demowsky Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Rozmiar 2 ???? znaczy się 2g?Taki coś proszę Pana. Pierwsza od lewej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Taki coś proszę Pana. Pierwsza od lewejWszystko jasne ????, czyli 2g .Ale tą 4g to też nawet małe pstrągi łykaja jak przekąskę ????. Ja to swoje pstrągi karmie trochę większymi żabami ???? ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Wszystko jasne [emoji4], czyli 2g .Ale tą 4g to też nawet małe pstrągi łykaja jak przekąskę [emoji1]. Ja to swoje pstrągi karmie trochę większymi żabami [emoji16] [emoji6].Na każdej wodzie inne przynęty się sprawdzają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Świeżaki ????. 2-4g Delbanki lubię robić ale takie małe to nie zabardzo poniżej 4g to już jest karą dla mnie ???? ????. Biorę się za jakieś większe muszę się odprężyć po tych maluszkach ????. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 No i w końcu dotarła MEGA robota. Szacun Panie Kolego Jutro zawiśnie w honorowym miejscu, a na sezon coś zamówię i spróbuję pomacać tym wiślane wąsy Dzięki ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zapytany ostatnio o blaszki na Bolenia ???? niestety Bolenia na oczy nie widziałem jedynie na zdjęciu to widziałem ????. Swego czasu już dość dawno miałem okazję wędkować kilka razy na Odrze w Krośnie Odrzańskim jednego dnia miałem rybkę na kiju co cieła wodę jak torpeda myślę że to był właśnie Boleń. Ale to miało kopa ????. No i taki temat się zaczął to pomyślałem że poeksperymentuje ????. Czy takie coś nadało by się na Bolenia ????. 7cm 12g. 12g to chyba za mało ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Jest super tylko jaką ma pracę? Fajnie że wziąłeś ten temat pod młotek Co do wagi nie jest źle choć mogło by być lepiej ale pocwiczysz I będzie to Co sportowe rybki lubią najbardziej????????????????czekam na więcej oraz rozmiary jak mowiłem od 5cm do 10cm jak już naklepiesz odpowiednia ilość to wezme pare sztuk od ciebie więc czekam na info I jak to muwią PIERWSZY ???????????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 No cóż miała być mega czarna żaba ale potrzebny czarny materiał na pięcio gramówki trzeba było niedoszłą mega żabę poćwiartować ????. Wyszły 3szt po 5g i jedna 4g Ale na jedną mega czarną żabę mam tylko czy uda jej się przetrwać to nie wiem ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Co do boleniowki - mogła by byc wąska ok. 0,7cm , długa powiedzmy 8 cm - kształt trzonka łyżeczki. szersza i grubsza blacha w miejscu kotwiczki, węższa i cieńsza przy lince. Lekko krępowane s, prawie płaskie. Do podpowierzchniowego i powierzchniowego łowienia takie przynęty nie są wcale gorsze od wobleròw. A tak w ogóle - piękne, stylowe przynęty.Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Co do boleniowki - mogła by byc wąska ok. 0,7cm , długa powiedzmy 8 cm - kształt trzonka łyżeczki. szersza i grubsza blacha w miejscu kotwiczki, węższa i cieńsza przy lince. Lekko krępowane s, prawie płaskie. Do podpowierzchniowego i powierzchniowego łowienia takie przynęty nie są wcale gorsze od wobleròw. A tak w ogóle - piękne, stylowe przynęty.Pozdrawiam.Dzięki za podpowiedź i za dobre słowo ????. Coś tam człowiek poczytał o tych blaszkach boleniowych ale to za mało jeśli samemu się Boleni nie łowi po prostu u mnie nie ma Boleni. Ale czasami korci zrobić coś innego coś czego się nie robiło ????. Tak że raczej blach boleniowych robił nie będę tak na poważnie jedynie jakieś eksperymenty mogą się pojawiać ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zawartość przesyłki od Jacka, która dotarła do mnie dziś, tuż przed obiadem, spowodowała, że zupełnie zapomniałem co jadłem!... Sycąc się widokiem Rybek, straciłem głowę przez czarnego konia ze stajni JH, który dotarł do mnie w pełni uzbrojony!... Jednakże sam Mistrz zabezpieczył każdy grot kotwiczki izolacją z przewodów elektrycznych... Czyżby zatem, ta Czarnulka miał okazać się aż tak elektryzująco łowna? ;) Oby!!! DZIĘKI JACKU! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Brzydactwa, paskudztwa, ohydztwa, czyli takie cudne, że aż ... mi się podobają No to Wiesiu teraz nad wodę i opisuj wyniki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Te na angielskie pstrągi ???? po dwie sztuki 4g, 5g, 6g, 7g, 8g. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Temat zaczerpnięty z innego wątku ???? Długość około 8cm 12g blacha 1mm Zrobione na szybko i brudno ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 No i wyszło, BRAWO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ach jeszcze jedna z blachy 1.5mm. Nie brudasek ????. I starczy i tak wolę rybki ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ok, przyjąłem do wiadomości - nie namawiam Ale 18 będzie dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Temat zaczerpnięty z innego wątku Długość około 8cm 12g blacha 1mmZrobione na szybko i brudno .Ach jeszcze jedna z blachy 1.5mm.Nie brudasek .W tym innym wątku też pisałem, ale sens tego wszystkiego muszę i tutaj zaakcentować...A więc:Pięknie Panie, pięknie!... ...Tylko, że ja nie mam tylu przegródek w pudełkach, co Ty Jacku ...POMYSŁÓW! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Ok, przyjąłem do wiadomości - nie namawiam Ale 18 będzie dla mnie Oczywiście jest już Twoja ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zawartość przesyłki od Jacka WP_20180123_18_52_53_Pro.jpg Piękne. O ile kształt tych blach jak na moje zdanie jest trochę egzotyczny, to estetyka wykonania bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Piękne. O ile kształt tych blach jak na moje zdanie jest trochę egzotyczny, to estetyka wykonania bardzo mi się podoba.Dzięki ????. Może i są egzotyczne ale ja w nich odnalazłem to coś ???? coś co mi bardzo odpowiada czyli skuteczność na wyższym poziomie. I jedna daje mi frajdę na rzece a druga na jeziorze ????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Piękne. O ile kształt tych blach jak na moje zdanie jest trochę egzotyczny, to estetyka wykonania bardzo mi się podoba. Może i są egzotyczne ale ja w nich odnalazłem to coś ???? coś co mi bardzo odpowiada czyli skuteczność na wyższym poziomie.Robiąc przynęty przyzwyczajamy się do określonych standardów. Myślę że właśnie kształt "żabki" to, że jest szersza z przodu powoduje tak fajną pracę, trzeba tylko pozwolić jej popracować odpowiednio wykorzystując napór nurtu. Stosowałem dużo wahadełek, sam wyklepuję i z miedzi i z kwasiaka o różnych kształtach, są bardzo skuteczne, ale najbardziej do gustu przypadła mi praca Jackowych blaszek (pstrągom też się podobają ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 A u mnie szczupaki to tępe jakieś (jerkbaita nie czytają czy jak?), nie znały Jackowych rybek- a biorą na nie że hey A na te mniejsze to i mądrzejsze trochę okonie się kuszą.No ale cuda się zdarzają: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Mariusz filmik bomba normalnie się popłakałam ze śmiechu ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Leżały od dawna wycięte dziś udało się skończyć ????. Alusy wielkość 9.5cm, 9.5cm, 10.5cm, 12cm Alga nr 3 dla porównania wielkość ☺. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi