Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem ???? (chyba? )

Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania ????.

Blacha 2mm mosiądz wielkość 11cm 52g

post-65453-0-41294900-1513364560_thumb.jpgpost-65453-0-14229300-1513364574_thumb.jpgpost-65453-0-26521800-1513364592_thumb.jpgpost-65453-0-15250100-1513364604_thumb.jpg

Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? ????.

• Like 7

Jak kolega nie weźmie to będzie Twoja a jak zabierze to zrobię następna .

Kurde szkoda że się nie skumaliśmy kilka lat temu jak pracowałem w skupie złomu,ale byś miał towaru na błyskotki! a miałem arkusze blach mosiężnych/miedzianych i od groma kwasówki ,kwasówki coś bym znalazł to jak coś to pisz na priv.

• Like 1

Kurde szkoda że się nie skumaliśmy kilka lat temu jak pracowałem w skupie złomu,ale byś miał towaru na błyskotki! a miałem arkusze blach mosiężnych/miedzianych i od groma kwasówki ,kwasówki coś bym znalazł to jak coś to pisz na priv.

Kwasówkę czy tam nierdzewkę też mam ale z niej nie robię bo jej nie lubię bo mi zęby wypadają podczas klepania ????.

• Like 2

Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem (chyba? )

Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania .

attachicon.gif 20171215_194951.jpgattachicon.gif 20171215_195002.jpgattachicon.gif 20171215_195028.jpgattachicon.gif 20171215_195018.jpg

Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? .

Piękna rzecz ! Tez  chętnie sztukę przytulę na ścianę do pracowni ;)

Jakbys miał, to wrzuć do jednej paki z @Rafaello :)

• Like 1

Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem (chyba? )

Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania .

Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? .

Był czas, że łowiłem dużymi wahadłami trolując, czasami z ręki. W mojej ocenie trzeba dobrać idealnie wagę do powierzchni nośnej wahadła (długość/szerokość), nadać odpowiedni profil. Wielkość którą stosowałem to 13-15 cm a waga 60/80 gram, kształt Gnoma. Inaczej blaszka niczym szybowiec będzie wychodzić z wody. Używałem wahadła od dwóch rękodzielników i w obydwu przypadkach tylko niektóre egzemplarze raczyły chodzić w miarę poprawnie. Miałem kilka ryb, głównie sandacze w przedziale +60 cm. Zabrakło cierpliwości na większe sztuki o sumie nie wspomnę. Jacek - bardzo ładna robota! Rada - potraktuj to jako wyzwanie a nie nowy kierunek, większość ryb i tak łowi się na błyszcze w granicach 6-8 cm. Moje szczupaki upodobały sobie mikrusy 3,5-5 cm...  ;)

• Like 3

Był czas, że łowiłem dużymi wahadłami trolując, czasami z ręki. W mojej ocenie trzeba dobrać idealnie wagę do powierzchni nośnej wahadła (długość/szerokość), nadać odpowiedni profil. Wielkość którą stosowałem to 13-15 cm a waga 60/80 gram, kształt Gnoma. Inaczej blaszka niczym szybowiec będzie wychodzić z wody. Używałem wahadła od dwóch rękodzielników i w obydwu przypadkach tylko niektóre egzemplarze raczyły chodzić w miarę poprawnie. Miałem kilka ryb, głównie sandacze w przedziale +60 cm. Zabrakło cierpliwości na większe sztuki o sumie nie wspomnę. Jacek - bardzo ładna robota! Rada - potraktuj to jako wyzwanie a nie nowy kierunek, większość ryb i tak łowi się na błyszcze w granicach 6-8 cm. Moje szczupaki upodobały sobie mikrusy 3,5-5 cm...  ;)

Andrzeju mój kierunek już się raczej nie zmieni tak jak pisałem chyba setki razy jest to Delbanka i Rybka . A Rybki sprawdzają mi się takie do 10cm ale te najbardziej uniwersalne na które łowie najwięcej to 7-8cm. Po prostu w naszych wodach jest zbyt mało wielkich ryb.

A cala reszta którą robie jest wynikiem różnych czasami dziwnych pomysłów ???? ????.

• Like 3

Portfelito do zadań specjalnych . Wyłączność - Delbanki   ;)  Te trzy już wiedzą , że towarzystwo nowe będzie  :D

attachicon.gif portfelito.JPG

No właśnie dziś zaczęły się wykluwać pierwsze jakieś takie czarnulki taki jakiś dziwny gatunek ???? ????.

Fotka jutro będzie ????.

• Like 1