Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego podrabiana i tak na ciężko ? :)

Bo ta złota to nie moje dzieło ????, a ciężko bo to na szczupaka z dużej stojącej wody.

Ta złota to dzieło znanego i cenionego Twórcy niestety już podobno nie robiacego wahadeł, dlatego na prośbę kolegi próbuję choć trochę odtworzyć pierwowzór ????.

Gdyby Twórca je wykonywał nadal na pewno bym tego nie zrobił ????.

• Like 1

Kopiowanie to najwyższa forma uznania. 

Jeśli jest to jawne i prezentowane pod swoją własną marką, to nie widzę tu nic zdrożnego. Ba, jak w powyższym przypadku, może to być jedyny sposób na rozmnożenie ( ;) ) unikatów. Więc nie ma co się zawstydzać, z dobrych wzorców należy czerpać i je powielać. Każdy autor pierwowzoru powinien odczuwać dumę, że jest inspiracją dla następców. Nikt z nas nie jest wieczny :)

• Like 4

Dał się uprosić.  :D Co prawda mosiądz byłby bardziej akuratny ale i tak jest OK. Jacek - mam kilka innych ciekawych wzorów...  :D  :D  :D  :D

A tak na serio, "rybkę" mało co ostatnio przebija, przynajmniej na moim łowisku.  :clappinghands:

Andrzeju będzie i mosiądz ????, tylko zakupy muszę na alll zrobić ????.

A to jeszcze wczorajsze z mojej "stajni"???? dla kolegi z forum na niedużą rzeczke pod okonia, szczupaka i inne gady ????.

post-65453-0-45079900-1546106208_thumb.jpgpost-65453-0-79700300-1546106239_thumb.jpgpost-65453-0-33340500-1546106267_thumb.jpgpost-65453-0-63657700-1546106296_thumb.jpgpost-65453-0-51028200-1546106327_thumb.jpgpost-65453-0-88627700-1546106354_thumb.jpg

I taka jedna w sumie to niedokończona ale muszę przyznać że te podwójne łuki skrzelowe spodobały mi się i pewnie będę je często robił ????.

post-65453-0-68360700-1546106380_thumb.jpg

• Like 11

Bo ta złota to nie moje dzieło ????, a ciężko bo to na szczupaka z dużej stojącej wody.

Ta złota to dzieło znanego i cenionego Twórcy niestety już podobno nie robiacego wahadeł, dlatego na prośbę kolegi próbuję choć trochę odtworzyć pierwowzór ????.

Gdyby Twórca je wykonywał nadal na pewno bym tego nie zrobił ????.

A czy twórca złotej jeszcze żyje? Jeśli to wyrób MSz, to niestety już więcej nie wyklepie...

• Like 1

Tak. Popełnił samobójstwo. Nie do pomyślenia, gdyż był człowiekiem głęboko wierzącym.

Szok. Wiem, że chorował, ale nie wiedziałem o reszcie... 

Jacku, strasznie dobrze, że jesteś. Mam nadzieję, że z Twoim talentem i zapałem zabezpieczysz nam to, że będziemy mieć na co łowić szczupaki, pstrągi i trocie... Trzymam kciuki! :)

• Like 4

Jacku, strasznie dobrze, że jesteś. Mam nadzieję, że z Twoim talentem i zapałem zabezpieczysz nam to, że będziemy mieć na co łowić szczupaki, pstrągi i trocie... Trzymam kciuki! :)

Tez się dowiedziałem nawet nie tydzień temu od osoby, która miała z nieżyjącym bliski kontakt.

• Like 1

Tak. Popełnił samobójstwo. Nie do pomyślenia, gdyż był człowiekiem głęboko wierzącym.

O cholera tego nie wiedziałem, wiedziałem tylko że miał problemy ze zdrowiem, przykra informacja dla mnie, choć Twórcy nie znałem jedynie ze słyszenia to i tak ta informacja mnie zszokowała.

Wiesiu jestem jestem tu z Wami ????, i jest mi tu bardzo fajnie tak że nie planuje nigdzie odchodzić ☺.

Ale powiem szczerze że po tej informacji strasznie się zadumałem.

• Like 1

Marek Szczęsny był jednym z bardziej rozpoznawalnych rękodzielników w świecie polskich błystek. Sięganie po jego wzory, przetwarzanie ich, łączenie z własnymi pomysłami to rzecz normalna, widać to od kilku lat, taka kolej rzeczy. Informacja którą podał Krzysiek @Krab zaskoczeniem, nie wiedziałem. Karawana idzie dalej... 

• Like 3

Nie znałem człowieka, ale doświadczyłem utraty kogoś bardzo mi bliskiego w podobnych okolicznościach. Może z tego powodu jest mi po prostu bardzo przykro. Cóż zachowajmy wzory Pana Marka dla przyszłych wędkarzy... 

Edytowane przez kasperek
  • Like 2

Jakaś rozterka mnie "natchła" po tym newsie :) Pomyslalem zatelefonuję i sprawdze czy nr MSz-ta jest  aktywny. Wybrałem, po 2 sygnałach, nagle głos- czesc Zbychu! Elegancko dla pewnosci zapytalem czy rozmawiam  z człowiekiem czy z panem duchem. Okazalo sie że to nadal zwykły smiertelnik ma rece i nogi, posługuje sie głosem, nie telepatią.. zadne tam ciało astralne :)

Wszystkich zbolałych i boleściwych żałobników, pograżonych w nieutulonym żalu i smutku, informuje że chłop żyje  buduje dom na wsi,  czuje sie swietnie i wyklepie  jeszcze nie jedną blache. :lol:

Edytowane przez border river
  • Like 10

fake news na Jerkbait? Oj  Krzysiu...

Jacku w Nowym Roku dużo Zdrowia i Czasu na klepanie!

Dzięki Marcin wzajemnie wszystkiego dobrego .

Kurcze trochę zgłupiałem po tych informacjach.

Aż nie wiem co mam napisać.

• Like 3

fake news na Jerkbait? Oj Krzysiu...

Hmmm dobrze ze Zbys zadzwoniłeś :) Info dostałem od kolesia co trzymał kontakt z MSz. Inna sprawa ze chciał mi ożenić 10 obrotowek... Może to część taktyki, by wyciągnąć jak najwiecej z ewentualnego dealu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd kolegów. Nie takie miałem intencje. Jedno pocieszające. Będzie żył długo, jak to ujął kolega Woblery z Bielska :)

Edytowane przez Krab
  • Like 5

Jakaś rozterka mnie "natchła" po tym newsie :) Pomyslalem zatelefonuję i sprawdze czy nr MSz-ta jest  aktywny. Wybrałem, po 2 sygnałach, nagle głos- czesc Zbychu! Elegancko dla pewnosci zapytalem czy rozmawiam  z człowiekiem czy z panem duchem. Okazalo sie że to nadal zwykły smiertelnik ma rece i nogi, posługuje sie głosem, nie telepatią.. zadne tam ciało astralne :)

Wszystkich zbolałych i boleściwych żałobników, pograżonych w nieutulonym żalu i smutku, informuje że chłop żyje  buduje dom na wsi,  czuje sie swietnie i wyklepie  jeszcze nie jedną blache. :lol:

Takie scenariusze lubię najbardziej - pełne zwrotów akcji i ze szczęśliwym zakończeniem! :D Wiwat!... Wiwat NOWY ROK!... ...Wiwat ...MY! :D

• Like 5