Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jacek, urlop się skończył, więc klepania czas zacząć... Czas pomyśleć o salmonidach  :lol:

Ach coś z tym klepaniem to jakoś ostatnio to nie bardzo ???? jak muszę to wyklepie ???? ale ogólnie to czuję się jakiś wyklepany jakoś tak mi się nie chce po prostu ????.

A na rybki też ciężko zdecydować się gdzie iść czy na rzekę za Trocią pochodzić czy na jezioro dupsko powozić za Sandaczem ????.

A że trochę jestem leń ???? to częściej ostatnio wybieram to drugie.

A łowienie Sandaczy stało się w ostatnim czasie taką małą obsesją bo lubię trudne wyzwania ???? i tak już trzeci sezon uczę się sandaczowania na jeziorze.

Coś tam już żem się nauczył ????.

Dzisiejsze 80cm mojej radochy ????????.

post-65453-0-64080400-1534069574_thumb.jpg

Ale na sreberko też jeszcze się wybiorę ☺.

• Like 15

Ładny zander - gratulacje  :)  Na rybkę?

Dzięki ????, tak na Rybkę 10cm 19g już taką weteranke. Jest to trzeci zender wyjęty przeze mnie na Rybkę bo tych nie wyjętych też parę było ale nie wyjęte się nie liczą ☺.

Ogólnie podstawową przynętą jaką szukam Sandaczy to zazwyczaj jest guma bo i na gumy najwięcej Sandaczy złowiłem ale gdy nie ma kompletnie brań to zakładam rybkę i czasami udaje się coś jeszcze wydłubać.

Dziś to było jedyne branie.

Gdybym nastawiał się tylko na szczupaka i okonia to rybka była by najczęściej przeze mnie stosowana ????.

• Like 3

Mała ( może bardziej mikro ) rybka dzisiaj była kilerem na Wiśle. Na napływie pięknie prowokowała klenie i okonie. Rozmiar ryb nie powalał ale ilość brań duża. Dużo spadów ale z mojej winy gdyż zabrałem jeden kijek do 30 gram i zapiąłem rybkę żeby zobaczyć jak pracuje a tu w pierwszym rzucie kleń i zabawa trwała do wieczora :) jestem mega zaskoczony... dziękuję.

• Like 3

Mała ( może bardziej mikro ) rybka dzisiaj była kilerem na Wiśle. Na napływie pięknie prowokowała klenie i okonie. Rozmiar ryb nie powalał ale ilość brań duża. Dużo spadów ale z mojej winy gdyż zabrałem jeden kijek do 30 gram i zapiąłem rybkę żeby zobaczyć jak pracuje a tu w pierwszym rzucie kleń i zabawa trwała do wieczora :) jestem mega zaskoczony... dziękuję.

To ja dziękuję za takie wieści ????, po prostu lubię to ☺.

Takie informacje dają największego kopa do dalszego klepania ????.

• Like 4

Takie dwie w wydaniu specjalnym lub nie specjalnym jak kto woli ????.

A dokładnie Rybki z grubszej blachy miedzianej 1.4mm oczywiście z rurki, przepalonej aby porzeźbic troszkę mocniej ????.

8.5cm 20g może na głębszej wodzie się przyda.

Jedna zostaje ze mną druga dołączy jako gratis do zamówienia kolegi.

Pomoże mi sprawdzić co z tego wyszło ????.

post-65453-0-17666600-1534489313_thumb.jpgpost-65453-0-98077000-1534489323_thumb.jpgpost-65453-0-24049500-1534489337_thumb.jpgpost-65453-0-65676500-1534489349_thumb.jpgpost-65453-0-80492900-1534489368_thumb.jpgpost-65453-0-36123600-1534489382_thumb.jpg

• Like 9