Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda BARDZO APETYCZNIE siostrzyczki także!!! Jacek - jak masz taką gołą surową to w wolnej chwili weź blaszkę, kleszcze i młotek. Rzeka o dobrym uciągu podpowie co i jak. Miałem kiedyś bardzo znane blaszki z dedykacją "głowacicowe", po kilku rzutach trzeba było klepać na dunajeckich kamieniach... Jak się trafiła taka co drobnice do brzegu ściągała swoim migotaniem to przy zaczepie ryzyko kąpieli nie było straszne...

attachicon.gif 38.jpg attachicon.gif 39.jpg

Andrzeju patrząc na tą wodę wierze że Delbanka da rade ????.

Szczególnie w Twoich rękach ????.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 2

Postaram się jak mogę. Panowie z fotki i nie tylko, kto chętny w lutym na zimowy Dunajec, Pieniny, Sromowce...  :)

Przetestujemy głowacicową Delbankę.  :D

Dziadki_zpsltnjkqzb.jpg

Październik 2010, Głowacicowy Zlot Jerkbait - "boisko" Dunajec. Z tego co pamiętam to tam padła jedyna zlotowa głowatka...

• Like 3

No i tak się nakręciłem przez te Głowacice że jeszcze jedną zrobiłem ????,a cały plan na dziś nie wykonany ????.

post-65453-0-45595600-1547238504_thumb.jpgpost-65453-0-48910500-1547238517_thumb.jpgpost-65453-0-49785000-1547238530_thumb.jpgpost-65453-0-67547800-1547238553_thumb.jpgpost-65453-0-32341900-1547238567_thumb.jpg

Te trzy kształty powstały dziś są węższe od dotychczasowych Delbanek tak że jutro musze je sprawdzić w mojej rzece ????, Głowacicy raczej nie złowię ????.

post-65453-0-75459400-1547238696_thumb.jpg

11.2cm 26g

11cm 23g

8.5cm 16g

• Like 12

Bardzo ładna kolorystyka! Piękne będą po kilku wypadach, pojawi się patyna, marmurkowe melanże, szlachetne otarcia i rysy. Muszę sobie jakieś drewniane pudło namotać, taki folk. Versus jest praktyczny, no ale... Po farbach lub na farby w zaopatrzeniu dla artystów można coś znaleźć.

• Like 1

Bardzo ładna kolorystyka! Piękne będą po kilku wypadach, pojawi się patyna, marmurkowe melanże, szlachetne otarcia i rysy. Muszę sobie jakieś drewniane pudło namotać, taki folk. Versus jest praktyczny, no ale... Po farbach lub na farby w zaopatrzeniu dla artystów można coś znaleźć.

Piękne,świeżutkie,dziewicze.Nie potrzebują żadnego pudełka.

Czekają na nie w Dunajcu moje  D.A.Mowskie  Heintze.

Będzie zacięta walka o panienki.Kawalerów zostawiłem 

tam z pół wiaderka, a ich tylko kilka.  ;)

• Like 1

Piękne,świeżutkie,dziewicze.Nie potrzebują żadnego pudełka.

Czekają na nie w Dunajcu moje  D.A.Mowskie  Heintze.

Będzie zacięta walka o panienki.Kawalerów zostawiłem 

tam z pół wiaderka, a ich tylko kilka.  ;)

Gdyby podsumować ilość zostawionych przynęt w Dunajcu na przestrzeni lat jedno wiadro było by zbyt mało. To doświadczenie nauczyło mnie nie wrzucać wabia byle gdzie, spławiać w górnej części nurtu. W odpowiedniej porze drapieżnik i tak wychodzi z ukrycia, buszuje w czystej toni. Przed stratami trudno się ustrzec jest to górska woda, można jednak zminimalizować tam gdzie to możliwe. Heintz to dobra blaszka, kiedyś używałem polskiego Pirata.

• Like 1

Wstawiłem trzy filmiki na Youtube pt.

Jacek Hetflaisz wahadlowka Delbanka na Głowacice

Z tym że nie potrafię nadal wstawić ich tu ????.

Ja ktoś mnie wyręczy to będę wdzięczny ????.

Coś tam widać ale operator kamery (telefonu )to też ze mnie kiepski, a tu jeszcze w prawej ręce telefon a lewą ręką obsluga wędki mi nie wychodzi ????.

Wstawiłem trzy filmiki na Youtube pt.

Jacek Hetflaisz wahadlowka Delbanka na Głowacice

Z tym że nie potrafię nadal wstawić ich tu .

Ja ktoś mnie wyręczy to będę wdzięczny .

Coś tam widać ale operator kamery (telefonu )to też ze mnie kiepski, a tu jeszcze w prawej ręce telefon a lewą ręką obsluga wędki mi nie wychodzi .

Mówisz - i masz :)

• Like 4

Dziękuję wszystkim za pomoc jesteście kochani .
Ogólnie jestem teraz na rybkach ale narazie rybki mnie olewają to kręcę filmiki a zimno jak cholera .
Wstawiłem jeszcze jeden filmik pt
Jacek Hetflaisz wahadlowka Delbanka na pstraga 6g

A teraz idę łowić .

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 5

DOTARŁY w rekordowym czasie. Sytuacja wymaga mocnej kawy. Piękne, przewróciły cały porządek dnia.

Jacek Twoje Delbanki wersja Dunajec w swojej formie są jak modelka na wybiegu - smukłe, pełne temperamentu, przyciągają oko.

Klamka - oby do skarbca miedzianej krainy... bomba!!!  ;)

Musze ochłonąć...  :)

DUŻY PLUS dla POCZTY bo ostatnio traciłem nadzieję, gdyby listonosz był kobietą dostał by buziaka.  :D

post-46662-0-80859300-1547629476_thumb.jpg

• Like 3