jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Mam nadzieje, ze uda mi sie sprowokowac te szczupale do ataku. Mam juz dosc tych odprowadzen pod same nogi Jak je prowadzice i czy te szczupakowe wahadla nadadza sie rowniez na bardzo wolno plynaca wode?Rybki są stworzone do łowienia w wodzie stojącej i prawie stojącej. Delbanka z kolei potrzebuje nurtu jej środowisko to rzeka typowo pstrągowa. Sposoby prowadzenia dla jednej i drugiej to każdy sposób jest dobry ????, trzeba po prostu dopasować do łowiska np rybka na głębsze wodzie to łowienie w opadzie na płytkiej wodzie kij do góry i można prowadzić pod powierzchnią.Trzeba kombinować ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Rybka przy ostrym prowadzeniu "wali" jak szalona. Na ostrym nurcie czułbyś jakbyś od razu ciągnął sztukę Dobrze Jacek prawi, trzeba kombinować Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Delbanka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Jacku ja na Twoją delbankę łowię na stojącej wodzie. Pracuje ładnie tylko trzeba ściągać dość szybko, na aktywne letnie szczupale jak znalazł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Jacku ja na Twoją delbankę łowię na stojącej wodzie. Pracuje ładnie tylko trzeba ściągać dość szybko, na aktywne letnie szczupale jak znalazł Zgadzam się z Tobą ????, typową Delbanke pstragową trzeba prowadzić szybciej na wodzie stojącej ale teraz robie też często Delbanki z blachy 1mm lub większe egzemplarze takie minimum 10cm te już pracują poprawnie w wodzie stojącej przy normalnej szybkości prowadzenia. A wersia chyba 14cm z blachy 1mm to już nieźle mieszadło do wolnego trolingu z ręki ????, w przyszłym sezonie będzie testowana częściej. W sumie to delbanka to kuzynka blaszki Heitza ????, podobne kształty i zachowanie.Z taką różnica że moja Delbanka jest zrobiona po mojemu. A tak wogóle to i Rybka i Delbanka powstały po moim przeczytaniu kiedyś dawno artykułu o badaniach doktora Heitza nad rybami i o powstaniu właśnie blaszki Heitza ☺. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez jacek.hetflaisz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Na rybki nie mogłem dziś iść ????, to chociaż ze złości coś ???? poklepałem ???? ????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Nudno w tą niedziele jak cholera ????, na dworze pada i pada ???? to znalazłem se zajęcie ????. Zrobiłem se spinninga podlodowego ???? całe 80cm będzie do "dętlów" jak znalazł ????. Tylko się nie śmiać ????, bo mnie ta inwestycja całe 6 zł kosztowała ???? to nie są tanie rzeczy ????. No dobra to się chwalę ????. Większość a w sumie to prawie wszystko jest z odzysku ???? tak że szału nie ma ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Jaka waga? Jak z wyważeniem? No to teraz czas na założenie wątku w dziale Rodbuilding 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zrobiłem se spinninga podlodowego całe 80cm będzie do "dętlów" jak znalazł Jak taką 80-tką rzucić? I co to jest podlodówka? Lód pamiętam z dziecięcych lat. Zaczynał się w grudniu a kończył w marcu.Dzisiaj tyczkarze białoryb łowili I mówią że nie pakują sprzętu na zimę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Najtrudniejsze zadanie dla mnie to jest zrobić blaszkę która ma pracować spokojnie delikatnie i to w dodatku w nurcie rzecznym ????????. A tu rybcia eksperymentalna odchudzona na maxa ????. Ale raczej to i tak będzie pewnie wariatka ????. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Najtrudniejsze zadanie dla mnie to jest zrobić blaszkę która ma pracować spokojnie delikatnie i to w dodatku w nurcie rzecznym .Zdałeś Jacku! Bdb! Siadaj. