Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

A se :-) zobaczę czy szczupaki w mojej kałuży nie mają ochoty na żabie udka :-)ale trzeba będzie jeszcze poczekać aby się o tym przekonać :-)

Rozumiem że chodzi o wodę stojąca, to niestety odradzam Delbanka jest typowo rzeczną wahadlowką ona lubi nurt rzeki.

Musiał bym wygiąć ją tak jak moja rybkę, na wszelkie bajorka proponuje moją rybkę ????. Ale jeśli chcesz to mogę zrobić ale szczerze odradzam. ????.

A miałem nadzieję że się wybierasz na Tajmienie ???? szkoda. Tam też bym chciał żabę wysłać ????.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 2

Coś na tej stronie żadnej żaby nie widzę ???? ????.

To są ???? wielkość pstragowa 6-8g.

Kolorystyka podstawowa sprawdzona.

post-65453-0-77414300-1515522033_thumb.jpgpost-65453-0-46559300-1515522058_thumb.jpgpost-65453-0-16855700-1515522080_thumb.jpgpost-65453-0-57980500-1515522108_thumb.jpg

Na szczęście większość idzie w świat tylko moje będą pływać w moich rzekach ???? ????.

Jak by wszystkie pływały w moich rzeczkach to te moje pstrągi miały by przerąbane ????.

Żartowałem ????. Troszkę ????.

• Like 9

Ostatnio zmuszony do zakupu kawałka rurki fi 35 w punkcie skupu złomu (w sklepie zabrakło ???? ) nabyłem około 30cm takiej rurki z odzysku dobre i to ????.

Rurka spoko tylko wewnątrz strasznie czarna od wody i czyszczenie jej nie należy do przyjemności ????.

post-65453-0-01581200-1515596758_thumb.jpg

To se odpuściłem czyszczenie i takie cuś wyszło ????.

post-65453-0-41233600-1515596775_thumb.jpgpost-65453-0-51154000-1515596788_thumb.jpgpost-65453-0-65978900-1515596800_thumb.jpgpost-65453-0-22751900-1515596812_thumb.jpg

• Like 14

Ostatnio zmuszony do zakupu kawałka rurki fi 35 w punkcie skupu złomu (w sklepie zabrakło ) nabyłem około 30cm takiej rurki z odzysku dobre i to .

Rurka spoko tylko wewnątrz strasznie czarna od wody i czyszczenie jej nie należy do przyjemności .

To se odpuściłem czyszczenie i takie cuś wyszło .

Mnie się bardzo podoba a myślę, że pstrągi, to będą oniemiałe ...z zachwytu! ;)

• Like 3

Każdy marzy o rurce-czarnulce!... ;) Ja też chciałbym ją w zanurzyć w wodzie! :)

Wiesiu jak bym mógł Ci odmówić ????

Masz odłożoną ☺ w sumie to będziesz miał bo tych to już praktycznie nie ma ale coś jeszcze dorobię.

• Like 2

Próbowałeś w barwach "strażackich"?... Ciekawe czy obecnie na trotkę by się sprawdziły?

Z 15 lat wstecz miałem takie cuda w pudełkach, ale jakoś nie kojarzę, żebym na nie połapał.

Obecnie to jedynie na wiobki w tych kolorach coś połowiłem, a wahadła tylko w trzech podstawowych barwach z ewentualnymi "dodatkami odblaskowymi". 

• Like 2

Próbowałeś w barwach "strażackich"?... Ciekawe czy obecnie na trotkę by się sprawdziły?

Z 15 lat wstecz miałem takie cuda w pudełkach, ale jakoś nie kojarzę, żebym na nie połapał.

Obecnie to jedynie na wiobki w tych kolorach coś połowiłem, a wahadła tylko w trzech podstawowych barwach z ewentualnymi "dodatkami odblaskowymi".

Zabardzo nie próbowałem ale z tego co do tej pory przerabiałem to Delbanka srebrna, złota i różne zdobienia w stylu kropki w jakichkolwiek kolorach mi się nie sprawdzają jedynie miedź w kolorze brązu z dodatkiem cyny jest narazie słusznym ubarwieniem. I na podstawie już kilkuletnich prób doszedłem do wniosku że pstrągi (trocie, szczupaki też ) Delbanke biorą za pokarm ( a dokładnie te małe brązowe żabki ) i chcą ją najzwyczajniej zjeść. Delbanka według mnie nie działa na pstrągi a dokładnie na ich terytorializm i

nie traktują jej jak intruza tylko jak pożywienie.

• Like 4

Czarna robota skończona trzeba iść sobie poszukać jakiegoś zajęcia .

Ciut większe 8-10g większość 9g ale to jest nadal wielkość pstragowa.

attachicon.gif 20180111_174421.jpgattachicon.gif 20180111_174728.jpgattachicon.gif 20180111_174700.jpgattachicon.gif 20180111_174523.jpg

O matko Jacku czyżby to uchodźcy  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

A tak na serio to bardzo ładnie się prezentują  :good:

• Like 3

A gdyby taką czarną rybkę na jezioro, zamiast delbanki na rzekę,  na maj zrobić? Byłby "killer"  :D .

Pzdr.AN

Jak ktoś ma takie czysciutkie kryształowe jezioro to mogło by działać ???? na moim jeziorku to jak myje dłonie to ich nie widzę ???? ????.

A poważnie to w kryształowej wodzie napewno by się taka rybka sprawdziła ☺.

• Like 1

Jak ktoś ma takie czysciutkie kryształowe jezioro to mogło by działać na moim jeziorku to jak myje dłonie to ich nie widzę .

A poważnie to w kryształowej wodzie napewno by się taka rybka sprawdziła ☺.

Jak zrobisz czarne "rybki" , to biore komplet w różnych gramaturach. Trzeba wierzyć w przynętę !  ;)

• Like 1