jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Ciągnie mnie już na rzekę a tu jeszcze miesiąc czekania ????, i z tej tęsknoty tylko zostaje mi coś poklepać na Trocie i Pstrągi ????, to taka gra wstępna u mnie się zaczyna ????. W tych dwóch to troszkę przesadziłem z tymi kropkami ????, miały być inaczej zrobione ale coś mi odwaliło i wyszło co wyszło ????. Miedziana to blaszka stara tylko po tuningu ????. Już to kiedyś pisałem ale wyjaśnię czemu czasami nabijam tak mocne głębokie wzory na blaszkach, ☺ a więc chodzi mi o uzyskanie blaszki o takiej samej gramaturze ale o większej powierzchni. Blacha się po prostu rozszerza ????. Zazwyczaj blaszki robi się z blachy 1.5mm i 2mm a dla mnie czasami 1.5mm to za mało za lekko a 2mm to za dużo za ciężko a tym sposobem mam blaszki pośrednie coś jakby były z blachy 1.7mm, 1.8mm ????. Edytowane 29 Listopada 2018 przez jacek.hetflaisz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie mogłem patrzeć na tamte kropki ????, musiałem to zmienić ????. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Tamte kropki też były fajne. Kiedyś "ukropkowałem" podobne wahadło p. Olejnika i rybki go skubały, czyli nie nam mają się kropki podobać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Morsik z nierdzewki 1.5mm 12cm przypalany ????, zdobienie prostackie bo to chlerstwo twarde a szkoda mi niszczyć tych moich nabijaków ????. Nie lubię nierdzewki ☺, tego tak z ciekawości zrobiłem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Jacek nie tylko Ty nie lubisz nierdzewki znam paru co się bronią przed klepaniem .Mam kolegę , co powiedział że mu wszystkie amalgamatowe plomby wyleciały przy tłuczeniu kwasówki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Jacek nie tylko Ty nie lubisz nierdzewki znam paru co się bronią przed klepaniem .Mam kolegę , co powiedział że mu wszystkie amalgamatowe plomby wyleciały przy tłuczeniu kwasówki Dokładnie tak jest ????, ale jest jeszcze jeden powód dla którego nie lubię kwasówki chodzi o barwę nie podoba mi się lubię barwę cyny, mosiądz i miedzi. I jak tylko wpada mi coś w ręce z miedzi lub mosiądzu to nie mogę się oprzeć tej barwie ????. Nawet taki wentyl od dętki mnie kręci ????????. Może coś z niego zrobię? ????. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Może larwę ochotki? Taką w wersji XXXL. Główka już prawie jest.Dżdżownicę? Jacek byłby to przełom w klepaniu blaszek.I nie podpuszczam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Kawałek dyntla ???? se przerobiłem na taką niby blaszkę podlodową ????. Niecałe 4cm. Tylko lodu u mnie nie ma ????. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 W akcie desperacji kiedyś spróbowałem spinem machać taką blaszką, jakieś okonki się wieszały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 To jest świetna boleniówka na niektóre wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Dokładnie Jacku, to są genialne boleniówki, rurka z dziurką! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) No to mam pecha ????, Boleni u mnie nie ma, lodu też nie ma ????, ale są okonie ☺. Kiedyś łowiąc na boczny trok zauważyłem że okonie zamiast atakować gumkę atakowały pałeczkę ołów , gumka ich wogóle nie interesowała tak że może i taka blaszka by im pasowała. ☺ Edytowane 4 Grudnia 2018 przez jacek.hetflaisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 No i chciał nie chciał dentlów ???? musiałem dorobić koledze Jackowi nie odmówie ????, jakoś się z nim podzielę tymi dentlami ????. Ogólnie nie będę ich robił ????. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć że kiedyś jak jeszcze jeździłem na Dorsze to robiłem takie pilkery ze zwykłego pręta stalowego tylko pocynowanego łowiły bardzo dobrze ????. Trzeba się wziąć za coś poważnego ???? do roboty. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jacek nie pomyslałem aby z wentyli blaszki robić :rolleyes: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jacek jest chyba w stanie wszystko przeklepać na blaszki A jak widać powyżej, nawet nie zawsze musi klepać, potnie w plasterki i blaszki gotowe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 "Toz to siok" - jak mawiał Pawlak do Kargula 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jacek a te wentle przerobisz ?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jacek a te wentle przerobisz ??Obrzydliwe fuj ????, nawet do ręki bym ich nie wziął ???? beeee????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 No i chciał nie chciał dentlów musiałem dorobić koledze Jackowi nie odmówie Trzeba się wziąć za coś poważnego do roboty.Jacek - Jackowi... ...Dentle... To faktycznie science-fiction!... Niepoważne... ...A poważnie: Jesteś GENIUSZEM Jacek! Te Dentle, to rewelacyjny pomysł! Jacek (@Franc) wie, co zamawia! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jacek - Jackowi... ...Dentle... To faktycznie science-fiction!... Niepoważne... ...A poważnie: Jesteś GENIUSZEM Jacek! Te Dentle, to rewelacyjny pomysł! Jacek (@Franc) wie, co zamawia! Wiesiu jaki ja tam geniusz ???? dawno temu naoglądałem się Maggajwera czy jakoś tak on tam wszystko z gumy do żucia robił ????, to i ja próbuje ????????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Świeżutka dostawą ????????????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Świeżutka dostawą .Mniam!... Szczupaki na ten widok już się oblizują!... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Mniam!... Szczupaki na ten widok już się oblizują!... Wiesiu to raczej będzie karma dla pstragów ????????.Ale w sumie to szczupaki tą karmę kropką podjadaja często niestety ????. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez jacek.hetflaisz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zestawik dla kolegi z forum ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Mam nadzieje, ze uda mi sie sprowokowac te szczupale do ataku. Mam juz dosc tych odprowadzen pod same nogi Jak je prowadzice i czy te szczupakowe wahadla nadadza sie rowniez na bardzo wolno plynaca wode? Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi