509006928_thumb.jpg

• Like 8

Ja w sprawie bednarki. Pewnie o to chodzi  ;)  :lol: :

Bednarka – potok, dopływ Łososiny o długości 5,22 km i powierzchni zlewni 9,52 km². Potok płynie w Beskidzie Wyspowym, doliną oddzielającą pasmo Zęzowa od Kostrzy i ciągnącego się od niej grzbietu, na którym znajduje się miejscowość Rupniów. Wikipedia

• Like 4

Ja w sprawie bednarki. Pewnie o to chodzi ;) :lol: :

Bednarka – potok, dopływ Łososiny o długości 5,22 km i powierzchni zlewni 9,52 km². Potok płynie w Beskidzie Wyspowym, doliną oddzielającą pasmo Zęzowa od Kostrzy i ciągnącego się od niej grzbietu, na którym znajduje się miejscowość Rupniów.[/size] Wikipedia[/size]

No i wszystko już wiem ???? ????.

Napewno piękne miejsce to musi być ????.

Jak słyszę słowo potok to już mam gęsią skórkę a jeszcze piękna nazwa Łososina to już same łososie mam przed oczami ???? ????.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 3

Bednarka - służy do wykonywania uziemień fundamentowych, kratowych lub otokowych, zwodów i przewodów odprowadzających, a także instalacji połączeń wyrównawczych. Najczęściej bywa ze stali, a to co masz to stop z większą domieszką mosiądzu. Ręczę, że nie rdzewieje  :angry:  Jeśli wolicie może to być też potok czy łososina :P

• Like 4

No i wszystko już wiem .

Napewno piękne miejsce to musi być .

Jak słyszę słowo potok to już mam gęsią skórkę a jeszcze piękna nazwa Łososina to już same łososie mam przed oczami .

Mnie też serce mocniej bije słysząc słowo: "potok". Od razu kojarzy mi się z pstrągami  :)  :)  :) .

• Like 2

Ile się da a zobaczysz jak dostaniesz... Ja od pół roku nie klepnąłem blachy a patrząc na Twoje możliwości przerobowe ile by nie było i tak mało  :D

No nie trochę mógłbyś pomóc w tym klepaniu ???? ????.
  • Like 1