Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Cuuudny! (...i kogoś mi przypomina! ;) )

Nie nie mów, że o NIM mówisz ... :lol:

Zawsze intrygowały mnie "nietypowe" blaszki. Do dziś jeszcze w pudełkach parę "innych" by się znalazło, niektóre sygnowane CCCP. Nie dalej jak 3 lata wstecz na takie właśnie cudaki miałem najwięcej brań z grupy, spiningując za szczupakiem. :) Brawo Jacku  ;)

Edytowane przez Delbanka
  • Like 3

Nie nie mów, że o NIM mówisz ... :lol:

Zawsze intrygowały mnie "nietypowe" blaszki. Do dziś jeszcze w pudełkach parę "innych" by się znalazło, niektóre sygnowane CCCP. Nie dalej jak 3 lata wstecz na takie właśnie cudaki miałem najwięcej brań z grupy, spiningując za szczupakiem. :) Brawo Jacku  ;)

Najlepsza była by odpowiedz na pytanie :

I na co wziął? Odp: Na Bałwana ????.

• Like 4

Klepania nie ma .

Ale przyszedł czas żaby uzbroić .

Ufff.... Może za bardzo się do tego zbrojenia przykładam, ale strasznie mnie to zawsze wyczerpuje... Jak już myślę, że uzbroiłem idealnie, to znajdę jakiś drobiazg (np. mniejsze kółeczka łącznikowe) i przezbrajam na nowo... Ufff....

• Like 4

Wiesiu święta prawda a do tego jeszcze są takie zboczenia wędkarskie bynajmniej u mnie ???? i np do Delbanek musze mieć kółeczka ciemne czarne kotwiczki brązowe ewentualnie czarne i wiele innych dziwnych pomysłów ale jak się w coś wieży to należy się tego trzymać ???? ????.

To taka nasza choroba

• Like 2

Wiesiu święta prawda a do tego jeszcze są takie zboczenia wędkarskie bynajmniej u mnie i np do Delbanek musze mieć kółeczka ciemne czarne kotwiczki brązowe ewentualnie czarne i wiele innych dziwnych pomysłów ale jak się w coś wieży to należy się tego trzymać .

To taka nasza choroba

O to to to to!... :) Właśnie o tym pisałem... ...I jeszcze ciemne kółeczka.... Ufff... (2) ;)

• Like 2

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU życzę wszystkim zagladajacym do tego naszego wątku ???? ????.

A moje postanowienie a zarazem życzenie jest takie abym miał więcej czasu na spacery z moimi żabami wzdłuż rzeki ????

post-65453-0-37899200-1514737054_thumb.jpgpost-65453-0-82012400-1514737085_thumb.jpg

Co by se żabki popływać mogły ???? ????.

• Like 16

To takie malutkie podsumowanie otwarcia nowego sezonu nad Wieprzą jak kolega zauważył ładną rzeczką ???? dodam od siebie że jest naprawdę ładna a nawet mogę powiedzieć że jest piękna lecz w mojej ocenie niestety nie za bardzo rybna znam tą rzekę od wielu lat i w chwili obecnej jest bardzo kiepsko.

Ale do rzeczy ☺ dwa dni dwa wypady wynik jedna troć 60cm kelt bardzo chudy dwa pstrągi po 30 cm. (Bez zdjęć ) i jedna Palia też niewielka ????. Ale co najważniejsze to wszystko na dużą Delbanke(zdjęcie z palią ) 8.5cm 17g

Na inne przynęty nie miałem kontaktu z rybą ????.

Pierwsze wnioski są takie że dużą Delbanką nie gardzą nawet niewielkie ryby ????.

Jest szansa że duża żaba będzie łowna.

post-65453-0-33068100-1514822765_thumb.jpg

I jak to kolega Sławek (Banjo) gdzieś napisał cyt. "Od pogardy do zachwytu".

Bardzo mi się to spodobało bo bardzo pasuje to stwierdzenie do mnie i tych moich Delbanek ????.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 13

Ja już jakiś czas zbieram się żeby uzbroić tą wielką ropuchę od Ciebie i zawsze zapominam. Ale lada chwila kolejny wyjazd więc będzie okazja przetestować ????

Nawet się nie zastanawiaj zakładaj żabie kotwice i do wody myślę że Głowacice nie odpuszczą takiej splywajacej żabci ????.

Daj jej tylko popływać a napewno zrobi co do niej należy ???? daj jej tylko szanse ????.

Czekam na fote ???? jak by co.

• Like 1

Dzisiaj omal nie dostałem zawału. Pierwszy wyjazd na kropki i obowiązkiem było zabrać żaby na testy, a te wstrętne ropuszyska się wzięły i schowały, jakby ze strachu. Na szczęście znalazłem przed samym wyjściem. Rybki na brzegu nie lądowały ale kontakt był ???? Praca dobrze rokuje na przyszłość ????

• Like 1

Zrobiłem żabie potwory ???? prawie 10cm jedna 25g i dwie 26g.

Dwie pojadą na testy z myślą o Głowacicy jedna zostanie ze mną może jakiś pstrąg odważy się ją zjeść ????.

post-65453-0-49988000-1515436512_thumb.jpgpost-65453-0-81690500-1515436524_thumb.jpgpost-65453-0-61253800-1515436538_thumb.jpgpost-65453-0-22878000-1515436556_thumb.jpg

No co wiem wiem same żaby ???? ????.

• Like 5