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Mamy Grudzień święta tuż tuż to i w mikołaja można się pobawić ????. Taki mały dodatek do paczuszki dla kolegi z forum ????. Rybcie 4.5cm 4.5g i 5.5cm 6.5g. Prezencik malutki ale może kolegę ucieszy ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kształt wymyślony przez kolegę ????, pierwsze dwie sztuki z blachy 1.5mm około 3.3cm po 5g ????????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 ku...wa genialne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Jacku Piękne...Weź się może za jakieś pierścionki, kolczyki itp., bo rękę masz i widać potencjał! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kształt wymyślony przez kolegę , pierwsze dwie sztuki z blachy 1.5mm około 3.3cm po 5g . 20181213_091815.jpg 20181213_091832.jpg 20181213_091846.jpg 20181213_091938.jpg 20181213_092014.jpg 20181213_092027.jpg Jacku idziesz w dobrym kierunku . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Kształt wymyślony przez kolegę ????, pierwsze dwie sztuki z blachy 1.5mm około 3.3cm po 5g ????????. Nie wiem czemu, ale jak patrzę, to kojarzą mi się z pisankami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 No właśnie! Ludowe wzory na każdy region Polski to znakomity pomysł! Ciekawe tylko ,czy ryby to rozróżnią? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ryby nie gęsi... swój rozum mają i odróżniają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 No i co ja mam Wam powiedzieć ????, ja to chyba inny jakiś jestem albo nie wiem o co chodzi ????, ja zabardzo takich nie lubię ????, ja na pstraga muszę mieć po pierwsze Delbanke a po drugie musi być brzydka ????. Takie błyszczące mogą być ale nie na pstrągi ????, zrozumcie ja jestem uzależniony od Delbanek ???????? i chyba się z tego nie wylecze bo i raczej nie chcę się wyleczyć ????????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 No i co ja mam Wam powiedzieć ????, ja to chyba inny jakiś jestem albo nie wiem o co chodzi ????, ja zabardzo takich nie lubię ????, ja na pstraga muszę mieć po pierwsze Delbanke a po drugie musi być brzydka ????.Takie błyszczące mogą być ale nie na pstrągi ????, zrozumcie ja jestem uzależniony od Delbanek ???????? i chyba się z tego nie wylecze bo i raczej nie chcę się wyleczyć ????????. W moim odczuciu wahadło nabiera wartości po uzyskaniu naturalnej patyny. Cenię zaśniedziałe miedziane precjoza mające przetarcia rozświetlane blikami. Fajne są także srebrzanki położone na miedzianym spodzie, każda rysa, otarcie to powód by sprawdzić zębami kruszec. Trzymaj się Jacek miedzianej "magii" a ryby będą Twoimi fanami... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zdałeś Jacku! Bdb! Siadaj. Wieśku, to zwykle do mnie należy . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 No i co ja mam Wam powiedzieć , ja to chyba inny jakiś jestem albo nie wiem o co chodzi , ja zabardzo takich nie lubię , ja na pstraga muszę mieć po pierwsze Delbanke a po drugie musi być brzydka .Takie błyszczące mogą być ale nie na pstrągi , zrozumcie ja jestem uzależniony od Delbanek i chyba się z tego nie wylecze bo i raczej nie chcę się wyleczyć . Mnie tam nie chodziło o malowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Mnie tam nie chodziło o malowanie.????Wiem Sławku że nie o malowanie Ci chodziło ☺, po prostu mamy my wędkarze takie coś że jak coś jest ładne to nam się po prostu podoba a nie zawsze to się przekłada później na skuteczność ????. Ja po wielu latach klepania i poszukiwań wzoru blaszki na pstraga odnalazłem właśnie tą delbankę choć wyglądem nie powala.???? Moje staruszki wyglądają tak i to nie są jeszcze te z najbrzydsze. Czasami założę też ciut ładniejsze. ????. Kiedyś to się nawet ich trochę wstydziłem. ????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Jacku, ładna patynka się zrobiła . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Taki mały urobek od wczoraj ????. I tu to ja widzę kilka piękności ????. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi