homax Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) W okolicach "wielkiej majówki" poprosiłem Jacka o zrobienie kilku wahadeł - Rybek. Miał gotowe dwie 8ki. Kupiłem je ipoprosiłem o dorobienie 10ek, 11ek i jakby się dało ze dwie 12ki. Pośpiechu nie ma mówię, to na koniec czerwca, na Szwecję.Ale już w okolicach Bożego Ciała blachy przyszły 8ki już w Polsce pokazały że ich bardzo silna praca świetnie prowokuje do brań szczupaki oraz okonie.11ki i 12ki uzbroiłem tuż przed wyjazdem i nimi rozpocząłem skandynawskie połowy. Okazały się rewelacyjne.Szczupaki wszystkich roczników, od 35 do 110cm tłukły w nie niesamowicie. Były wyraźnie skuteczniejsze niż blachy typu Alga czy Mors. Oczywiście ryby brały też na duże gumy czy duże obrotówki ale 11ka i 12ka Rybka była pewniakiem.Przepraszam za niezbyt dobre zdjęcia. Ryby żerowały tylko nocą (białą) i światła za dużo nie było mimo wszystko.. Bardzo proszę o respektowanie wymiarów minimalnych. A już zamieszczanie zdjęcia niemiarowego szczupaczka nie rozumiem... Zdjęcia dzieci usunąłem. Edytowane 6 Lipca 2018 przez woblery z Bielska 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Rozumiem. Przepraszam. Moim zamiarem było jedynie unaocznienie niezwykłej skuteczności tych przynęt a nie chwalenie się małymi rybkami.Ale: dura lex sed lex! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 ......miałem na kiju kilka potężnych ryb i żadnej nie udało mi się wyjąć jedną tylko widziałem przy samej łódce a reszta spinała mi się zaraz po braniu prawie za każdym razem branie potężny odjazd i luz ryby nie ma .Czepiam się już wszystko haki, kotwice, wędki ale chyba mam po prostu pecha ......To tak jak i u mnie , ja pastę zapachową nawet stosuję coby bardziej "łakomie łykały" i bez efektu.Na plecionki łowisz?, ja tak- i planuje sprawdzić powrót do żyłki. Mam kupioną ale zebrać się do nawinięcia nie mogę Ale mam swoją teorię: Twoja rybka tak intensywnie i szeroko pracuje że to ona atakuje przepływającą/podpływającą obok rybę a nie odwrotnie, niestety oczywistym jest, że w takim przypadku ryba zahaczona jest od zewnątrz co powoduje spad ryby.Taka sytuacja według mnie występuje zwłaszcza kiedy żerowanie jest słabe. Ale może się mylę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Tak łowie tylko na plecionki ???? ale niestety muszę bo łowisko kamieniste i na żyłce nie mam szans na wyrwanie przynęty z pomiędzy kamieni. Rybkę można podejrzewać o przypadkowe podchaczenia aczkolwiek jeszcze żadnej rybki zachaczonej nietypowo nie złowiłem raczej blacha zawsze jest w paszczy. A te wszystkie spady jakie zaliczyłem w tym roku to najwięcej było na gumę, dwa spady na woblera a tylko jeden na Rybkę, ale piszę tu tylko o rybach konkretnych rozmiarów ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 No i dorobiłem jeszcze 3szt ????. Po wygięciu mają dokładnie 15.5cm i 13.5cm nie wyklepane miały 16 i 14cm. Tego nie wziąłem pod uwagę ????. Dwie zostaną u mnie a dwie dla kolegi co mi tego Suma obiecał złowić ???? Wszystkie z dodatkowym uchwytem na drugą kotwice, trochę te lutowanie mało estetyczne mi wychodzi ???? ale trzyma jak cholera ????????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jonek222 Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 SUPER. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jonek222 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) SUPER. Cieszę się, że podobają Ci się prace naszych twórców, ale proszę, byś był bardziej wylewny w swoich opiniach. I nie powtarzał raz za razem tych samych komplementów, gdyż może zrodzić się mylny zapewne pogląd, iż nie masz nic więcej do powiedzenia. Jeśli codziennie będziesz pisał tylko jedno słowo, w dodatku ciągle to samo, nawet skomplementowany twórca może przestać się cieszyć Polecam lekturę poniższych "Zasad..."http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 8 Lipca 2018 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 No i dorobiłem jeszcze 3szt .Po wygięciu mają dokładnie 15.5cm i 13.5cm nie wyklepane miały 16 i 14cm. Tego nie wziąłem pod uwagę .Dwie zostaną u mnie a dwie dla kolegi co mi tego Suma obiecał złowić 20180707_112424.jpg 20180707_112432.jpg 20180707_112656.jpg 20180707_112548.jpgWszystkie z dodatkowym uchwytem na drugą kotwice, trochę te lutowanie mało estetyczne mi wychodzi ale trzyma jak cholera .Jacku będę miał miesiąc na to by go złowić,myślę że się uda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Jacku będę miał miesiąc na to by go złowić,myślę że się uda Alku jak na miesiąc wędkowania dwie blaszki to chyba za mało dlatego zrobiłem Ci jeszcze dwie ????. 12cm 30g blacha miedziana 1mm 11cm 40g blacha mosiezna 1.5mm na głębsze łowy ????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Jacku,Ty to chyba bez młotka żyć nie umiesz Wielkie dzięki za te perełki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 No z tym młotkiem to tak jest że są takie dni że jak się nie chce nic robić to lepiej tego młotka nie dotykać bo wtedy nie wszystko wychodzi dobrze ????. I tak było dziś weny coś drugi dzień nie mam ????, ale coś człowiekowi brakuje a to coś może jednak spróbuję wyklepać ????. No i wyszły żaby tylko wszystkie jakieś zezowate ????. Na szczęście cztery mniejsze to dla mnie ????, mimo wszystko łowić powinny normalnie ????. A ta duża to taki mój nowy pomysł ????. Już wyjaśniam co mi po głowie chodzi ????. A więc od zawsze fascynuje mnie taka jedna rybka Głowacica. Ja nie mam możliwości aby stawić jej czoła. Dlatego jeśli zagląda tu ktoś kto często ugania się za tą piękną rybką a jeszcze lubi łowić na wahadłówki to chętnie przygotuje dla kilku osób takie większe Delbanki do przetestowania . W zamian chciałbym dostać tylko relacje z wypraw ????. Jeśli ktoś zna takiego zapalnego łowce Głowacic to proszę spytać czy nie chciałby spróbować przetestować Delbanke. Oczywiście chodzi mi tu tylko o kilka osób do testowania ale sumiennych. To tyle ????, tak mi się wymyśliło ????. Jeśli znalazł by się ktoś chętny to proszę pisać ????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Połowa zamówienia kolegi na Dunajec ????. 5-5.6cm waga od 6.5g do 8.5g. Tak se troszkę popatrzyłem na fotki tego Dunajca i normalnie zazdroszczę tym Delbanką ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śruba Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 No i pięknie dziękuję. Super wyszły???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Druga połowa Delbanek na Dunajec ????. Waga od 6g do niecałych 9g Wielkość od 5cm do 5.8cm Niepozorne brzydale ???? ale jeśli się im zaufa i da popływać w rzece to napewno się odwdzięczą ????. Jeszcze w całej bandzie ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 A tak mi się ztęskniło za dużymi srebrnymi trociami ????, pomarzyć dobra rzecz ????. Wzorki stare jeden zrobiony szlifierką kątowa tarczą do cięcia drugi łaska popychacza z silnika Toyoty ????????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 A tak mi się ztęskniło za dużymi srebrnymi trociami , pomarzyć dobra rzecz . 20180716_121643.jpg 20180716_121700.jpg 20180716_121747.jpg 20180716_121818.jpg 20180716_121906.jpg 20180716_121924.jpgWzorki stare jeden zrobiony szlifierką kątowa tarczą do cięcia drugi łaska popychacza z silnika Toyoty .Po przeczytaniu, aż poleciałem zobaczyć, czy z mojego auta tego nie wykręciłeś Zatęskniło, zatęskniło... Dawaj nad wodę, nie ma co tylko marzyć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Mój szczupaczek 13.5cm 29g tak jakoś leżał w szufladzie zaniedbany to dałem mu nowy wygląd ????.I jeszcze łuska migomatu ☺. Miało być co innego ale zpaprałem robotę i wyszło jak wyszło ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 A to moje larwy ????, na podwoziu Delbanki w sumie to nadal Delbanka tylko taka jakby glizda ????. Była taka stara reklama Salmo :Lepsze od glizdy ????. Większa 5.7cm 7.8g Mniejsza 5.1cm 5.6g 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Szybki jesteś Jacku. ..jeszcze rano były w planach. Pięknie to Tobie wychodzi. Jest na czym zawiesić oko! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Osz Ty super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 No i tradycyjne żabki ???? od 3g do 6g. Rząd najdłuższy to dla mnie ???? reszta to nie wiem ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Zamówienie kolegi z forum ????. 3×9cm dwie 17g jedna 16g 3×5cm wszystkie 6g. Mam nadzieje że dobre ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Przerobiłem jeszcze cztery łuski od migomatu ???? i koniec klepania Jacek idzie na urlop ???? tylko jak tu bez młotka żyć ???? ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Jacek idzie na urlop ???? tylko jak tu bez młotka żyć ???? ????.Musisz się zaopatrzyć w jakiś mały, podróżny zestaw do klepania. I klepać jakieś maleństwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Jacek ma takie dłonie, od tego klepania, ze w palcach będzie wyginał hihihi Więc Leszku bez obaw :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi