Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

A wygrzewałeś blachę? To pomaga w takich sytuacjach

Nie wiem co masz na myśli pisząc wygrzewałeś ja ją potraktowałem palnikiem poprostu rozgrzewam ja do czerwoności i do wody staje się bardziej plastyczna choć przy wierceniu dalej wyczuwalna jest ta kruchość (takie chrupanie jak bym wiercił w lodzie )

Ale jest lepiej tylko czyszczenia od cholery.

Jacku, chodzą słuchy, że w okolicy 50 kilometrów od Gwiazdowa nie ma juz kawałka złomu?

I ceny wciąż idą w górę.

Napędzasz ten biznes :)

Pozwolę sobie wkleić fragment artykułu z jednego z portali:

"Wszystko wskazuje na to, że trwająca od początku roku tendencja zwyżkowa w złomie nie skończy się bynajmniej wraz ze schyłkiem sezonu ogórkowego. A to za sprawą notowań surowców, które nabrały niespotykanego od lat rozpędu. O wyjątkowo wysokich wzrostach możemy mówić chociażby w przypadku miedzi, której notowania są najwyższe od ostatnich 2 lat. W sumie cena miedzi na giełdzie od początku tego roku zdrożała już o 18 procent! Tak wysokich notowań metal ten nie miał od 2009 r. A skoro o notowaniach mowa, zaznaczyć trzeba, że złom stalowy nie pozostaje w tyle, gdyż jego obecna wartość to 349 USD/t, co daje najlepszy wynik w historii jego notowań."

:)

• Like 1

Skończone maluszki 15cm

Dwie z przecierką i biała Dama

Nie wiem dlaczego, ale patrząc na te blaszki nagle mi się to ze świętami skojarzyło... ...Gwiazdka, choinka, Mikołaj... ...Chyba przez tę "Białą Damę"!... ;) - To takie ozdoby choinkowe!... :)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 3

Nie wiem dlaczego, ale patrząc na te blaszki nagle mi się to ze świętami skojarzyło... ...Gwiazdka, choinka, Mikołaj... ...Chyba przez tę "Białą Damę"!... ;) - To takie ozdoby choinkowe!... :)

Do świąt to jeszcze te ozdoby powinny jeszcze jakiś prezent z wody wyjąć :D

Jacku - ile one ważą?

• Like 3

Takie sobie wymyśliłem mosiądz 2mm ????

Ciekawe co na to Trocie ????.

post-65453-0-36282000-1510589994_thumb.jpgpost-65453-0-46899400-1510590014_thumb.jpgpost-65453-0-76413500-1510590038_thumb.jpgpost-65453-0-43094300-1510590059_thumb.jpgpost-65453-0-56514300-1510590086_thumb.jpgpost-65453-0-56714700-1510590103_thumb.jpg

A wagę blaszek wybijam dlatego że jest mi tak wygodniej nie lubię na oko dobierać blaszek nad wodą ????.

post-65453-0-86555000-1510590119_thumb.jpg

Od spodu celowo nie czyszczone ☺.

• Like 15